reklama
EM Ka
Fanka BB :)
Ze tak powiem to nie prawda ze żyją z datków, czy tam z opłat oni maja normalne wynagrodzenia, nie jeden bank na księzach robił niezłe akcje na prawde zarabiają niezłe a jeszcze jak pracują w szkołach to tez nie robią tego za friko
Ja w podstawówce miałam świetnego księdza bardzo miło go wspominam ale uczciwie trzeba przyznać ze miał niezłe auto, sprzęt komputerowy kamerki, nasi chłopcy mogli nawet dzieci bogatych rodzicow nie mogli sobie pozwolić na takie gadżety jakie miał ks u siebie ...
A co do przyjaciółek uważam ze powinni miec normalne rodziny nie byłoby wtedy tego molestowania itd
Ja w podstawówce miałam świetnego księdza bardzo miło go wspominam ale uczciwie trzeba przyznać ze miał niezłe auto, sprzęt komputerowy kamerki, nasi chłopcy mogli nawet dzieci bogatych rodzicow nie mogli sobie pozwolić na takie gadżety jakie miał ks u siebie ...
A co do przyjaciółek uważam ze powinni miec normalne rodziny nie byłoby wtedy tego molestowania itd
N
nexiss
Gość
Witam i ja:-)
Właśnie wracamy z zakupów, szybki obiad, na szczęście mam pieczeń z wczoraj, tylko ziemniaki się zrobi i sałatę i finito.
Polenimy się z M w.domu, nie mam siły na wypady.
Mi też pachną nogi ale głównie w te upały popołudniu.
Ann no to czeka Was wykład o antykoncepcji ze jest zła itp i ten słynny a'la kalendarzyk, ogółem nuda.
Mija Wiki znów ciszę mamie serwuje, naslu****e codziennie i cisza..
Miłego leniuchowania niedzielnego :-)
Właśnie wracamy z zakupów, szybki obiad, na szczęście mam pieczeń z wczoraj, tylko ziemniaki się zrobi i sałatę i finito.
Polenimy się z M w.domu, nie mam siły na wypady.
Mi też pachną nogi ale głównie w te upały popołudniu.
Ann no to czeka Was wykład o antykoncepcji ze jest zła itp i ten słynny a'la kalendarzyk, ogółem nuda.
Mija Wiki znów ciszę mamie serwuje, naslu****e codziennie i cisza..
Miłego leniuchowania niedzielnego :-)
N
nexiss
Gość
Tak narzekalam a moja zaraz po obiedzie jak się położyłam zaczęła mnie kopać po żołądku (jest glowkowo ułożona). Chciałam M pokazać, ale bal się położyć mi rękę na brzuchu bo aby mała poczuć trzeba trochę jakby przygniesc brzucho, w końcu jak go namówilam i położył czekał na ruch i zasnął a potem mała się ruszala, ja się go pytam czy czuje a ten ze nie i dalej komar, ahh ci faceci..
Hania no to już przesada z tym księdzem.
Hania no to już przesada z tym księdzem.
sawi
szczęśliwa żona i mama
ale chyba wszyscy pozapominali swoje przysięgiZ drugiej strony księża z takich datków żyją więc nic nie dać to też było by trochę może dziwne, ale to wszystko powinno być w geście młodej pary a nie narzucone z góry.
Też się zastanawiałam za co mu ta kasa przypadła hehe
że będą życ w ubóstwie
a tu kurde lepiej im sie żyje jak człowiekowi co dyma gdzieś na etacie po 12h
nie no niech sobie żyją z naszej kasy
ale bez przesady,wzbogacać się nie muszą
to co an tace uzbierają to im styknie
a kiedy śluby chrzciny czy pogrzeby to tyle co na opłaty na prąd,ogrzewanie itp...
ja to cięta na księży
u mnie w mieście za chrzciny 450zł
i jest wywieszony cennik,bez opłaty u zakonnicy nie ustali ksiądz terminu....
ja ślub brałam w 2007r.
