reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Ja juz po wizycie, zapomnialam ze mialam rano isc krew robic...w piatek podjade i od razu umowie sie na ta krzywa glukozy. Ginka kazala nie panikowac wiec nie panikuje.

Co do samochodow to ja uwielbiam jezdzic, wrecz kocham...do tego stopnia ze potrafie z dnia na dzien zdecydowac ze jade do Londka i macham cala trase na raz sama, kimne sie u meza, zrobie zalupy w zoologu wsiadam w auto i wracam do domu...albo kumpela dzwoni i mowi ze musi natychmiast na Litwe podjechac, nie zdazy sie rozlaczyc a ja juz zwarta i gotowa w aucie...totalny czubek w tek kwestii jestem, moglabym mieszkac w samochodzie hihi
Ostatnio do Serbii jechalysmy jak huragan Xawery szalal...rewelacyjna podroz, po Mende jechalam...mega ciezka trasa, wiatrs, sniezyce ale wspomnienia genialne ehh
Maz zrobil mi filmik pamiatkowy...jak ogladam to az mnie skreca zeby wsiasc i znowu machnac 3000km w 2 dni hihi
[video=youtube;kpTAQMpCOs4]https://www.youtube.com/watch?v=kpTAQMpCOs4[/video]
https://www.youtube.com/watch?v=kpTAQMpCOs4

Ann super ze zadowolona jestes, dobre samopoczucie to podstawa...chociaz pozniej ta kiecka i tak malo istotna w tym wszystkim:-)

reklama
O matko ale genialny ten filmik!!! Masz dzięki temu super pamiątke z wyprawy po Mendę. Ja oczywiście się popłakałam bo kocham psy. ;-) Jesteś mega szczęściarą, że masz wokół siebie tyle kudłatych pociech. :-D Zazdroszcze naprawde. :tak:

Ostatnia edycja:
Hej :)
Ja dzisiaj tylko na chwilę, nadrobiłam wszystko ale nie pamiętam co komu :p za co przepraszam :p

Miałam dzisiaj wizytę ale opiszę tutaj bo krótko: niby wszystko ok tylko, że mała jest owinięta pępowiną i ma trochę z niskie tętno. Niby lekarz powiedział, że nie ma się czym stresować ale...

Animka to jakie ma tetno? Chyba sie nie ma czym przejmowac do porodu co? A jak do porodu dalej bedzie owinieta to czeka Cie cesarka?

My ogladalismy mieszkanie, jest piekne!! Strasznie sie nam spodobalo :D ma pare minusow np to ze jest na obrzezach miasta, doslownie tuz przed tablica ze sie miasto konczy wiec daleko do centrum :( dla mnie to minus bo nie prowadze samochodu a atrakcji dla dzieci zawsze najwiecej w miescie. Ale stacja kolejowa to jakies 10 min drogi piechota i pociag do samego centrum jedzie dokladnie 10 min takze nie tak zle :) i nastepny minus to taki ze teraz mamy ogrodek a tam niby tez jest ale dzielony na kilka mieszkan, bardzo maly i nie bezposrednio pod domem a trzeba przejsc przez mala uliczke... No ale mieszkanie tak nam sie podoba ze chyba przezyjemy te minusy bo w koncu wszystkiego sie nie da miec od razu :p
a jeszcze szkola podstawowa i przedszkole to doslownie 2 minuty na piechote :)
Musimy pomyslec i pytac w banku czy nam w ogole kredyt dadza na mieszkanie :p

20 minut do centrum to nie jest źle :)

słyszałam, że dziecko na tym etapie może być owinięte pępowiną, a za chwilę się odwinie, więc głowa do góry!:)

Animka córcia być może jeszcze odkręci się z tej pępowiny. Trzeba być dobrej myśli :)

Kusiak, fajnie się ogląda mieszkania co nie? A jak jeszcze mielibyście szansę kupić to już w ogóle bajka :) życzę by z młodszym smykiem i jego brakiem apetytu wszystko się unormowało. U nas niestety z Dominikiem nadal w tej kwestii cyrk :(

Wieczorem dzwoniłam do szpitala i stan Lenki się pogorszył :( mała ma przetaczaną krew i rozważają znów powrót na respi :(( :-[

Jak nie urok to wiadomo co...

Jazdy mam ukończone, obeszło się bez wykupowania dodatkowych lekcji :) ale jami tak wykupię na dzień przed egzaminem, a egzamin mam 4lipca!!!

Proszę was o kciuki za moje lwiątka maleńkie :( dobrej nocy i miłego weekendu

Ostatnia edycja:
Hania - ale chamstwo z tym dojupieniem jazd? Kiedys pamietam mozna było sobie zostawić Np 4h przed samym egz ;) ale teraz gonią za kasa...
Dobrze ze z lalkami wszystko ok ;) oczywiście sie dzisiaj pomodle ale pamiętaj bedzie wszystko dobtze ;*
A ci do jazdy z mezem to najlepszy sposob :) ja od wielu kolegów słyszałam ze jeżdzę jak facet / czytaj komplet/ a mój i tak sie czepial mimo ze miał krócej prawko wiec teraz jeździ głownie on jak jedziemy razem :) chyba ze chce sie napić wtedy jade ja ;)

