reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Ja tez jak czuje mala (jakos jeszcze dziwnie mi sie o dzidziusiu wyrazac ONA :p zawsze byl on :p) to tak posrodku i troche wyzej nad koscia lonowa.

Skoro temat ruchow to zapytam dziewczyn ktore juz czuja. W jakiej czesci brzucha czujecie malucha. Ja najczesciej czuje dosc nisko, zaraz nad wzgorkiem lonowym a czasem mam wrazenie ze mnie po pecherzu gilga :D

ja też tak nisko czuję ;) W ogóle brzuch mam twardy mniej więcej poniżej pępka więc tak przypuszczam, że macica właśnie tam sięga, no i wg tego poniżej mniej więcej by się zgadzało
Dno macicy znajduje się:

• w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym,
  • w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka,
  • w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka,
  • w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka,
  • w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym,
  • w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy
  • w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży.

Dzień dobry:)

My już od 5 nie śpimy(ahh.. a ostatnio już się tak cieszyłam, że te parę dni wstawałam ok. 9 i znowu się zaczęło:p).

Pogoda u mnie paskudna, całą noc lało:baffled: A mam akurat cały tydzień Męża w domu, bo ma urlop i chciałam go wykorzystać do pomycia okien i jak niby skoro ciągle pada?:wściekła/y:

Dziewczyny wczoraj popołudniu poczułam takie jakby łaskotanie od środka czo to TO co myślę?:szok: W krótkim odstępie czasu poczułam to dwa razy, a potem już cisza. Nie chcę się nakręcać, że to dzidzia, ale takiego uczucia jeszcze nie miałam i jakoś nie wydaje mi się, żeby pochodziło z jelit, ale też nie wiem czy możliwe, żeby to już było maleństwo.. Poczekam i zobaczę czy się to będzie powtarzać:)

Dzień dobry :)

my już od 6 na nogach masakra... :D
pogoda dzisiaj nie bardzo.. wczoraj ładnie się wypogodziło popołudniu :) pojechaliśmy do silesia citi center kupić M buty bo już na te jego charboły nie mogłam patrzeć ...:)

Nati powrociła do żywych... :) je ładnie i piję więc już się cieszę jeszcze biegunka jest ale już zadko..:) i ospa to raczej nie jest.. bo te chrosty plamy znikają powolutku..:)

Gratuluję ruchów wszystkim mamuśką :)

moje dzidzi jakoś wcisło mi się w bok prawy i kurcze normalnie ciągle nie wygodnie :p

powodzenia dziś na wizytach :) &&&&& :*

miłego dnia :*

Witajcie
Co za pogoda,u mnie zimno i szaro. Ale wam fajnie z tymi ruchami,ja to chyba jeszcze za bardzo nic nie czuje.
Milego dnia.

Candy
wzpolczuje sytuacji,mam nadzieje,ze ci sie pouklada po Twojej mysli,i wnos o podniesienie alimentow:tak:
Dooda,Emka u mnie w miescie byly takie konultacje dla kobiet w ciazy z usg,kolezanka byla i mowila ze trzeba byc sporo wczesniej zeby sie zalapac,bo duzo ludzi
Emka a jak ty sie czujesz,wychodzisz dzisiaj?
ania//dobrze ze malej lepiej
hania no niezle z tymi blizniakami

Dzien dobry ;)

Maltanka juz lepiej tylko wzdęcia mnie męczą hehe i to szczypanie dalej ale to nie bedzie przeszkoda do wyjścia ;) liczę na to dzisiaj bo słyszę mojego lekarza juz na korytarzu ;) juz jestem przygotowana haha wykapana prawie ze ubrana do wyjścia ;))) myśle ze bedzie dobrze - musi byc ;)

Hania skąd wiesz, które maleństwo sie rusza?
U mnie sa pukania ale w jelitach tez wiec jeszcze na 100proc nie moge stwierdzić ze to to ;(

Ania dobrze ze z mała lepiej i ze zakupy w scc udane ;)

Co do usg jak sie nie uda to warsztaty fajne, mojemu sie nie udało byc ze mna na bezpiecznym maluchu to tu sie dowie ;)))

Miłego dnia dla Was ;) i trzymajcie kciuki!

Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom

reklama
Emka kciuki za wyjście && :)
co do tego usg ja nie wiem może jakaś dziwna jestem ale nie podobają mi się za bardzo te usg 3D i 4D .. wole te normalne hehe :) a ludzi bedzie tam na pewno mnóstwo i nawet nie chce mi się tam cisnąć :)

Do góry