reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
ja na razie po domu tylko w typowych ciazowych simbadkach, a jak wychodze z domu to tylko materialowe elastyczne, ktore jak moge to tez rozpinam :p jeansy juz wcisnelam na tyl szafy bo bylo baardzo ciezko, choc u mnie az tak brzuszka nie widac ...

Ja pewnie przez to, że na początku schudłam te 6kg to teraz mimo, że bruszek zaczyna wystawać to wszystkie spodnie są w dalszym ciągu na mnie dobre i chyba póki co o ciążowych spodniach myśleć jeszcze nie muszę. ;-)

Ja się mieszczę w jeansy już kilka tygodni :/ teraz chodzę w spodniach które miałam wciśnięte gdzieś w szafie jako dobre w udach a za duże w pasie albo w elastycznych... Wczoraj kupiłam sobie w lidlu fioletowe rozciągliwe niby jeansy niby legginsy za 30 zł :)

O typowych ciążowych pewnie pomyślę w kwietniu jak wrócę do pracy bo wtedy będę potrzebować więcej eleganckich ubrań, a w większość tych które mam przestaję się mieścić....

A tak w ogóle to najlepiej czuje się w sukienkach

Ostatnia edycja:
Witajcie :)

Ja na razie żadnych ciążowych ciuszków nie posiadam, ale staram się ubierać w coś co nie uciska, choć wiadomo, że w kółko w dresach nie można chodzić więc jeansy też zakładam, ale jak jestem w domu to rozpinam guzik :)

Od kilku dni zaczynam bardziej odczuwać takie ciągnięcie w brzuchu, napięcie, kłucie. Mam nadzieję, że to normalna sprawa, bo wszystko w środku rośnie, ale Mój już troszkę zaczyna się tym martwić.

Jeżeli chodzi o warsztaty "Bezpieczny Maluch" to oczywiście zrelacjonuję wszystko i powiem czy warto iść :)

Dziewczyny wizytujące - Kciukasy mocno zaciśnięte za Was i bąbelki :*

GRATULUJĘ II Trymestru !!! Ja poczekam jeszcze dwa tygodnie do tego wydarzenia :)

Pochwalę się jeszcze jednym- kupiliśmy wczoraj z narzeczonym taki blender blender ZELMER 491.20 - tanio, sprawdź.
Oboje uwielbiamy gotować, a wielu potraw nie mogliśmy bez takiego sprzętu, zawsze coś było ważniejszego do kupienia i odwlekaliśmy ten zakup. Wczoraj doszliśmy do wniosku, że i tak blender będzie niezbędny przy dziecku więc poszaleliśmy :) I już wczoraj posłużył nam do zrobienia mojej ulubionej zupy krem brukselkowej z grzankami <3 oraz do starcia mizerii, której zachciało się Mojemu :)

U mnie w biodrach bez zmian ale w pasie .... :no2:, niestety moje dopasowane ciuszki już cisnął. Muszę kupić jakieś spodnie, może spódnice i luźne sukienki. W czymś do pracy muszę chodzić a codziennie nie będę zakładać tego samego.

no tak do pracy to nie ma to tamto, trzeba wygladac dobrze i dobrze sie czuc wiec faktycznie inna sytuacja niz jak ktos siedzi w domku i wychodzi od czasu do czasu:D heheh ja to musze sie przestawic bo nadal jak jestem na zakupach to patrze na marynarki garsonki itd... odkad jestem na L4 to juz kupilam 3 marynarki i teraz sobie chodze na codzien:) tak codziennie czlowiek chodzil w bialej bluzce to bylam przeszczesliwa jak moglam zaciagnac jeansy na tylek, a teraz brakuje mi tego biurowego look`u :D chociaz i tak cieszy mnie to ze P albo faktycznie albo dobrze udaje , nawet w looku domowym zwraca na mnie uwage:)

Całe szczęście, że kulminacyjna wielkość naszych brzuszków przypadnie na lato bo ubierzemy się w zwiewną sukienkę i będzie nam wygodnie, gorzej mają kobiety, które z wielkimi brzucholami chodzą w zimie. Muszą wtedy wszystko dobierać do brzucha, przede wszystkim jakieś wielkie kurtki :) A też plus jest taki, że nie będziemy rodzić w upały, bo chyba to jest najgorsze :) Później pierwsze miesiące po porodzie odpoczniemy w domku bo w zimę i tak najczęściej się nie wychodzi co chwilę. A na wiosnę, lato nasze dzieciątka będą już takie akurat na spacerki :) No po prostu szczęściary z nas :) hehe Miejmy nadzieję, że październik i listopad będą w miarę ciepłe żeby móc zahartować dzieci na spacerkach.

reklama
Ja jeansy nie ma mowy nie wcisne tylko leginsy bawelniane, ale latem to tylko sukienki, tuniki, luzik, gorzej jak chodzilam zimą tyle ciuchow trzeba było i problem był z kurtka,

A przytyc najbardziej przytylam w nogach, pupie no i brzuch

Ostatnia edycja:
Do góry