reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Witajcie
Piszecie o plusach i minusach ciąży latem i zimą. Ja nie wyobrażam sobie póki co chodzenia z brzuchem latem w te upały. Rodziłam w lutym i do końca chodziłam w swojej kurtce zimowej, a obrączkę i pierścionki zdjęłam dopiero na porodówce, w ogóle mi nogi ani ręce nie puchły, a teraz no zobaczymy.

Naszło mnie dzisiaj na pizzę i dzisiaj będzie na obiad:tak:

Anuka_24
powodzenia na wizycie

a_nka a jak byś wolała, parkę, czy dwie dziewczyny? ale super jej zawsze chciałam mieć bliźniaki:tak:

Ritta, Sobiafka, Maddlena gratuluję II trymestru:tak:

candy podziwiam Cię za cierpliwość do takiego faceta, jeszcze cię porównuje do swojej byłej żony,:no: no cios poniżej pasa

DOODA tobie też powodzenia na wizycie, ja też w zeszłym tygodniu miałam takie sny:no:

Ritta ja mam jeszcze jedne spodnie, które wchodzą na mnie jeszcze

Rajo mi mąż też ostatnio sprawił blender, super sprawa, teraz szaleje w kuchni;-)

anusiaszymka super, gratuluję swojego domku:-) a z kredytem masz rację, latania, a latania, my czekaliśmy miesiąc na decyzję i zawsze a to takie dokumenty trzeba donieść a to jeszcze coś wymyślili

reklama
Dziewczyny a jak tam wasze plany na wakacje? Planujecie gdzieś wyjechać dalej? Bo ja czytałam, że od 7go miesiąca latać się nie powinno. Prawda to?? :sorry2:

Ostatnia edycja:
soniafka ja też słyszałam o tym lataniu, że po 7 miesiącu mogą cię nie wpuścić do samolotu, ale czy to prawda nie wiem, a chcieliśmy do Anglii lecieć. Moje dziecko znowu cały czas mówi, że na wakacje na plażę jedzie, ale od nas to ładny kawałek jest, a jechać w czerwcu trochę jeszcze chyba zimno i tak się zastanawiamy co z tymi wakacjami.

Co do chodzenia z brzuchem to bardzo źle wspominam lato z Samantą w środku, brzuch mi się stawiał jużod czerwca, strasznie było, owiele lepiej było gdy rodziłam w maju.

Aja dziś chciałam za dużo i teraz już nic nie mogę :zawstydzona/y: Obiad wstawiłam (kocham mój robot) zjemy i dalej ide leżeć. Po 16 musimy jechać po buty dla Roksany bo mówi że zimówki już przy ciasne dobrze że do wiosny dotrwały

dziewczyny jesli chodzi o latanie, to najlepszy jest drugi trymestr ( najbezpieczniejszy dla mamy i dziecka). Do samolotu w zaawansowanej ciazy nie wpuszczaja ze wzgledow bezpieczenstwa, zmiana cisnien itp. Ja tez mam straszny dylemat, co z tymi wakacjami... pewnie nigdzie nie polecimy, a Polske odwiedze dopiero w przyszlym roku :-( Odbijemy sobiew nastepne wakacje juz z dzieciaczkami :-)

My chcelibyśmy koniecznie gdzieś w tym roku pojechać gdzie ciepło, żeby dupki wygrzać bo w zeszłym roku przez kupno i remont mieszkania byliśmy tylko w Polsce, a jak tam jedziemy to zawsze jest tyle załatwiania i bieganiny, że żaden to odpoczynek. :sorry2:
Myśleliśmy o jakimś 10dniowym urlopie w Hiszpani w czerwcu, no i jakby nie liczyć będzie to już 7miesiąc, więc się tak właśnie bije z myślami co z tym lataniem i czy to napewno bezpiecznie jechać w dość zaawansowanej ciąży gdzieś zagranice. :unsure:Kurcze nie wiem....:confused:

Aniusiaszymka to bomba ze dzisiaj zadzwonili!:)

Sonia tez slyszlalam o tym zakazie latania, no my w tym roku nie planujemy wakacji... w zeszlym P obiecal mi ze bedzie moja wymarzona Fuerta i nurkowanie tam.... ale na szczescie spelnilo sie inne marzenie - wiec w cale nie narzekam, ze w tym roku ani z zimy porzadnie nie skorzystalismy ( a kupilismy sobie przed sezonem zimowym sprzet na snowboard zeby w koncu pojezdzic na swoim) , co do wakacji to myslismy ewentualnie zeby zrobic sobie wycieczke do trojmiasta w lipcu chyba byloby najrozsadniej :) ale zobaczymy co z tego wyjdzie, bardzo lubie polskie morze , a ze teraz i tak takie atrakcje jak schodzenie pod wode odpada to wakacje na polskiej plazy pod parasolem beda idealne... i tak ciesze sie ze moj jest taki ze nie chce sam pojechac np ponurkowac... bo maz mojej kolezanki ma takie odpaly, ze ona w ciazy siedzi a on sie buja po swiecie realizujac swoje hobby... ja bym tak nie chciala ;/
Moj to nawet zadzwonil do mamy swojej ze w tym roku to jej nie odwiedzimy nawet na swieta jedne czy drugie bo za dlugo musialabym siedziec w aucie - zawsze samochodem jezdzilismy bo z pieskiem , uznal ze podroz odpada trzeba dmuchac na zimne a tesciowka w Belgii siedzi ... ja tam bym i pojechala na wielkanoc,, bo w grudniu z takim maluszkiem to faktycznie nie, ale jak mezczyzna podjal meska decyzje to nie ma co dyskutowac:) zwlaszcza ze to dla dobra malego smerfa:)

Dziewczyny a jak tam wasze plany na wakacje? Planujecie gdzieś wyjechać dalej? Bo ja czytałam, że od 7go miesiąca latać się nie powinno. Prawda to?? :sorry2:

My wakacje w tym roku odpuszczamy ale planujemy tygodniową wycieczkę w maju (Praga, Bratysława, Budapeszt). Chyba już powoli trzeba rezerwować hotele :/

reklama
Dziewczyny ja nie planowałabym jeszcze wakacji, macie czas.Ja w ciąży z Samantą miałam zakaz poruszania się nawet po PL od czerwca, brzuch mi się stawiał i musiałam być cały czas pod zasięgiem doktor. Nawet w lipcu mi wesele brata w Sopocie przeszło koło nosa :-( Wiadomo dr nie powiedziała że nie mogę, ale że ona w moim stanie by się nie ruszała.. więc wakacje była w domku i u mamy trochę. Odbiliśmy sobie w 2012 bo byliśmy 2 razy nad morzem w sumie m-c cały.

Do góry