reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hania, tak sobie właśnie pomyślałam, że pewnie pójdziesz do szpitala na obserwacje. Ale to dobry pomysł będą mieć Was na oku ;-)
Mnie też się wydaje, że to przez stres, który w tym tygodniu Was nie omija :( Trzymam kciuki, żeby wszystko się uspokoiło i 2 miesiące w trójpaku :)

no spa nie lykam, ale od 3 trymestru czyli od ostatniej wizyty mam magnez 3 razy dziennie po 1 tabletce :)

Dzownilam do poloznej srodowiskowej, zeby sprawdzic czy dalej sie tym zajmuje i powiedziala, ze teraz od 20 tygodnia ciazy maja obowiazek odwiedzac ciezarowki i ma detektor tetna plodu wiec wpadnie w przyszlym tygodniu i posluchamy Malej :)

reklama
Hallo :) miałam niespodziankę z rana i przyszła dobra znajoma z maluszkiem :) przebrałam tą mała dupeczkę i zaraz sobie przypomniałam wszystko co z takimi dziećmi się robi :) hehe

Co do tej grupy.. to faktycznie skończmy temat puki co :) boję się tylko że jak otworzymy grupę to umrze nam to forum ;/ a tego bym nie chciała...

Alicja piękny pierścionek :)

Dziewczyny co do teściowej to ja wiem że chciała dobrze.. że smrod i wg.. ale w ten właśnie weekend będzie tylko czyszczony pokój z mebli i podwieszany sufit.. więc jako takiego bałaganu nie będzie.. ( jak bedzie grubsza robota to niech małą weźmie..) ale powiedziała to tak jakbym wg nie miała nic do gadania..
A już nie mówiąc o tym że zarzuciła tekstem że ja z nati mamy iść do niej mieszkać a M ona i brat jego zrobią wszysto.. tylko oni zrobią to po swojemu.. M da się na wszystko mamusi na mówić ;/ i tu jest największy ból.. ( a ona jest dobra w remontach tylko miesza wszystkie style na raz) a ja chce zrobić wszystko po swojemu..

Anusiaszymka kurdę no Twoja teściowa rządzi nie ma co hehe :) mam nadzieje że moja nie wyskoczy z takim pomysłem..

Haniu spokojnie poleżysz weekend w szpitalu ale dziewczynki juz będą bezpieczniejsze :) a i troszkę odpoczniesz :)
a nie myślisz żeby dzisiaj też odwołać jazdy? bo ja chyba bym tak zrobiła..

Witam nowe mamusie :)

A jak chodzi o no-spe to wydaje mi sie że bez potrzeby chyba nie ma co brać tego tyle... maagnez mozna brać.. ale z no-spa bym uważała...

Wesolutka fajnie macie :) Ciekawe czy wszędzie tak jest ...?:)

Miałam jakiś smętny poranek i musiałam się odmóżdżyć trochę przy jakichś serialach heh, potem zrobiłam spacer i teraz odpoczywam doczytując Wasze posty.
Wiecie ja też mam kilka razy dziennie te skurcze ale puki nie ma ich ponad 6 (położna mi powiedziała że tyle jest ok) to się nie martwię, chociaż czasami zaskakują w najmniej spodziewanych momentach np jak zwyczajnie leżę, ale powodem może też być czasami naprężenie mięśni prostych brzucha, bo jakoś wstawanie i kładzenie się mi słabo wychodzi.
Za to wypinanie takie przez Małego faktycznie straszne widać różnicę między tym a skurczem i zawsze przez to dziecko jest dla mnie takie bardziej realne :-) <3
Hania wiesz dobrze, że my zawsze o Tobie myślimy i trzymamy za Was kciuki, więc ty zrób to samo (pomyśl o sobie i dziewczynach) i nie stresuj się na zapas bo to nie pomaga, musi być dobrze :*
Powiem Wam że mam tak że na temat ciąży wolę się Wam wygadać wiem że Wy zawse zrozumiecie, a mama czy teściowa to one zawsze powiedzą "że wyolbrzymiasz że to że tamto a jak ja byłam w ciąży to robiłam wszystko a jak ja byłam w ciąży to to tak a to tak i tak" itp rozumiecie :sorry:
Cześć wszystkim nowym :-)
shiran ja brałam nospę tylko w pierwszym trymestrze razem z luteiną z powodu torbiela w jajniku a tak bez powodu to nie, a tobie lekarz każe brać całą ciążę? :eek:
Alicja piękny pierścionek, jeszcze raz gratuluję :-)
Emka wybacz że znowu pytam ale nie wiem czy znowu przegapiłam jak pisałaś. Gdzie teraz mieszkacie? Kupiliście to mieszkanko co remontujecie?

jak byłam ostatnio w naszej przychodni to też mi pielęgniarka powiedziała, że w ramach nfz należą się dwie wizyty położnej środowiskowej

ania// z podwieszanymi sufitami jest jednak trochę kurzenia no i wiercenia, ale ja pewnie i tak bym nie poszła do teściowej

O 13.49 i 13.51 na świat przyszły Elena i Aleksandra z wagą 890g i 30cm oraz 910g i 32cm.
Dostały po 7pkt.

U mnie odeszły wody i zaczęło odklejać się łożysko.
Malutkie przewieźli do szpitala w Bydgoszczy, a ja jestem tu we Włocławku bo nie było czasu na przewóz mnie, proszę was o kciuki i modlitwę :(

Gdy tylko będę pionizowana napiszę więcej :(

Jejku dziewczyny ale dzisiaj macie wenę do pisania :D od 14 staram się Was nadrobić ;P

shiran85 ja magnez biorę 2 razy dziennie po 2 tabletki, a co do no-spy to mi gin kazał łykać 1 tabletkę dziennie przez tydzień jak mi się okropnie brzuch stawiał.

Hania kciuki bardzo mocno zaciśnięte &&&&&&& trzymaj się kochana Ty i dziewczynki - tule mocno. Ale przecież wiadomo, że wszystko będzie dobrze!

Alicja gratuluję!

Ann_ ja też wolę z Wami pogadać, bo u mnie jest to samo, że wymyślam i w ogóle. Jeszcze moja mama to jak Cię mogę ale teściowa...

Ja dzisiaj byłam w zusie...tyle co się nadenerwowałam to moje...kaska miała być w czerwcu a jak się dzisiaj okazała, dobrze będzie jak w ogóle mi ją wypłacą...a nawet mi się nie chce na ten temat pisać.

A_nka o matko, trzymaj się kochana, z dziewczynkami musi być wszystko dobrze, mam nadzieję, że zostały przewiezione do specjalistycznego szpitala i będą miały dobrą opiekę, a Ty wracaj szybko do siebie. Życzę Wam dużo siły!

A_nka aż mi się włosy na głowie zjeżyły jak to przeczytałam :szok: Ale z dziewczynkami będzie napewno wszystko w porządku, trzymam mocna kciuki za Was. A dopiero co dziś czytałam jak jedna z sierpniówek urodziła w maju.. szok.

Ann właśnie coś lekarz mi mówił na samym początku ale dokładnie nie pamiętam czy mam brać cały czas czy nie.
Pytam bo moja siostra jak była w ciąży często brała no-spę praktycznie codziennie.

reklama
Do góry