pomimo tego ze całą ceremonie prowadził ksiądz od meża z rodziny to ksiądz krzyknął 800zł za msze,200zł za organiste,100zł za włączenie światła i 100zł za posprzątanie przed kosciołem
strojenie kościoła to oddzielny koszt ,składałam sie z inną para po 400zł
ale do tej pory pluje sobie w brode bo laska mnie zrobiła w bambuko
ona miała białe kwiaty a ja żółte (słoneczniki) i przy ołtarzu miały tez być słoneczniki w połączeniu z białymi
a wogóle nic nie było ....całe zdobienia pod jej bukiet
ale nie ważne
było minęło
joani
Cudowny dzionek, nieprawdaż?:-)
Moje dziecię ospałe jakieś, pewnie od pogody. Nóżki mam już muśnięte brązem, a tylko czereśnie zrywałam i w nogę grałam ;-)
Tak się zastanawiam, czy iść jutro na glukozę, bo po tych owocach pewnie cukier wyższy i chyba przełożę na wtorek.
A tak a propos ślubów, to się dowiedziałam, że od marca tego roku można udzielać ślubów w piątki i robić huczne wesele. Z wyjątkiem postu. Jak ksiądz nie jest na bieżąco z przepisami, które ustalają biskupi to.... nie będę kończyła. Więc możesz zagiąć takiego proboszcza jak będzie oponował, bo on musi się zgodzić na ślub w innym kościele. To są nowe przykazania kościelne, które zostały zmodyfikowane. Jak chcesz to sobie poszukaj, żebyś porządnie była przygotowana do ataku ;-)
Moje dziecię ospałe jakieś, pewnie od pogody. Nóżki mam już muśnięte brązem, a tylko czereśnie zrywałam i w nogę grałam ;-)
Tak się zastanawiam, czy iść jutro na glukozę, bo po tych owocach pewnie cukier wyższy i chyba przełożę na wtorek.
A tak a propos ślubów, to się dowiedziałam, że od marca tego roku można udzielać ślubów w piątki i robić huczne wesele. Z wyjątkiem postu. Jak ksiądz nie jest na bieżąco z przepisami, które ustalają biskupi to.... nie będę kończyła. Więc możesz zagiąć takiego proboszcza jak będzie oponował, bo on musi się zgodzić na ślub w innym kościele. To są nowe przykazania kościelne, które zostały zmodyfikowane. Jak chcesz to sobie poszukaj, żebyś porządnie była przygotowana do ataku ;-)
Sawi u nas akurat te 1200zł było z przyzdobieniem kościoła. Bo tu u mnie w parafi to ksiądz ma firmę od tego, ale jak ktoś chce to sam też może. Ale ceny chrzcin to u was kosmos
Ja za Nelke i Dominika płaciłam po 150zł. Teraz za Elenę i Olę pewnie zapłace 300 ale to i tak ile mniehj niż u was...
Nexiss, a no niestety. I wszyscy rodzice złożyli się na te drzwi, jeszcze dzieciaki kwiaty mu wręczały. Szkoda słów.
Ja za Nelke i Dominika płaciłam po 150zł. Teraz za Elenę i Olę pewnie zapłace 300 ale to i tak ile mniehj niż u was...
Nexiss, a no niestety. I wszyscy rodzice złożyli się na te drzwi, jeszcze dzieciaki kwiaty mu wręczały. Szkoda słów.
Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczęta
Koniec weekendu więc już znów jestem w Toruniu Nie mam siły dziś Was nadrobić, ale postaram się jutro choć trochę Swoją wizytę sobotnią opisałam w wątku wizytowym Mam nadzieję, że u Was wszystko w jak najlepszym porządku Lecę się umyć i do łóżeczka bo jestem wymęczona tym weekendem i podróżą Dobranoc wszystkim :*
Koniec weekendu więc już znów jestem w Toruniu Nie mam siły dziś Was nadrobić, ale postaram się jutro choć trochę Swoją wizytę sobotnią opisałam w wątku wizytowym Mam nadzieję, że u Was wszystko w jak najlepszym porządku Lecę się umyć i do łóżeczka bo jestem wymęczona tym weekendem i podróżą Dobranoc wszystkim :*
reklama
EM Ka
Joani dzięki poszukam!! ale mu powiem na pewno jak bedzie robić problem !