reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Kurcze my mielismy artykuly szkolne na weselu i oddawalam do stowarzyszenia u siemachy przyjeli bez problemu i bez papierologii. A troche tego bylo, musialam zlozyc siedzenia w samochodzie :)

Amalie, bo to zalezy chyba gdzie sie oddaje. Takie stowarzyszenia pomagaja ubogim rodzinom, wiec pewnie mieli jak znalazl na wyprawke szkolna :)

Od środy nie wchodziłam.
Haniu, bardzo Wam współczuję. Łzy same lecą z oczu. Tak mi strasznie przykro. Ale masz rację, Elenka już nie cierpi, bawi się tam na górze ze wszystkimi małymi aniołkami, które za wcześnie odeszły...
A ty płacz, to pomaga... Musisz przeżyć swoją żałobę, a potem znowu wyjdzie słońce. Wiem co mówię, sama to przeżywałam po Julku. Choć Wasz ból jest o wiele większy, bo ona z Wami była, mogliście ją przytulać,dotykać....
[*]
[*]
[*] dla Niej. I tak dzielnie walczyła...
Trzymajcie się kochani, bądźcie silni.

Wiem, to nieodpowiedni moment, ale pytałaś o becikowe. Ale jeśli macie dodatkowe ubezpieczenie, to należy Wam się z tytułu urodzenia się dziecka i z tyt. śmierci dziecka. No i z ZUSu z tyt pochówku.

Dziewczyny dziękuję wam za pomoc.

Amaliee dla mnie to nienormalne, ale mąż wszystko zostawił tylkk w poniedziałek trzeba podjechać. Ta co przyjmowała to właśnie powiedziała, że trzeba najpierw dogadać co im potrzeba :what:

Dobrze, że ja tam nie pojechałam bo bym to zabrała i do domu samotnej matki zawiozła. Tam by nie pytali co zrobić :S

Maddlenka bardzo dziękuję za informacje. Mysleśliśmy, że z ubezpieczenia to nam się tylko należy z tytułu śmierci małej.
Dobrze, że was mam.

Zusem zajmie się zakład pogrzebowy. Ponoć pieniążki w ciagu dwóch tygodni będą.

No i musieliśmy małą pochować pod włocławkiem bo na naszym pafafialnym ksiądz zażyczył sobie 1200zł za pogrzeb. A na pinczacie zapłaciliśmy 400zł. Mamy pewnie koło 30km ale trudno. Za samo jego bezczelne 1200 bym tam małej nie pochowała.

Tamci państwo monitor zabrali. Zostal wózek i leki podwójne resztw zabrał mąż wcale tak dużo tego nie było. Rzeczy ze szpitala małej dostaliśmy ładnie zapakowane i schowam je na pamiątko po kruszynce mojej.

Ala a no :(

Za moją babcię też dziadek usłyszał taką kwotę masakra. Ale on dał 600 czy 800 bo powiedział, że więcej nie ma resztw dopłacał teraz jak pomnik stawiał bo by mu inaczej bramy nie otworzyli.

Ja nawet nie wiedziałam, że płaci się księdzu za stawianie pomnika :what:

Pierwsze slysze takie kwoty za pogrzeb:( tak korzystac na tragedii i stracie:( w mojej parafii od akcji o sluzbie Bogu i ludziom itd papieza Franciszka jest skarbonka i ksiadz nie patrzy kto i ile...

reklama
Alpine no to macie wielkie szczęście. Ja za ślub tez płaciłam grubą kasę bo tez powyżej tysiąca, ale to 5lat temu było, a dziewczyny jak pisały dużo mniej.

U nas nie ma żadnej akcji skarbonka. W dwóch parafiach ksiądz za darmo odprawia, ale ja nie mam miejsca wykupionego na cmentarzu komunalnym więc mnie to nie obejmuje.

Do góry