reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hej Wrześnióweczki :)
Wszystkie prawie gdzieś wyjechały i cisza od rana, to cieszcie się słońcem dziewczyny :)
Ja dziś nie mam żadnych pomysłów na dzień, wiem tylko że jakieś spaghetti na obiadek bym miała ochotę, może się uda :)

Emka jakbym miała wybór to bym wzięła orkiestrę. Byłam na kilku ślubach z orkiestrą i sylwestrze z dj i to jest bez porównania. Przy orkiestrze całkiem inna zabawa, typowo weselna a dj to taka bardziej zabawa młodzieżowa i też nie każdemu starszemu podpasuje. Zależne od tego jakich macie gości i na co sami liczycie. Jednak mój głos na orkiestrę :)
Super że ksiądz się zgodził na piątek i nie ma problemów :)
Tak a propo ślubu to mój kuzyn zaplanował swój ślub kościelny na środę :D bez wesela i gości oczywiście tylko para młoda i świadkowie hehe

reklama
Cześć dziewczyny :)
Faktycznie jakaś tak cisza tu dzisiaj...no ale jak wszystkie się gdzieś wczasują to nic dziwnego ;P

EM Ka i jakby każdy ksiądz był taki normalny to i większa frekwencja w kościele by była ;P super, że Wam się udało wszystko załatwić :D
Ja swój głos też zdecydowanie oddaje na orkiestrę :)

Dzień dobry :)
Ja dziś mam zaplanowane zakupy z bratem, a wieczorem impreza u znajomych :) w międzyczasie chyba upieke tarte z truskawkami :)

EmKa super że udało pozałatwiać. Ja również głosuję za orkiestrą :)

Miłego weekendu!

Hejka już prawie południowo :)
Ja dziś późno wstałam bo przed 11, ale za to znów same bzdury mi się śniły i spocona wstałam.
U mnie wczoraj też była burza jak zapowiadali ale nie taka straszna jak się spodziewałam, dziś pochmurno ale ciepło i gdzieniegdzie się słońce trochę przedziera.
M w robocie od rana, a ja planów na dziś nie mam.
Chyba na balkon się legnę.
Wczoraj u koleżanki na działce byłam, niby pod parasolem i nasmarowana filtrem ale i tak sobie stopy opaliłam, przez co mi spuchły i ledwo do rzymianek wsadziłam nogi i dojechałam do domu.
Ogólnie ciężko mi przez ten upał, już teraz a obawiam się jak to będzie w lipcu/sierpniu, będzie masakra.

Coś pomyślę na obiad, mam chęć na naleśniki z dżemkiem, tyle że M nie przepada za naleśnikami i coś dla niego muszę pomyśleć.

Miłego wypoczynku w ten weekend Wam życzę :)

Hej ciężaróweczki :)

Ja niedawno wstałam, u nas pogoda piękna upał nadal.
Mąż i dzieciaki jeszcze śpią więc idę się przejść nad jezioro.

Ostatnio coś mi się wydaje, że Ola strasznie malutko się rusza. Dobrze, że w poniedziałek wizyta bo już mnie stres dopada.

Zasięg tu słaby, ale jak tylko da radę coś wysłać to pewnie jeszcze się odezwę. Trzymajcie się :))

Kusiak dziękuje ;)

Tez sie cieszę ze udało sie załatwić , moze dzięki temu Proboszczowi to i P zacznie znowu inaczej podchodzić do wiary ;) dzis byliśmy znowu u Proboszcza 1 ksiądz jest w całym kościele/ i powiem Wam tak 15 minut mieliśmy dogadane wszystko! Bierzmowanie w czwartek we wtorek próba, nasze zadanie to spowiedź bo ja bede świadkowac ;)
Co lepsze nie chciał przyjąć nawet ofiary za nie! Dopiero jak powiedziałam ze w razie jak nie weźmie to zabiorę do kościoła i tak wrzuce , to powiedział, ze skoro tak to przekaże na słuszny cel ;)
Teraz tylko muszę sie dowiedzieć jakie stawki ludzie dają za śluby i organistę ;) bo oczywiście tez nic nie chciał zdradzić a jak czytałam dzis w necie to w pl od 200 nawet do 2000 i to najlepsze jest to ze te 2000 to w tych najbiedniejszych rejonach pl mówią ..;/ masakra ... Wy dziewczyny jak mialyscie jesli moge zapytac ?

Dzięki za odpowiedzi co do orkiestry i dj - do tej pory właśnie tez brałam tylko orkiestrę pod uwage ale tam mała sala dość jest i jak duzo ludzi mi przyjedzie to moze byc lipa ;P

No a poza tym jeszcze dzis zamówiliśmy kanapę juz , stol i krzesła ;) P właśnie pojechał malować sypialnie, bo ostatnio tylko je zagruntowal i pomalował sufity,ekipa juz prawie skończyła malować salon, łazienka tez jeszcze chwila ;)

Także ja jestem pełna nadzieji ze uda sie do połowy czerwca tam wejść - w środę przyjeżdżają montować podłogi i drzwi ;) to tez juz krok dalej;)

Początek czerwca to kuchnia potem szafy potem meble i super bedzie ;););) ale sie juz nie moge doczekac ;)))

Emka ja zapytałam wprost księdza i mi powiedział "no tak 500 zł jak dacie to będzie dobrze, jak dacie więcej to super, a i jak 300 zł dacie to ślubu udzielimy" także nie tak zachłannie hehe ale wole jak powiedzą wprost, jeszcze się muszę jtr na tych ostatnich naukach dopytać kogoś ile za zapowiedzi bo w piątek piszemy protokół.
a_nka fajnie że możesz się tak rano przejść nad jeziorko bo później jak upał jest to dla nas nie zbyt dobre warunki :) odpoczywaj ile wlezie :D
nexiss śpij przy otwartym oknie :)

Zrobiłam spaghetti i idę wcinać bo już zgłodniałam :)
Mój Ł. kupił w Niemczech samochód i zadowolony z zakupu, więc i ja też zadowolona, a jak pomyślę że już w czwartek będzie w domku to się raduję :-D:-D:-D

Miłego popołudnia Dziewczyny :-)

To powiem Wam, ze my u nas w 2012 roku placilismy za slub 900 zl, proboszcz powiedzial ze tyle kosztuje :)
A organisty nie mielismy tylko kolezanka z kolega spiewali a do tego byly klawisze, gitary i bebenek :) dalam im po czekoladkach i wszyscy byli zadowoleni :)
A jeśli któraś z Was oglada The Voice of Poland to sie pochwale ze Monika Urlik z zespolem spiewala u nas na weselu :)

Ostatnia edycja:
reklama
choco wiesz co myślę że czy teraz czy kiedyś i w przyszłości tak będzie, że ta przyjemność zależy od upodobań, potrzeb lub czego tam jeszcze księdza. U mojego narzeczonego ksiądz za same zapowiedzi chce 150zł

Do góry