reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Maltanka bo oni przez 10lat chcą mieć pewny dochód, wcześniej nie odsprzedadzą.

Moja babci dostała w nocy krwotoku, ona leczyła się na płuca. Zmarła po północy, dziadek powiedział ze tyle krwi nigdy nie widział. Pogrzeb w czwartek dobrze, ze młoda wczoraj nie pojechała nocować do dziadków tylko do nas.

Hania przykro mi z powodu babci...

Ania ja nie wiem jaka tam u Was pogoda ale tu u mnie w Szkocji pewnie jest inna ;) wiec jego zachowanie to raczej nie przez pogode :)

Maltanka to nie tak ze nie wiedzial co chce, byl mega nie grzeczny. Nie sluchal, rozrabial, podnosil na mnie rece...

Dzieki dziewczyny ale ja sie nie martwie tym ze on mnie nie kocha tylko tym czy go dobrze wychowuje i wlasnie coraz czesciej mam watpliwosci widzac jak sie on zachowuje...

Animka nie przejmuj sie pepsi, ja tez popijam czasami i popijalam w dwoch poprzednich ciazach :)

Dziewczyny 2 tygodnie l4 przysługuję ale tylko na ŻONĘ jeśli jest się tylko w związku to to nie przysługuję... takie nasze polskie prawo ;/

Haniu jedno szczęście że siostra jednak do Ciebie przyjechała.. bo by miała przeżycia ;( jeszcze raz współczuję :*

Ja na glukozę idę 16 jjuż się boje ;/ no ale trzeba przeżyc :)

Kusiak no u nas to pogoda bo ciągle pada i nawet na chwile z domu z małą nie wychodzimy ;/

Jeśli nie jest się w związku, to można załatwić inaczej - jest prawo do opieki nad dzieckiem nawet zdrowym, trzeba dołączyć zaświadczenie od lekarza, że "chora matka" nie może sprawować opieki i już :-)
Ania, jakoś późno masz glukozę, ale się chyba zmieścisz do 28. tygodnia.

Ostatnia edycja:
Kusiak nieźle to zabrzmiało "popijam czasami":-D to ja też popijam

ania// nie bój się na zapas, ja tą glukozę mogę pączkiem zagryźć ;-) i bez cytryny piłam, nie jest źle, najgorzej to, że trzeba siedzieć 2h i trzy razy cię kłują:dry:

Nie wiem co ma wpływ na wynik ale ja dużo ostatnio jem słodkiego. Mam nadzieję, że wszystko będzie w normach..

Dziewczyny jak ja byłam w szpitalu parę dni temu to robili mi tą glukozę. oprócz mnie na sali były dwie dziewczyny - jak sie później okazało glukoza była okej jak powtórzyły badania, ale te pierwsze wyszły źle (tzn cukier po glukozie bardzo wysoki) bo jedna nażarła się cukierków dzień przed badaniem a druga dwa dni przed badaniem najadła się owoców dużo - winogrono, truskawki itp. Zrobiła badanie w laboratorium po którym dostała skierowanie do szpitala, że niby cukrzyca ciążowa podejrzewana.
Ja wieczorem przed badaniem zjadałam w sumie batonika i kilka truskawek, ale u mnie wszystko wyszło okej.

Więc chyba nie u wszystkich kobiet, ale u niektórych, może mieć wpływ na wynik badania to co zjedzą dzień - dwa wcześniej.

Ja wiem jak wygląda ta glukoza.. właśnie w ciąży z córą ledwo dałam raddę a słodkie jadłam ciągle a teraz słodkie jakby nie było to nie musi być :)

Joani ja poprostu nie mam jak iść na badania.. dlatego dopiero jak M urlop będzie miał to będę mogła iść a dzień poźniej wizyta także o tyle dobrze że wynik zaraz do wglądu będzie :)
A o tej drugiej wersji nie wiedziałam.. ale jak M sie pytał jak wygląda właśnie opieka to od razu na nas naskoczyli że to tylko gdy jest się małżeństwem.. i więcej się nie pytaliśmy :) z resztą M urlop tacierzyński mógł dopiero wybrać jak Natusia miała 11 miesięcy bo zmieniał stanowisko w pracy i to był warunek że nie może iść na wolne w najbliższym czasie..
Na szczęśie teraz od razu kierownik powiedział że na spokojnie jak mały się urodzi to M ma wolne :)

Emka właśnie misię przypomniało wymyśliłaś coś na baby shower ??:)

Ostatnia edycja:
Hey:)
Na imię mam Agata, mam 24lata. To moja druga ciąża mam synka Filipa w październiku skończy 3latka:) Ogólnie przechodzę ją dobrze tylko od 18 tyg mam twardnienia macicy i od 2 tyg jestem na zwolnieniu bo do tej pory pracowałam. Szyjka ma nie spełna 3 cm więc jeszcze nie jest źle zobaczymy czy się nie skraca nastęnym usg. Mam jak najwięcej leżeć, tylko cięzko tak przy 3 latku:) teraz też spodziewam się chłopca- Adasia:)
Widzę że większość z Was już po teście glukozy jak wybieram się za 2 tyg i mam nadzieję że mnie nie zmuli.
pozdrawiam/

reklama
ja ściągnęłam właśnie sobie wyniki i mam na czczo 67, po 1 godzinie 138, a po 2 godz. 124

alicja
ja wczoraj też się najadłam truskawek, tyle, że wieczorem ostatni posiłek jadłam koło 20.00

ania// mi się wydaje, że w I ciąży jak robiłam tą glukozę to nie była taka słodka, ale ja wtedy miałam pobieraną krew tylko ram, wieki temu to było

DarkAngel20 nwitaj

Do góry