reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Dziewczyny ile płaciliście za pierwsze badania w ciąży krew, mocz, toksoplazmoza, różyczka itd? Mnie moja ginekolog wysłała i troche szczena mi opadła jak zapłaciłam za nie ponad 300zł. Mam wrażenie, że ta moja ginekolog ze wszystkim przesadza. Jestem młoda, nie mam obciążeń genetycznych a ona wszystko mi zleca co się da.

to jest w miarę normalna cena niestety to tyle kosztuję ...:(

NAdmuchany balon to dobre określenie hehe :)

ritta siłownia ? :) fajnie , podziwiam mnie by się nie chciało po całym dniu z małą już mam wystarczająco ruchu :)

aiwpa witaj :)

Witajcie
Jej mam dość, czuję się okropnie, nie lepiej pewnie wyglądam :(, nic mi się nie chce. Wieczorami mam wielką przyjaźń z WC, co zjem to oddaję.
Stanęłam dzisiaj na wagę i mam -1 kg, a zaczynam się nie dopinać w normalne spodnie.
Pisałyście o glukozie po 20 tyg. - mnie tak każdy straszył, w I ciąży, że to takie niedobre, żeby wcisnąć sobie w to cytrynę, a tu zaskoczenie, normalnie wypiłam, jakieś nie było mega słodkie i nic mi po tym nie było, także mam nadzieję, że tym razem też tak będzie :)

smerfetka
ja bym od razu powiedziała lekarzowi o problemach z biodrami

bigbi raczej tylko w I trymestrze to zmęczenie, ale to zależy indywidualnie, mnie np. wymioty w I ciąży męczyły przez 4 miesiące

emalia też mam takie wrażenie napompowania brzucha i wszystkiego, zwłaszcza wieczorami

justi ma płaciłam 250 zł za badania

candy nie pomogę z UP, nie wiem czy nie musisz im zgłosić

aiwpa witaj

Jak odbiorę dzisiaj albo jutro badania, mam je pokazać mojej gin., więc chyba faktycznie jej sie do tego przyznam :)

Co do badań to faktycznie tyle kosztują... Ja jeszcze przed ciążą robiłam jakieś przeciwciała na ospę i różyczkę, i za nie też grubo ponad 100 zł zapłaciłam.

A przez ostatnie 2 dni też czuję "balon w brzuchu".... ;)

Maltanka rozumiem Cie :( tezmam juz dosc. Mdlosci, wymioty, balon zamiast brzucha, wieczne zmeczenie.... Jakos nie czuje sie juz soba... Nie moge sie ruszac z domu bo boje sie ze bede wymiotowac na srodku ulicy w centrum miasta, nie moge gotowac, nie mam energii do zabawy z dziecmi, nie mam na nic energii tak naprawde... No juz nie moge sie doczekac drugiego trymestru zeby sie to skonczylo :/

Powiedzcie mi czy wy tezmaci takie uczucie napompowanego brzucha??? Mam takie wrażenie jak bym miała w macicy balon i ktoś go dopompowuje i mnie tak rozpiera.
tez tak mam. Niby waga stoi w miejscu, a w spodniach mi ciasno i sie nie dopinam. A ten BALON to dokucza najbardziej wieczorem...
Dziewczyny ile płaciliście za pierwsze badania w ciąży krew, mocz, toksoplazmoza, różyczka itd? Mnie moja ginekolog wysłała i troche szczena mi opadła jak zapłaciłam za nie ponad 300zł. Mam wrażenie, że ta moja ginekolog ze wszystkim przesadza. Jestem młoda, nie mam obciążeń genetycznych a ona wszystko mi zleca co się da.
Niby masz rację, że jesteś młoda, nie masz żadnych obciążeń w rodzinie. Ja też tak myślałam, ale po moich doświadczeniach drugiej ciąży jestem zdania. że lepiej dmuchać na zimne. A często nie wiemy, ze jesteśmy nosicielami różnych wirusów i chorób groźnych dla maluszka ( toxoplazmoza, cytomegalia itd) dopóki nie zrobimy badań, bo one nie wykazują żadnych objawów.

To i tu się przywitam,
jestem już lipcówką 2012 a teraz mam termin na 27,09,2014. Domyślam się, że jesteście już dość zgraną grupą ale mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć.
Miałam jedną wizytę 04,02 to był 6t5d i widziałam już serduszko, niestety przez krwiak mam kontrolę 18. Mam nadzieję, ze podobnie jak w pierwszej ciąży krwiak szybko się wchłonie.
Widzę, że piszecie o wadze u mnie teraz szybciej przybywa kg niż w pierwszej ciąży, oby ta tendencja się nie utrzymała bo wtedy miałam na plusie 20 kg.
Miłego dnia i pozdrawiam.
Witaj i dołączaj.
a też mam krwiaka. Pierwszą wizyte miałam 20 stycznie, był krwiak brałam DUPHASTON, wczoraj kolejna wizyta, krwiak nadal jest, nadal muszę brać DUPHASTOn i zobaczymy, co będzie za dwa tyg. Ale z reguły krwiaki się wchłaniają.

Candy ja tak mam codziennie ale dzisiaj to jakiegos dola zlapalam z tego powodu. Czuje sie bezuzyteczna.

reklama
kusiak to łączę się z Tobą, jakoś przetrwamy tego doła co;-) jej no to jest okropne, ja też boję się ruszyć z domu, jedynie co to chodzę do sąsiadki na herbatkę, ale żeby gdzieś dalej nie ma mowy, a już na pewno wieczorem, muszę wybrać się na zakupy, coś kupić do chodzenia po domu, bo się w nic nie mieszczę, a wieczorami to ja najdalej to do łazienki się wybieram

candy ja mam nadzieję, że to minie, ale czasami już w to wątpię ;)

ajjj ale mnie naszło na pomidora z mocarellą, właśnie można mocarellę w ciąży jeść?

Do góry