reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Maltanka, z tego co się orientuje to w Norwegii przy porodzie pełen wypas. Od samego początku dostajesz gaz jeśli tylko chcesz a potem zewnątrzoponowe jeśli tylko sobie zażyczysz i nie ma żadnych przeciwskazań. Oczywiście jeśli z tym znieczuleniem się zdąży na czas bo wiadomo jak to z tym jest. ;-)
Kiedy wysyłałąm wniosek o miejsce w szpitalu to musiałam wybrać też oddział. Miałam do wyboru 2 oddziały: jeden gdzie nie dają znieczulenia i rodzi się siłąmi natury... wtedy do dyspozycji ma się basen, akupunkturę i takie tam bajery lub drugi gdzie z góry nastawiasz się na znieczulenie. O dziwo bardzej oblegany jest ten pierwszy gdzie rodzi się naturalnie ;-)

o widzisz, a u nas przynajmniej u mnie w mieście nie dają znieczulenia:no: ps. ale wybrałas ten gdzie możesz wziąc znieczulenie?

Ja lubię bardzo przygotowywać jedzonko na imprezki, ale właśnie ze sprzątaniem "po" jest gorzej:p Z reguły mojego wykorzystuję do mycia naczyń, a ja się zajmuję resztą:)

ja też te przygotowania lubię, a po też zawsze mojego zaganiałam do mycia, ale jemu to zchodziło ze 2 godziny jak zawsze z myciem aż mnie denerwował stojąc tyle czasu przy zlewie, teraz w zmywarce układa i wyjmuje, i stwierdził, że to najwazniejszy sprzęt w kuchni

reklama
Maltanka my mamy kuchnię w zabudowie, po wcześniejszych właścicielach mieszkania i nie ma za bardzo jak wstawić zmywarki, nie rozumiem jak oni mogli robić kuchnię bez zmywarki:confused: Mnie nie interesuje ile mojemu to zajmuje, ma być zrobione i już:p Chociaż nie powiem czasem mnie wkurza jak się ociąga z zadaniami które mu daje, ale staram się nie reagować, bo to nie pomaga:)

Ależ oczywiście, że tak ;-) Ja jestem panikara jakich mało tak więc nie zastanawiałam się ani sekundy. :-p

haha to tak jak ja, mnie tylko coś zaboli lekko, nawet głowa czy ząb i ja jestem poskładana:blink:

Bubbles no my nie mieliśmy nic, musieliśmy robić meble to od razu było przewidziane miejsce na zmywarkę. I pomyśleć, że kiedyś byłam przeciwnikiem zmywarek...

... brejdak to brat, a ciapy hmmm kapcie tak u was się mówi?

Dokładnie tak :tak:

Ritta ciapa to gapa czy jeszcze cos innego ?

:-D:-D:-D

A więc chwale się nowymi łupami.
Kupiłam już płaszczyk (używany - póki co nie chodzę w nim), dwie pary spodni, spódnicę, sukienkę, sweterek i dwie bluzki.
Wszystko z Happy Mum. Część nowych część używane w stanie idealnym ;)

4032235839.jpeg4032397001.jpeg4048083610.jpgZobacz załącznik 617402s249.jpgt326.jpg

Spódniczkę i jeansy (dwa ostatnie zdjęcia) kupiłam wczoraj w salonie. Spódniczkę mam dziś na sobie, jest bombowa, bardzo zgrabnie się w niej wygląda i myślę że pochodzę do końca ciąży bo poza pasem ma zameczek na poszerzenie w przyszłości.
Oszalałam na punkcie tej marki ;)

Załączniki

• 4032235839.jpeg
    4032235839.jpeg
    33,3 KB · Wyświetleń: 35
  • 4032397001.jpeg
    4032397001.jpeg
    31,8 KB · Wyświetleń: 44
  • 4048083610.jpg
    4048083610.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 28
  • s249.jpg
    s249.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 36
  • t326.jpg
    t326.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 31
Maltanka no nam się nie opłaca robić całej kuchni od nowa tylko po to, żeby mieć zmywarkę, bo to jednak koszta nie małe są:( Planowaliśmy remont kuchni na wrzesień, ale Bąbel nam pokrzyżował plany:-D

hej :-)