Amaliee jeździć i jeździć ja np w nowych miastach jeździłam wieczorami albo w nocy to polecam tez świeżym kierowcom nauczyc sie przy mniejszym natężeniu to potem No problem... I próbować .. Pamietam Jak przesiadłam sie z seja do nowej długiej corrolki, specjalnie z czyjnikami parkowania wzięłam a tu klops po odbiorze auta nie działały wiec musiałam sie nauczyc parkować dużym autem przy dużym natężeniu parkowania (wynajęcia postoju nie było możliwe do tamtego mieszkania) wiec dziewczyny ktore mieszkają w Wawie mogą sie domyśleć jak było na osoedlu koło fortów Bema:/ dało rade ;) nie raz wychodziłam mokra z za kierownicy ale inaczej bym
Nie mogła wrócić do domu ;) wiec jeździć jeździć ;)

Ann juz po liczymy na zdjęcia ;)))

Kusiak fajnie ze mieszkanko si / jak nie zrobimy swoich domów 8 to zawsze beda minusy ;)

Ja dzis rozliczyłam sie z ekipa ;) odjelam im polowe za tapety czyli 300- i usatysfakcjonowana moge byc , cały dzien sprzatania z rodzicami wieczorem jeszcze z P;) jutro juz przeprowadzka ;)))) fajnie ;)))) tzn pierwsze rzeczy juz dzis wylądowały na mieszkaniu ;) jeszcze tylko łazienkę ogarnąć i mozna mieszkać ;) tzn w pt przywożą kanapę i stol, przychodzi frajer od brakującej listwy i drzwi i finish az nie moge sie doczekac ;) a teraz ide spać ;) dobranoc brzuszki ;*

Dzień dobry :)

Kusiak na ktg rano wyszło, że 140 a na usg 135 czyli jak dla mnie mieści się w normie ;P
Niestety jeżeli "szaliczek" jej się spodoba to niestety cc - mojemu dziecku na chwilę obecną ta opcja się coś bardziej podoba, bo ani myśli się odwrócić a teraz jeszcze nowe ubranko sobie wymyśliła ;P Muszę z nią poważnie porozmawiać bo matka cc nie chce ;P

Zazdroszczę emocji z wyborem mieszkania i oczywiście trzymam &&&& za kredyt ;-)

Marciątko bardzo na to liczę ;P

Hania Oczywiście &&&&& bardzo mocno zaciśnięte! Ale przecież wszystkie wiemy, że to waleczne kobitki są i oby dwie dadzą sobie świetnie radę :-) 4 lipca egzamin wow szybko - czyli co w lipcu znowu pijemy szampana :p

EM Ka aaaaa super, że już po wszystkim :D:D:D

A z tego wszystkiego zapomniałam wspomnieć, że wczoraj lekarz stwierdził, że mała Kornelią może okazać się Kornelem hahahaha :p Niby obstawia dziewczynkę ale coś nie chciała współpracować i na 100% pewny nie jest ;P 12 lipca następna wizyta i mam nadzieję, że już się zdecyduję bo jak będzie chłopak to będzie spał w różowej pościeli z królewnami xD Babcia małej szalej i jak się tylko dowiedziała, że będzie dziewczynka to WSZYSTKO musi być różowe, a że te wszystkie różowe rzeczy sponsoruje, to jakoś dam radę ;P

A no i dostałam skierowanie na tą nieszczęsną glukozę...ostatni była jakaś inna babeczka i zapomniała mi dać...a już myślałam, że mnie ominie. Jutro idę zobaczymy co z tego wyjdzie ;P

Ania, hehe uweiwlbiam ten wiek naszych dzieci :) codziennie mamy taka beke z czegos :D

Ann, na pewno bedziecie wygladali slicznie <3

animka, potwierdzam nie przejmuj sie. Mialam tak w ciazy z Ola i nawet urodzilam naturalnie. Chociaz przy porodzie myslalam ze zawalu dostane i skonczy sie cesarka, bo przy skurczach zanikalo jej tetno i wlaczal sie alarm na ktg. Ale lekarze monitoruja caly czas wiec jestes pod dobra opieka.
O jaaa jeszcze zmiana plci na tym etapie - ale masakra!

Kusiak, no to super :) fajnie jest kupowac i urzadzac mieszkanko :)

Hania, kciuki za Dziewczynki nieustannie zacisniete. One lezą w jednym inkubatorze?

Emka, ale fajnie. Moze jakas fotka mieszkanka?

Aaa bylam wczoraj w tym hmie. Niestety wybrali sie ze mna tez tatus z Ola, wiec za bardzo nie moglam sie rozgladnac bo mi na zmiane marudzili. Ale widzialam tam np. 2 pajace za 40 zl, jakies bodziaki w rozm 56. I oli kupilam 2 pary spodni, podkoszulek, krotkie getry - wszystko za 70 zl.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Animka :) ale jajeczka z ta Kornelia ;) to juz chyba lepiej by było jakby była malutka kobietka bo wszyscy sie nastawili ;)

Btw ja kilka razy o moim małym powiedziałam ona :s wiec chyba podświadomie pragnę tez córki ;)

Gkukoza nie taka straszna jak
Ja malują ;P zwłaszcza z cytryna ;)
A co do tetna to całkiem spoko jest 140, u mnie tez takie jest i nikt nic nie mowi ;)

Nio a co do mieszkania to tez sie cieszę baaardzo bardzo ;) juz nie moge sie doczekac rozkładania rzeczy ;) jupi jupi ;)

Do góry