Ja nie jestem zbyt wrażliwa na takie tematy jak CC. Miałam zewnątrzoponowe i drógi raz też takie chcę. To jest trochę taka namiastka porodu naturalnego. Od razu po wyjęciu z brzucha pokazują ci maluch, słyszysz jego pierwszy płacz, czasem kładą na chwilę na piesi. Cała cesarka trwa pół godziny (najdłużej szycie). Da się przeżyć
reklama
Ja dziewczyny chciałam się tylko przywitać,
Meble wczoraj złożyliśmy, jestem wykończona ale efekt super warto było pół nocy zarwać :-)
Za wszystkie wizytujące dziś zaciskam kciuki, wszystkim po wizytach gratuluję i ogólnie życzę miłego dnia.
Meble wczoraj złożyliśmy, jestem wykończona ale efekt super warto było pół nocy zarwać :-)
Za wszystkie wizytujące dziś zaciskam kciuki, wszystkim po wizytach gratuluję i ogólnie życzę miłego dnia.
maltanka
Fanka BB :)
Planowaliśmy remont kuchni na wrzesień, ale Bąbel nam pokrzyżował plany
my jeszcze sporo mamy do podokańczania, a teraz inne wydatki się szykują
Po wizycie wszystko gra, maluszek rosnie
super, ps. ja właśnie się zastanawiałam jak te czkawki wyglądają;-)
1. ja miałam wannę przy porodzie, czy pomaga hmmm nie wiemU nas mało jest szpitali gdzie dają znieczulenie... Bo podobno mniej sie wtedy współpracuje...Tam gdzie chce rodzic to właśnie podobno mozna sn i w wodzie... Wiec wole to. A brałam tez pod uwage wcześniej Pryw szpital ale mozna tam tez z NFZ rodzic w Katowicach na Lubinowej, ale podobno jest tak ze jak cos jest z dzieckiem nie tak to wiozą gdzie indziej to co za sens .. Warunki wiadomo o niebo lepsze ale dla mamy a nie w tym rzecz przeciez najwazniejsze jest dziecko
Maltanka byda sie starać wciepnac cos czasym po mojymu))
2. super:-)
Urodziny mam i stąd ta kupa gości się zwala.
Joani Wszystkiego Najlepszego!Sto Lat Kochana:-)
soniafka dla mnie najgorszy był ten okres do pełnego rozwarcia, już później te bóle parte mi się wydaje, że nie bolały, także później to luz
Ritta super zakupy, ps. a samo znieczulenie wkłucie, boli? i prawda to, że potem przez 12 h nie można się ruszać?
BubblesGirl
Szczęśliwa mama :))
Widzę już się zaczynają ciężkie tematy o porodach, znieczuleniach U mnie w mieście też raczej ciężko o znieczulenie, trzeba się gazem ratować
maltanka
Ritta podobno nie, jak rodziłam 5 lat temu to na pewno nie podawali, teraz jak rozmawiałam z lekarzem, to mówi, że nie podają ale mówi nie martw się do września jeszcze dużo czasu może coś się pozmienia. zapytaj, zapytaj i daj znać
ja to pierwszy raz słyszę też o jakimś gazie nic nie dawali jak ja rodziłam
ja to pierwszy raz słyszę też o jakimś gazie nic nie dawali jak ja rodziłam
EM Ka
ja musialam przeskoiczyc na kompa bo zanim odpisalam na tel to mylion nowych postow a nie umiem tam edytowac
Ritta ciuszki super! ta kieca - spodnica rewelacja
Bubles ja jak mojemu probuje wyznaczac zadania mi mowi od poczatku - Mala nie jestes juz w pracy wiec nie baw sie w Dyrektora, i nie rob ze mnie pantoflarza heheh wiec musze szukac na niego sposobow... czasem po dobroci a czasem troche inaczej musze wymusic na nim sprzatanie choc przy ciazy nie mam raczej wiekszych problemow
Anusiaszymka dzieki i super ze z maluchem wszystko dobrze!!
