reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Marciątko w tym linku nic nie ma
ciekawe czy płacą od tego co na tacy uzbierają i od kasiorki za kolęde,za śluby,chrzciny itp..
żadnej faktury nigdy nie otrzymałam,ani świstka z kasy fiskalnej'
wiec ten artykuł który chcesz przesłać pewnie tylko od pensji którą otrzymują z naszych podatków :-D
a to co innego

a dokładnie
chcesz ochrzcić czy slub w innej prafii to tez musisz ksiedzu zapłacić
i jaka w tym sprawidliwość
ksiadz ma decydowac :wściekła/y:

reklama
sawi - pisałaś, że nie płacą, więc chciałam Ci tylko pokazać, że płacą podatek.
i tak jak pisałam wcześniej - jeśli komuś każą płacić za zgodę itp. to niech to gdzieś zgłosi. U nas takich praktyk nie ma....

Mamusie kochane życzę Wam wszystkiego najlepszego, ja do Neli idę w czwartek na przedstawienie ;)

Też na pewno będę ryczeć :D

Weekend upłynął nam całkiem przyjemnie, ale ja już nie nadaję się na wyjazdy w taką pogodę. Nad jeziorko szłam tylko od rańca, a tak cały dzień z nogami jak balony siedziałam w domku, a mąż i dzieciaki szaleli po lasach i nad jeziorkiem :/

Odrobinkę odpoczęłam, ale żałuje że nie pożegnałam mamy w końcu tak długo jej nie będzoe...

Myślałam, że dziś może w końcu przyjdzie Domiego spacerówka, ale chyba nie...

Za wizytujące zaciskam &&&!!

U nas dziś pogoda w miarę przyjemna, a ja zaraz będę sie zbierać na zajęcia :)

chodziło mi o to że nie odprowadzają podatku od tych pieniędzy za ślub,chrzciny itp..

widocznie co kraj to obyczaj
to tak jak ze szpitalami
w każdym szpitalu inna praktyka
co lekarz to inny poród
jeden lekarz przyjmie poród pośladkowy a drugi nei podejmie się ryzyka
tak samo z kosciołem

sawi- Przed chwilą napisałam, że ZUS mi nie przychodzi ale już jednak przyszedł, właśnie dzwoniła do mnie babcia, która mi go odebrała, bo mi listonosz przyniósł, a nie ma mnie w domu. Tylko, że okazało się, że dostałam ponad 1100zł, a za jeden miesiąc miałam dostawać coś koło 1700zł więc nie wiem co jest. Liczyłam na jakieś większe pieniądze, za wyrównanie od marca, a tu się okazuje, że tylko tyle. Ale jak wrócę do domu to się zorientuję dlaczego akurat taka kwota.

Rajo oni podobno tak płacą jak nie ma pełnego miesiaca
spokojnie wyrównają

moze mi tez przyjdzie kasiorka....ale by mi było lżej

z tym ze ja podałam numer konta,wiec do domu nie przyjdzie

to jak zwolnienie zaczęłaś od 24 marca to do 27 kwietnia pracodawca płacił
i dopiero od tego terminu niby Zus wiec na dobrą sprawe miesiaca nie czekałaś

Ostatnia edycja:
No właśnie jak wrócę do Płocka to będę się chciała do nich przejść i też zmienić żeby mi na konto przesyłali, bo to wygodniejsze, nie przejmujesz się, że Cię listonosz w domu nie zastanie :) To trzymam kciuki żeby Ci jutro przyszło, bo akurat tak by wypadało skoro ja od 24 a Ty od 25 marca na zwolnieniu :)

No właśnie jak wrócę do Płocka to będę się chciała do nich przejść i też zmienić żeby mi na konto przesyłali, bo to wygodniejsze, nie przejmujesz się, że Cię listonosz w domu nie zastanie :) To trzymam kciuki żeby Ci jutro przyszło, bo akurat tak by wypadało skoro ja od 24 a Ty od 25 marca na zwolnieniu :)
tylko że ja w kwietniu już miałam zwolnienie od 22 ,teraz od 20 maja i ciekawe jak liczą czy do pierwszego danego zwolnienie czy od tego od którego oni płacą
bo jak od drugiego to powinnam juz mieć a tu nic...wiec poczekam sobie pewnie

u mnei wyglądało to tak
1 zwolnienie od 25 marca do 21 kwietnia (29 dni)
2 zwolnienie od 22 kwietnia do 19 maja (28dni)
3 zwolnienie od 20 maja do 17 czerwca (obecne)

i tak naprawdę to dziś jest 30 dzień zwolnienia w zusie

Rajo kasa na zwolnieniu jest naliczana za przepracowane ostatnie 12 miesięcy, czyli wyliczają średnią z tego co zarobiłaś prze ostatni rok i wlicza się w to pensja podstawowa plus wszystkie premie jeśli były. Może to ma wpływ na to ile dostałaś pieniążków. Przeanalizuj sobie.
Sawi ja w sumie jestem na zwolnieniu o 14 lutego i cały czas co miesiąc dostaję przed 10 tak jak mam w umowie o pracę, więc nie wiem od czego to zależy hm

reklama
Ja też szczerze mówiąc nie rozumiem, dlaczego nie macie pieniędzy. Ja dostaję normalnie jak na wypłatę. Przez 3 miesiące stała kwota a od teraz będzie co miesiąc róznie, w zależności od dni przepracowanch w danym miesiącu. Dziwne to- no chyba, że macie swoją działalność, to wtedy trzeba na pieniądze poczekać.

Do góry