maltanka
Fanka BB :)
Maltanka, z tego co się orientuje to w Norwegii przy porodzie pełen wypas. Od samego początku dostajesz gaz jeśli tylko chcesz a potem zewnątrzoponowe jeśli tylko sobie zażyczysz i nie ma żadnych przeciwskazań. Oczywiście jeśli z tym znieczuleniem się zdąży na czas bo wiadomo jak to z tym jest. ;-)
Kiedy wysyłałąm wniosek o miejsce w szpitalu to musiałam wybrać też oddział. Miałam do wyboru 2 oddziały: jeden gdzie nie dają znieczulenia i rodzi się siłąmi natury... wtedy do dyspozycji ma się basen, akupunkturę i takie tam bajery lub drugi gdzie z góry nastawiasz się na znieczulenie. O dziwo bardzej oblegany jest ten pierwszy gdzie rodzi się naturalnie ;-)
o widzisz, a u nas przynajmniej u mnie w mieście nie dają znieczulenia ps. ale wybrałas ten gdzie możesz wziąc znieczulenie?
Ja lubię bardzo przygotowywać jedzonko na imprezki, ale właśnie ze sprzątaniem "po" jest gorzej Z reguły mojego wykorzystuję do mycia naczyń, a ja się zajmuję resztą
ja też te przygotowania lubię, a po też zawsze mojego zaganiałam do mycia, ale jemu to zchodziło ze 2 godziny jak zawsze z myciem aż mnie denerwował stojąc tyle czasu przy zlewie, teraz w zmywarce układa i wyjmuje, i stwierdził, że to najwazniejszy sprzęt w kuchni