z tym gazem to musze zapytac czy w siemkach to podaja jesli tak to bede chyba caly czas sie tym ratowac jak bedzie sn chetnie bym sie nie raz poratowala nawet bez porodu hehehe glupawke dzisiaj mam chyba niezla
Ritta ciuszki super! ta kieca - spodnica rewelacja
Bubles ja jak mojemu probuje wyznaczac zadania mi mowi od poczatku - Mala nie jestes juz w pracy wiec nie baw sie w Dyrektora, i nie rob ze mnie pantoflarza heheh wiec musze szukac na niego sposobow... czasem po dobroci a czasem troche inaczej musze wymusic na nim sprzatanie choc przy ciazy nie mam raczej wiekszych problemow
Anusiaszymka dzieki i super ze z maluchem wszystko dobrze!!
z tym gazem to musze zapytac czy w siemkach to podaja jesli tak to bede chyba caly czas sie tym ratowac jak bedzie sn chetnie bym sie nie raz poratowala nawet bez porodu hehehe glupawke dzisiaj mam chyba niezla
maltanka
ja też
mój docenił robotę w domu jak poszłam do pracy po 10 h nic nikomu nie chciało się robić, a jak przyszło sprzatanie w sobotę to sam stwierdził ile te baby mają roboty w domu a kazdy mówi że jak siedzisz w domu to nic nie robisz.
BubblesGirl
Szczęśliwa mama :))
EM ka no mój nie marudzi, bo wie, że to też jego mieszkanie, więc czemu tylko ja mam w nim sprzątać skoro on też brudzi? Tylko ja go też często sposobem biorę i nie wydaje polecenia, tylko pytam czy zrobi to czy tamto i jakoś mi nigdy nie odmawia:-)
reklama
maltanka są dwa znieczulania do CC.
podpajęczynówkowe (ja je miałam) jest to wkłucie w rdzeń kręgowy, przebija się oponę twardą i pajęczą. Działa dużo szybciej. I niestety po min trzeba leżeć plackiem 24 h bo inaczej płyn mózgowo rdzeniowy może się rozlać i powoduje straszny ból głowy do 2 tygodni. Ja niestety za dużo się kręciłam i mnie bolała głowa przez 3 dni.
Drugie to zewnątrzoponowe stosowane przy SN i teraz widzę że bardzo często przy cc. Tu przechodzi się tylko przez kręgosłup i poraża środkiem znieczulającym nerwy. Często przewód do znieczulenia pozostaje w plecach i można "dopuścić" środek znieczulający. Po tym znieczuleniu wstaje się po 6-8 h po cc (zależy od szpitala).
Czy boli wkłucie ? Może trochę ale nie pamiętam. To są takie emocje że wkłucie to pikuś.
No i jest jeszcze znieczulenie ogóle, które pominęłam
podpajęczynówkowe (ja je miałam) jest to wkłucie w rdzeń kręgowy, przebija się oponę twardą i pajęczą. Działa dużo szybciej. I niestety po min trzeba leżeć plackiem 24 h bo inaczej płyn mózgowo rdzeniowy może się rozlać i powoduje straszny ból głowy do 2 tygodni. Ja niestety za dużo się kręciłam i mnie bolała głowa przez 3 dni.
Drugie to zewnątrzoponowe stosowane przy SN i teraz widzę że bardzo często przy cc. Tu przechodzi się tylko przez kręgosłup i poraża środkiem znieczulającym nerwy. Często przewód do znieczulenia pozostaje w plecach i można "dopuścić" środek znieczulający. Po tym znieczuleniu wstaje się po 6-8 h po cc (zależy od szpitala).
Czy boli wkłucie ? Może trochę ale nie pamiętam. To są takie emocje że wkłucie to pikuś.
No i jest jeszcze znieczulenie ogóle, które pominęłam