reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

A widzę, że i u nas powoli ciśnienie rośnie ;)

No tak moje Panie niedawno styczeń był testami się chwaliłyśmy, a tu już sierpień :blink:

Zleciało niesamowicie szybko.

Byliśmy dziś na cmentarzu, mama została z Nelą i Domiśkiem. Jutro rano przyjeżdzają po wózek, a po południu rodzice nad morze wybywają.

My tez w czwartek się wybieramy o ile na kontroli w środę Nela zdrowa będzie i wracamy w niedziele. Musimy odpocząć bo ja już dosyć mam.

Potem od poniedziałku przedszkole a w czwartek Ola do domku wychodzi :)

Ja już praktycznie dobrze się czuje antybiotyk pomógł, byliśmy w smykolandzie te wózki oglądać, ale nie wiem jaki wybierzemy.

Mieliśmy kupić fotelik, ale okazuje się, że gdy kupimy w zestawie to taniej nas to wyniesie i tym sposobem kupiłam tylko pampersy new borny i chusteczki oraz pałąk z zabawkami do fotelika ;)

No to tak w dużym skrócie co u mnie,

Maddlenka zaciskam kciuki co by Franio jak najdłużej w brzuszku posiedział.

Wesolutka mała dobra :)

Ala, ale mi smaka na ciacho narobiłaś, a mi niewolno :)

Emka a to już w tym tygodniu ślubujesz super :))

Spokojnej nocki :-*

reklama
co do ubranek to ja mam też przygotowane na rozm.50
moje dziewczynki urodziły się 55cm ale ubranka 56 były stanowczo za duże,szczególnie body.....

co do walizki do szpitala
nadal nic a nic nie mam
ale u mnie te min. 3 tyg. musze przetrzymać
Hania jaki wózek zamówiłaś?

Czesc dziewczynki ;)

Tak my juz w tym tygodniu slubujemy ;) i powiem Wam szczerze, ze juz chce zeby był ten dzien bo chyba nerwowo siądę z tymi moimi ja sie w ogóle nie stresuje ślubem weselem sobie wszystko ładnie poplanowalam wiec to co ja mogłam zrobic zrobiłam najlepiej jak potrafiłam reszta juz zależy od pogody, ktora sie popsuła ;) od muzyki alko jedzenia a przede wszystkim gości... ;) ale mój chłop moja mama chodzą tak podstresowani i nie potrafią trzymać ciśnienia a mnie natomiast duzo nie trzeba teraz żebym sie wkurzyła eh
No nic dzis odbieram główna suknie , wcześniej spotkanie z Dj, następnie przyjemności bo jakieś pilingi depilacje i te inne ;) btw co sądzicie o wosku w ciazy?
A wieczorem przymiarka drugiej sukni bo wczoraj krawcowa zadzwoniła ze nie da rady na wczoraj (; w środę jej odbiór ;) najchętniej powiem Wam bym sobie usiadła miała wszystko w nosie i zajęła sie wyprawka ;) to mnie bardziej stresuje ze jestem jeszcze w lesie ;/

Madlena odpoczywaj duzo a torbę sobie spakuj, I wiem że łatwo sie mowi ale sie nie stresuj :*
ja zaraz po ślubie tez pakuje tzn kompletuje zeby nie było
Niespodzianek;)

Hanka Fajnie z tym morzem należy Wam sie !

Co do wilgoci w domu współczuje bardzo!

Ok brzuszki muszę spadać czas na mnie ! Buzki i kciuki za wizyty ! ;*

Co tak cichutko od rana? Pewnie śpicie, bo taka pogoda do spania.. ja bym też jeszcze trochę pokimała ale gonię odmalować mój odrost. Dzisiaj w nocy dwa raazy na siku było... a tak było fajnie jak raz się zdarzało ;-)
Moje cycuchy coś się obudziły z letargu (no w końcu) i chyba czekają na małego ssaka, bo aż mężulek zauważył, że sam chętnie by się podłączył do dystrybutora :-D
Emka, wdech i wydech i tak parę razy, pomaga na bank a i do porodu potrzebne ćwiczenie ;-) patrz jak czas zasuwa i jeszcze moment a będzie już po :-)
Lecę do łazienki na szybki make up i będę się zbierała.
Jak któraś wizytuje, to dobrych wieści naturalnie życzę.

Dzien dobry :-)

nigdy bym nie pomyslala,ze uda mi sie byc trzecia tutaj z rana :-D
Ja sobie siedze w pracy i powiem Wam szczerze,ze dzis juz nie moglam sie doczekac, kiedy budzik zadzwoni.. Nie, nie zebym tak tesknila za praca, ttylko biodra mi tak okrutnie dokuczaly,ze od 4 rano juz tylko pozycja siedzaca do spania wchodzila w rachube :baffled:
w efekcie jestem strasznie nie wyspana i z utesknieniem czekam na list z wizyta do fizjoterapeuty, bo to ostatnie tygodnie, kiedy moge sobie w miare pospac, wiec wolalabym to wykorzystac :-D

a powiedzcie mi dziewczyny boli Was czasem krocze? Ja w ciazy z lala zupelnie sobie nie przypominam,zebym miala cos takiego, a tym razem pobolewa tak, jak bym z konia zsiadla:szok:

emka tak jak pisze joani wdech , wydech i bedzie git. Z wyprawka tez pojdzie ci swietnie- wprawilas sie w organizowanie, takze raz dwa i bedziesz siedziec na walizkach cala gotowa i do tego juz mezatka :-D co do wosku, to ja slyszalam rozne opinie, ale raczej odradzaja.moze kosmetyczka cos podpowie?

