reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

wkleję ci linka
http://wyborcza.pl/1,75478,15651134,Biskupi_pozwalaja_na_zabawe_w_piatek__Zatwierdzili.html
Ja mam kuzyna księdza, na szczęście "normalnego" i dzisiaj z nim właśnie o tym rozmawiałam przy obiadku. Sam przyznał, że większość księży nie chciała Franciszka za papieża, bo min. namawia do skromnego życia, do czego również zostali przecież powołani... temat rzeka i nie chcę tu tego poruszać, ale twoja sprawa mnie zaciekawiła i miałam możliwość ją dzisiaj rozwiązać ;-)

reklama
co do chrzcin to ja z czystej złośliwoci nie chrzciłam córek u Nas w parafii
oczywiscie musiałam po 100zł wpłacić za tzw. pozwolenie że mogę w innej parafii
a chrzciłam u rodziców na wsi ,ksiadz chciał "co łaska"
dostał 400zł właśnie za to że nie liczy na kase
jakby nas nie było stać to bym dała mniej
ale chodziło o samą zasade
ja taka pod tym wzgledem złośnica

nie wiem jak to będzie kiedy córki do komunii będą szły
chyba będzie głośno o Nas :-D:-D

a w rodzinie tez mamy ksiedza
ale inny jak ci materialiści
tylko on w Zakopcu (teraz chyba w Radomiu na chwile)

Hej dziewczyny :)
Mniej słońca dziś ale jest przyjemnie i chwila wytchnienia się szykuje. Chyba zrobię dziś szarlotkę na ciepło z lodami bo chodzi za mną od wczorajszego ranka mniam :D a wczoraj miałam popołudnie poza domem. Zakończyłam nauki. Jeszcze ten tydzień protokół napiszemy i już z górki. Ciasta znalazłam 12 zł za 1 kg więc za blachę ok 25-30 zł tak że jestem zadowolona :)
Lecę robić jajecznice na śniadanie :)
Miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty &&

Witajcie poowekendowo

U nas weekend bardzo aktywnie, w sobotę na działce, wieczorem grill, a wczoraj pluskaliśmy się na basenie:tak:
A dzisiaj pomysłu brak na obiad może coś podpowiecie?

Ann o to fajnie, że udało się znaleźć ciasta w rozsądnej cenie

widzę, że rozmowy na temat księży, sawi popieram Twoje zdanie, a jeszcze żeby cenniki wywieszać w d... im się poprzewracało od tego dobrobytu

u mojej babci w parafii jest taki poj... ksiądz, że nie chciał zrobić pogrzebu dla jakiegoś młodego chłopaka, bo rodzina biedna była i nie mieli z czego zapłacić, to pojechali do innego kościoła i inny ksiądz powiedział, że przyjedzie i odprawi mszę za darmo, przyjeżdżają, a tamten kościół zamknął , ludzie się na niego rzucili i nie miał wyjścia otworzył, ale tam porządnie powinni go zlinczować:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Księża i OPŁATY za sakramenty, których udzielanie to ich zasrany obowiązek (przepraszam za określenie), to kolejny drażliwy temat. Ale też już sie spotkałam z tym. jakby ksiądz robił mi łaskę, że np. ochrzci dziecko, albo udzieli ślubu.Nasz proboszcz też ma swoje widzimisie. Niby cennika nie ma, ale siostra mówi ile, Ale z kolei jeśli u siostry się nie uregóuje, to proboszcz się już nie upomni. Ale jak piszecie, że 1000-1200 za ślub, to już szczyt...
Ja teraz też nie będę Franka chrzcić u nas. Bo tutaj tyko w sobotę, na mszy o 18-tej, tak mi to nie pasuje, bo to bardzo późno. Każdy teraz ma małe dzieci w najbliższej rodzinie, to nawet spokojnie kawy nie wypijemy, bo dzieciaki będą zmęczone musiały iść spać. Chciałabym w niedzielę, na mszy o 12, ale oczywiście nasz proboszcz się nie zgodzi.

Weekend minął jak zwykle za szybko. W sobotę u teściów, wczoraj na chrzcinach, a wieczorem bolał mnie brzuch. Jednak cały dzień poza domem, na obcasie, to już zbyt duże obciążenie dla mnie.
Dzisiaj ok 13-tej wizyta. Zobaczymy, co tam u malucha słychać/widać.

Za godzinę idę do przedszkola na DZIEŃ MATKI. Pierwsza taka imprezka w życiu. Wzuszające. Obym się nie ubeczała w przedszkolu.
Wszystkim mamusiom obecnym i przyszłym wszystkiego najlepszego, dużo radości i uśmiechu, bo szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko.

Miłego dnia ciężaróweczki.

Kurczę, tak przyzwyczajam się przez weekend do mojego Misiolka, że jesteśmy razem i na nudę nie ma czasu... a tu klaps od rana w poniedziałek i radź sobie człowieku, w dodatku ciężarny .. :-D
Zatem lecę pod prysznic, szybki make-up i lecę po sklepach, czas szybciej zleci ;-)
Sama nie mogę się doczekać, jak usłyszę życzenia na Dzień Mamy, pewnie to wzruszające :-)
Maddlena, powodzenia w podglądaniu Franka :-)

reklama
to ja występ w przedszkolu mam w czwartek
Emilka będzie calineczką
to juz drugi raz a i tak wiem ze się wzrusze

jakaś poddenerwowana jestem
hormonki szaleją

Do góry