wczoraj wybieglam ze szpitala jak strzala, bo musialam odebrac lalke od kolezanki i nie mialam juz jak zdac Wam relacji z wizyty. Dzis w pracy, wiec na chwile okupuje komputer :-) Po wizycie wszystko gra, maluszek rosnie ( mialam takie malutkie, szybciutkie usg :-))))) ), serduszko ladnie bije, jednak mimo to, musze isc znow za dwa tygodnie na kontrole. nie chcial mi doktorek powiedziec o co dokladnie chodzi, powiedzial, ze nie ma powodow do niepokoju, ale chce miec na mnie oku... hmmm staram sie nie stresowac :-) no i zelazo kazal brac, bo lekka anemia :-(

emka odpocznij sobie dzis, po wczorajszym ci sie nalezy, a sprzatnie nie ucieknie... niestety :-D

joani a co za impreza sie szykuje? chyba cos przegapilam?

soniafka nie martw sie porodem na zapas :-0 Zobaczysz nie bedzie tak zle, a dobre nastawienie , to naprawde podstawa :-)

U nas tez gaz i znieculenie bez problemu. Z gazu korzystaam jak wsciekla :-) pomagal w najgorszych chwilach, bo na znieczulenie nie zdazylam, tak szybko porod postepowal :-) Tak bym chciala tym razem tak samo :-)

co do ruchow, to ja chyba jeszcze nie potwierdze. Czekam z utesknieniem na te kopniaki, ale jedno, czego naprawde nie lubilam, to czkawki... O matko, jak moje dziecie mialo czeste czkawki, a mi brzuch podskakiwal , jak szalony. Takie strasznie dziwne uczucie :tak:

Dobra dziewczynki, musze leciec

Muliego dnia wszystkim!

U nas mało jest szpitali gdzie dają znieczulenie... Bo podobno mniej sie wtedy współpracuje...Tam gdzie chce rodzic to właśnie podobno mozna sn i w wodzie... Wiec wole to. A brałam tez pod uwage wcześniej Pryw szpital ale mozna tam tez z NFZ rodzic w Katowicach na Lubinowej, ale podobno jest tak ze jak cos jest z dzieckiem nie tak to wiozą gdzie indziej to co za sens .. Warunki wiadomo o niebo lepsze ale dla mamy a nie w tym rzecz przeciez najwazniejsze jest dziecko ;)

A gdyby sie okazało ze muszę cc to chyba bym chciała całkowite uspanie.

Maltanka byda sie starać wciepnac cos czasym po mojymu;))) hehe choć jak przenosilam sie do wawy potem poznania to ludzie mi nie wierzyli ze ze sl bo mało akcentu, ewentualnie przy dłuższym poznaniu specyficzne seeeerioo? ;) hehe

Wysłane z mojego iPhone przez Forum BabyBoom

Dzisiaj chyba nam płacą za produkcję, bo idzie nam szyyyyybko.
Urodziny mam i stąd ta kupa gości się zwala.
Ja jeszcze nie zdecydowałam się gdzie mam rodzić, ale myślę, że nie na miejscu, bo nie ma oddz. noworodkowego. Jak teraz będziemy na wizycie, musimy to obgadać, co poleca.
Super łowy ciuchowe :-) Ja na razie poprzestałam na zakupach i pewnie jak wyjdę z kurtki, to coś kupię, bo chodzę póki co w starych ciuchach i tylko brzuszek mi wystaje ;-)

reklama
U nas mało jest szpitali gdzie dają znieczulenie... Bo podobno mniej sie wtedy współpracuje...[...]

A gdyby sie okazało ze muszę cc to chyba bym chciała całkowite uspanie.

To jest fakt że przy zewnątrzoponowym poród trwa dłużej bo wiadomo, że kiedy kobieta nie czuje tego bólu to nie jest aż tak zmotywowana do tego, żeby przeć, dlatego zawsze zachęcają do próby porodu siłami natury. Tylko, że niestety jak już wybierzesz sn i masz już pełne rozwarcie to już wtedy pozamiatane. Dlatego jeśli tylko zdąże to będę chciała zewnątrzoponowe ale jak to będzie to się okaże. :sorry2:

Przy cc też wolałabym pełną narkoze, właśnie przez to, że jestem taką mega panikarą.... No nie mogę sobie tego wyobrazić, że ktoś mi rozpłata brzuch kiedy ja jestem przytomna..... Jeeeeezu :szok:

Ritta, zakochałam się w tej białej bluzce z kwiatami. Cuuuudo! :tak:

Do góry