wesolutka u nas tez telefon to najlepsza zabawa. a moja lala uzywa do tego celu nawet buta :-D glownie jest'' baba alo alo alo'' potem pauza i nagly smiech, taki mega wymuszony , jakby faktycznie z kims gadala :-) Fajne te nasze szkraby sie robia- ciekawe jak bedzie, kiedy juz zaczna naprawde rozmawiac:tak:

Milego dnia wszystkim ,powodzenia na wizytach i dobrego humoru!

joani milego upiekszania sie :-)

Witam i ja.

EM-Ka już tylko kilka dni i po "zamieszaniu" ;-) Dacie radę.

anusia ja nie miewam takich bóli ale wiem, że część dziewczyn na nie narzeka.
Ja z kolei mimo spadku temperatury nadal mam opuchnięte stopy :/ I tak jak przypuszczałam pewnie tak zostanie do porodu.

joani miłego relaksu u fryzjera. Oj mi też się marzy małe spa

Miłego dnia

Dzień dobry :)

Ja dziś pospałam do 9 i czuję się świetnie :) Pogoda jak dla mnie idealna- pochmurno i nie za ciepło- może już tak pozostać do września jak dla mnie :)

Zaczęliśmy wczoraj ogladać serial True detective – zdecydowanie polecam!!!

Co do ciuszków to ja mam dość trochę na 56…

Współczuję braku pralek, chociaż ja i tak zamierzam pierwszy raz prać ciuszki w rękach (takie zboczenie ;)). I ostatecznie wczoraj podjęłam decyzję, że kocyków i rożka nie piorę. Rozmawiałam jeszcze ze szwagierką która urodziła 2 tygodnie temu i ona nie prała, a Antosiowi nic nie jest…

Alicja pysznie wygląda ciasto- podeślij trochę ;)

Maddlena autosugestia jest normalna jak najbardziej- jak mojemu mężowi wyszły złe wyniki dot. wątroby to natychmiast zaczęła go bardzo boleć…

Wesolutka Ola daje czadu :D:D:D

Co do terminu porodu to ja planuję sobie po cichu 25 sierpnia ;) Ale zobaczymy co z tego będzie ;)

EM Ka ja czytałam, że wosk nie jest za bardzo wskazany, chyba że ktoś ma wysoki próg bólu (generalnie ze względu na to że ból=stres który dziecko czuje). Czekamy na zdjęcia w obu sukienkach!

Anusia współczuje bóli ;/ Oby fizjoterapeuta pomógł!

Powodzenia na wizytach i miłego dnia!!!

reklama
Witajcie
Jakieś pustki od rana.
U mnie niby pochmurno, ale termometr pokazuje 30 stopni.
Odebrałam wczoraj wyniki i GBS bakterii nie ma:tak: Jutro wizyta, ciekawe jak moja szyjka, mam nadzieję, że się trzyma, dolegliwości niby żadnych nie czuję.

maddlena
u nas czasami też małego tylko pogryzie, wczoraj go ugryzł komar, posmarowałam fenistilem i dzisiaj nie ma śladu po bąblu:tak: a szyjką to chyba już nie mamy się co bardzo przejmować (mam nadzieję) tylko oszczędzać więcej i będzie dobrze, jutro ja mam wizytę i pewnie będę wariować, ale ja to tak liczę jeszcze ze 4 tyg. i mogę rodzić, bardzo ci się skróciła, ile masz? już doczytałam na wizytowym

Alicja to ja wpadam dzisiaj do ciebie na to ciasto:tak:;-)

wesolutka ja mam niby termin na 20.09 to jeszcze poczekam, ale tylko patrzeć jak katka zacznie serię sierpniową:-D

hania wyjazd dobrze wam zrobi

EM_Ka podziwiam cię, że ty masz jeszcze siłę na przygotowania wesela teraz

anusia ja jak sobie pochodziłam trochę (czyt. nie oszczędzałam się) to mnie pobolewało, jak się rozchodziłam było ok, najgorzej jak usiadłam to ciężko było wstać, czy nawet nogą ruszyć, teraz niby przestało, ale mnie po porodzie jak dostawałam @ pierwszy dzień tak bolało krocze, że nie mogłam stać prawie. Gin mi mówił, że coś będziemy po porodzie z tym robić, ale nie wiem jeszcze co miał na myśli, bo nie dopytywałam o to. Boję się, czy podczas porodu, skurczy nie będzie bolało.

kara ręcznie, a po co? ja kocyki poprałam, rożek jeden też bo leżał w szafie długo, a drugi mam nowy i chyba go też nie piorę

Ostatnia edycja:
Do góry