reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Dzięki za miłe powitanie :-) Wiosna Wiosna a my właśnie po spacerku aż nie chciało się wracać do domu :-) Nie mogę się doczekać kiedy będzie widać brzuszek ostatnio mam takie wrażenie że wieczorami coś tam widać a rano jak wstaje brzuszek płaski waga też stoi w miejscu A jak tam Wasze bębenki ? Dodam że mam 175cm wzrostu.

Didka12 - u mnie wczoraj było brzuszek widać, dziś jakby się skrył. W sumie zawsze pod wieczór jest nieco większy, ale myślę, że raczej jeszcze po mnie nie widać ciąży (wzrost mam podobny do Ciebie).

Witam nowe wrześniówki :) nasze grono się powiększa, to bardzo dobrze :)

Z okazji dnia kobiet życzę wszystkim Wam spełnienia marzeń, przyjemnego okresu ciąży i szczęśliwego rozwiązania w terminie :)

Mój brzuszek jest nieco większy, ale jeszcze nie rzuca się w oczy :) Ale co mnie zadziwiło, nic nie przybyło mi na wadze, a wręcz schudłam, ale na początku ciąży tak może być. Lepiej mniej przytyć niż za dużo :) Najważniejsze żeby maluszek miał co jeść :)

Wczoraj miałam urodziny i oprócz prezentów dla mnie dostałam też pierwszy prezent dla dziecka :) malusieńkie skarpeteczki z Kubusiem Puchatkiem i białą czapeczkę. Jakie te ubranka są słodkie :)

Miłego weekendu kochane :*

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wejdźcie w wątek, gdzie chwalimy się naszymi brzuszkami, to zobaczycie :-)
i zaczynają się objawy kolejnego trymestru- siusianie co godzinę... masakra jakaś. Muszę teraz z zegarkiem w ręku chodzić poza domem i pilnować, czy w pobliżu jest toaleta ;-)

Juz po naukach, dziś tez krótko wiec jakoś wysiedzialam.
Od rana boli mnie przy siusianiu, wydaje mi się ze nabawilam się infekcji. Piecze mnie strasznie, a tu jeszcze się co chwile lata. Masakra, jutro musze jeszcze jakoś wytrzymać i w poniedziałek idę do lekarza. Macie może jakieś domowe rady? Słyszałam że mkze sok z żurawiny, ale nie wiem czy można go pić w ciąży, chyba tak?

Ja sobie zajadam suszoną żurawinę, ale nexiss w ciąży stan zapalny pęcherza jest niebezpieczny, więc radzę ci jechać na IP, podadzą ci coś p.zapalnego. Ja bym nie czekała do poniedziałku.

reklama
Nexiss - sok zurawinowy jest polecany - bo zakwasza mocz i zmniejsza namnazanie sie bakterii...rownie wazne jest picie duzej ilosci wody - bo mocz jest wtedy rzadszy...No ale te rzeczy to raczej wspomagajace leczenie...

Do góry