reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie do Was, bo dla większości to nie jest pierwsza ciąża
Czy powinnam już teraz powiedzieć lekarzowi o problemach ze stawami biodrowymi? Niestety mam z nimi kłopoty i obawiam się, jak to będzie jak brzuch urośnie i zwiększy się nacisk na nie...
jak najbardziej twój lekarz powinien wiedzieć o wszystkich kłopotach ze zdrowiem .. a z biodrami pożniej może się problem powiększyć więc trzeba uważać ...
Dziewczyny, a ta senność i znużenie też tak jak mdłości tylko w I semestrze, czy dłużej?
no niby jest to tylko w 1 trymestrze ale ja z corką miałam w 6 miesiącu mdłości hehe ale zmęczenie powinno ustąpić
BubblesGirl
Szczęśliwa mama :))
Dziewczyny powodzenia na wizytach)
Ritta mniej sie ruszasz niz przed ciaza, wiec pewnie stad ten maly nadbagaz juz sie pojawia
Maddlena dobrze, ze z synkiem juz lepiej, duzo zdrowka dla niego
U mnie poki co waga stoi w miejscu, z czego jestem zadowolona, bo ja nie mam mdlosci, ani nie wymiotuje, wiec jem normalnie i myslalam, ze kg szybko zaczna przybywac, ale na razie jest ok)
Ritta mniej sie ruszasz niz przed ciaza, wiec pewnie stad ten maly nadbagaz juz sie pojawia
Maddlena dobrze, ze z synkiem juz lepiej, duzo zdrowka dla niego
U mnie poki co waga stoi w miejscu, z czego jestem zadowolona, bo ja nie mam mdlosci, ani nie wymiotuje, wiec jem normalnie i myslalam, ze kg szybko zaczna przybywac, ale na razie jest ok)
emalia82
Fanka BB :)
He he, ale się uśmiałam.Myślałam ,że tylko ja jestem takim leniwcem. Ciesze się ,że jest inaczej. Teraz nie mam wyrzutów sumienia
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Powiedzcie mi czy wy tezmaci takie uczucie napompowanego brzucha??? Mam takie wrażenie jak bym miała w macicy balon i ktoś go dopompowuje i mnie tak rozpiera.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Powiedzcie mi czy wy tezmaci takie uczucie napompowanego brzucha??? Mam takie wrażenie jak bym miała w macicy balon i ktoś go dopompowuje i mnie tak rozpiera.
Dziewczyny ile płaciliście za pierwsze badania w ciąży krew, mocz, toksoplazmoza, różyczka itd? Mnie moja ginekolog wysłała i troche szczena mi opadła jak zapłaciłam za nie ponad 300zł. Mam wrażenie, że ta moja ginekolog ze wszystkim przesadza. Jestem młoda, nie mam obciążeń genetycznych a ona wszystko mi zleca co się da.
emalia ma dokładnie takie uczucie jak opisujesz, czuje się jak napompowana. Niby nie najedzona ale pełna A z moją wagą to tak właśnie jest, nie mam żadnych mdłości więc jem normalnie i przestałam się ruszać. Na początku przez plamienia a teraz trochę z lenistwa. Ale koniec, dzisiaj idę na siłkę.smerfatka ja też uważam że powinnaś mówić lekarzowi o wszystkim co Cię niepokoi
Ja tez mam wrazenie ze mam balon ale raczej tylko wieczorami bo wtedy jestem najbardziej wydeta i te gazy
Ja mam +2kg na wadze mimo mdlosci i malego jedzenia ale jakos mnie to nie martwi. W koncu jestem w ciazy wiec bedzie szlo tylko do gory a nie w dol
Ja tez sie lenie tylko to nie takie proste przy dwojce malych dzieci
Udanych wizyt dziewczyny
Smerfetka oczywiscie ze powinnas powiedziec
Ja mam +2kg na wadze mimo mdlosci i malego jedzenia ale jakos mnie to nie martwi. W koncu jestem w ciazy wiec bedzie szlo tylko do gory a nie w dol
Ja tez sie lenie tylko to nie takie proste przy dwojce malych dzieci
Udanych wizyt dziewczyny
Smerfetka oczywiscie ze powinnas powiedziec
ritta na siłownię?
justi ja własnie z tego powodu zrezygnowałam i jednak ide na NFZ weź przestań tyle im płacić tym bardzie że w ciąży przysługuje za darmo, jedynie chyba usg prenatalne prywatnie bo to co innego
czy orientuje się któraś jak to jest z UP , czy trzeba zgłosić ciąże jak będę na wizycie , czy przez to mnie nie wyrejestrują???
udanych wizyt życzę
justi ja własnie z tego powodu zrezygnowałam i jednak ide na NFZ weź przestań tyle im płacić tym bardzie że w ciąży przysługuje za darmo, jedynie chyba usg prenatalne prywatnie bo to co innego
czy orientuje się któraś jak to jest z UP , czy trzeba zgłosić ciąże jak będę na wizycie , czy przez to mnie nie wyrejestrują???
udanych wizyt życzę
Ostatnia edycja:
Tak, tak na siłownię Myślę, że rowerek czy szybki marsz na bieżni nie zaszkodzą. Poza tym mam pozwolenie od lekarzaritta na siłownię?
reklama
To i tu się przywitam,
jestem już lipcówką 2012 a teraz mam termin na 27,09,2014. Domyślam się, że jesteście już dość zgraną grupą ale mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć.
Miałam jedną wizytę 04,02 to był 6t5d i widziałam już serduszko, niestety przez krwiak mam kontrolę 18. Mam nadzieję, ze podobnie jak w pierwszej ciąży krwiak szybko się wchłonie.
Widzę, że piszecie o wadze u mnie teraz szybciej przybywa kg niż w pierwszej ciąży, oby ta tendencja się nie utrzymała bo wtedy miałam na plusie 20 kg.
Miłego dnia i pozdrawiam.
jestem już lipcówką 2012 a teraz mam termin na 27,09,2014. Domyślam się, że jesteście już dość zgraną grupą ale mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć.
Miałam jedną wizytę 04,02 to był 6t5d i widziałam już serduszko, niestety przez krwiak mam kontrolę 18. Mam nadzieję, ze podobnie jak w pierwszej ciąży krwiak szybko się wchłonie.
Widzę, że piszecie o wadze u mnie teraz szybciej przybywa kg niż w pierwszej ciąży, oby ta tendencja się nie utrzymała bo wtedy miałam na plusie 20 kg.
Miłego dnia i pozdrawiam.