reklama
Dziewczyny ile płaciliście za pierwsze badania w ciąży krew, mocz, toksoplazmoza, różyczka itd? Mnie moja ginekolog wysłała i troche szczena mi opadła jak zapłaciłam za nie ponad 300zł. Mam wrażenie, że ta moja ginekolog ze wszystkim przesadza. Jestem młoda, nie mam obciążeń genetycznych a ona wszystko mi zleca co się da.
to jest w miarę normalna cena niestety to tyle kosztuję ...
NAdmuchany balon to dobre określenie hehe
ritta siłownia ? fajnie , podziwiam mnie by się nie chciało po całym dniu z małą już mam wystarczająco ruchu
aiwpa witaj
maltanka
Fanka BB :)
Witajcie
Jej mam dość, czuję się okropnie, nie lepiej pewnie wyglądam , nic mi się nie chce. Wieczorami mam wielką przyjaźń z WC, co zjem to oddaję.
Stanęłam dzisiaj na wagę i mam -1 kg, a zaczynam się nie dopinać w normalne spodnie.
Pisałyście o glukozie po 20 tyg. - mnie tak każdy straszył, w I ciąży, że to takie niedobre, żeby wcisnąć sobie w to cytrynę, a tu zaskoczenie, normalnie wypiłam, jakieś nie było mega słodkie i nic mi po tym nie było, także mam nadzieję, że tym razem też tak będzie
smerfetka ja bym od razu powiedziała lekarzowi o problemach z biodrami
bigbi raczej tylko w I trymestrze to zmęczenie, ale to zależy indywidualnie, mnie np. wymioty w I ciąży męczyły przez 4 miesiące
emalia też mam takie wrażenie napompowania brzucha i wszystkiego, zwłaszcza wieczorami
justi ma płaciłam 250 zł za badania
candy nie pomogę z UP, nie wiem czy nie musisz im zgłosić
aiwpa witaj
Jej mam dość, czuję się okropnie, nie lepiej pewnie wyglądam , nic mi się nie chce. Wieczorami mam wielką przyjaźń z WC, co zjem to oddaję.
Stanęłam dzisiaj na wagę i mam -1 kg, a zaczynam się nie dopinać w normalne spodnie.
Pisałyście o glukozie po 20 tyg. - mnie tak każdy straszył, w I ciąży, że to takie niedobre, żeby wcisnąć sobie w to cytrynę, a tu zaskoczenie, normalnie wypiłam, jakieś nie było mega słodkie i nic mi po tym nie było, także mam nadzieję, że tym razem też tak będzie
smerfetka ja bym od razu powiedziała lekarzowi o problemach z biodrami
bigbi raczej tylko w I trymestrze to zmęczenie, ale to zależy indywidualnie, mnie np. wymioty w I ciąży męczyły przez 4 miesiące
emalia też mam takie wrażenie napompowania brzucha i wszystkiego, zwłaszcza wieczorami
justi ma płaciłam 250 zł za badania
candy nie pomogę z UP, nie wiem czy nie musisz im zgłosić
aiwpa witaj
smerfetka88
Zaciekawiona BB
Jak odbiorę dzisiaj albo jutro badania, mam je pokazać mojej gin., więc chyba faktycznie jej sie do tego przyznam
Co do badań to faktycznie tyle kosztują... Ja jeszcze przed ciążą robiłam jakieś przeciwciała na ospę i różyczkę, i za nie też grubo ponad 100 zł zapłaciłam.
A przez ostatnie 2 dni też czuję "balon w brzuchu"....
Co do badań to faktycznie tyle kosztują... Ja jeszcze przed ciążą robiłam jakieś przeciwciała na ospę i różyczkę, i za nie też grubo ponad 100 zł zapłaciłam.
A przez ostatnie 2 dni też czuję "balon w brzuchu"....
Maltanka rozumiem Cie tezmam juz dosc. Mdlosci, wymioty, balon zamiast brzucha, wieczne zmeczenie.... Jakos nie czuje sie juz soba... Nie moge sie ruszac z domu bo boje sie ze bede wymiotowac na srodku ulicy w centrum miasta, nie moge gotowac, nie mam energii do zabawy z dziecmi, nie mam na nic energii tak naprawde... No juz nie moge sie doczekac drugiego trymestru zeby sie to skonczylo :/
maddlena
tez tak mam. Niby waga stoi w miejscu, a w spodniach mi ciasno i sie nie dopinam. A ten BALON to dokucza najbardziej wieczorem...Powiedzcie mi czy wy tezmaci takie uczucie napompowanego brzucha??? Mam takie wrażenie jak bym miała w macicy balon i ktoś go dopompowuje i mnie tak rozpiera.
Niby masz rację, że jesteś młoda, nie masz żadnych obciążeń w rodzinie. Ja też tak myślałam, ale po moich doświadczeniach drugiej ciąży jestem zdania. że lepiej dmuchać na zimne. A często nie wiemy, ze jesteśmy nosicielami różnych wirusów i chorób groźnych dla maluszka ( toxoplazmoza, cytomegalia itd) dopóki nie zrobimy badań, bo one nie wykazują żadnych objawów.Dziewczyny ile płaciliście za pierwsze badania w ciąży krew, mocz, toksoplazmoza, różyczka itd? Mnie moja ginekolog wysłała i troche szczena mi opadła jak zapłaciłam za nie ponad 300zł. Mam wrażenie, że ta moja ginekolog ze wszystkim przesadza. Jestem młoda, nie mam obciążeń genetycznych a ona wszystko mi zleca co się da.
Witaj i dołączaj.To i tu się przywitam,
jestem już lipcówką 2012 a teraz mam termin na 27,09,2014. Domyślam się, że jesteście już dość zgraną grupą ale mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć.
Miałam jedną wizytę 04,02 to był 6t5d i widziałam już serduszko, niestety przez krwiak mam kontrolę 18. Mam nadzieję, ze podobnie jak w pierwszej ciąży krwiak szybko się wchłonie.
Widzę, że piszecie o wadze u mnie teraz szybciej przybywa kg niż w pierwszej ciąży, oby ta tendencja się nie utrzymała bo wtedy miałam na plusie 20 kg.
Miłego dnia i pozdrawiam.
a też mam krwiaka. Pierwszą wizyte miałam 20 stycznie, był krwiak brałam DUPHASTON, wczoraj kolejna wizyta, krwiak nadal jest, nadal muszę brać DUPHASTOn i zobaczymy, co będzie za dwa tyg. Ale z reguły krwiaki się wchłaniają.
Candy ja tak mam codziennie ale dzisiaj to jakiegos dola zlapalam z tego powodu. Czuje sie bezuzyteczna.
ehhh nie długo to minie, bedzie drugi trymestr i wszystko odejdzie
no niestety trzeba to jakoś przetrzymać co zrobić ..
reklama
maltanka
kusiak to łączę się z Tobą, jakoś przetrwamy tego doła co;-) jej no to jest okropne, ja też boję się ruszyć z domu, jedynie co to chodzę do sąsiadki na herbatkę, ale żeby gdzieś dalej nie ma mowy, a już na pewno wieczorem, muszę wybrać się na zakupy, coś kupić do chodzenia po domu, bo się w nic nie mieszczę, a wieczorami to ja najdalej to do łazienki się wybieram
candy ja mam nadzieję, że to minie, ale czasami już w to wątpię
ajjj ale mnie naszło na pomidora z mocarellą, właśnie można mocarellę w ciąży jeść?
candy ja mam nadzieję, że to minie, ale czasami już w to wątpię
ajjj ale mnie naszło na pomidora z mocarellą, właśnie można mocarellę w ciąży jeść?