reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Renatko jedź do szpitala bo nie jest dobrze skoro skrzep wyleciał:no:
nimfi to teraz przydałaby sie u Ciebie córeczka?
dziewczynki są słodkie,jak koleżanki porodził chłopaków to takie niespełnione do końca są,bo jak to mówią że córka to córka zawsze będzie blisko mamy i za mamą a syn to w pewnym wieku znajdzie tą jedyną i już tylko ona będzie się liczyć....
no ale ja bym chciała teraz synka

Ostatnia edycja:
A ja wstałam dwie godziny temu i tylko jabłko w siebie wmusiłam, na nic nie mam ochoty...
A co do wieku odpowiedniego na ciążę, to macie rację, nie ma określonego. Każdy dojrzewa inaczej, ma inne priorytety. Ważne jest żeby cieszyć się tym i być odpowiedzialnym za swoje dziecko. Moim zdaniem lepsze jest życie skromne ale z miłością i szacunkiem niż w bogactwie, a bez uczuć jakichkolwiek.

Ja bym chciała córcię, a mój D, jak to facet, chce syna :) Choć wiadomo, że zdrowie jest najważniejsze i nieważne co się urodzi to i tak będziemy się cieszyć :) Przeczuć żadnych na razie nie mam, choć słyszę od narzeczonego, że wyładniałam, więc tak jakby na chłopczyka. Ale to dopiero początki ciąży, wszystko może się jeszcze milion razy zmienić :)

Ostatnia edycja:
U mnie w rodzinie same chłopy się rodzą, więc myślę, że może będę wyjatkiem :-) Macie rację co do wieku rodzenia. Nie jest ważny wiek, lecz to, co w głowie. Mam sąsiadkę lledwo 18-tke z rocznym dzieckiem i tylko pozazdrościć jak dojrzale postępuje i wychowuje bobasa.
Jakie plany na dzisiaj? Ja jadę do teściów, bo już nie mogą się doczekać, żeby nas uściskać:-) Tylko obawiam się tego, że tesciowa narobi kotletow, zawijancow, krokietow itp. i bedzie chciala, żebym to wszystko zjadła :-D buziaki

Renata jedz na IP.Nie chce cie straszyc, ale jesli tak mocno krwawisz, to nie ma na co czekac. A po te wyniki to kiedy masz jechac?
Sawi ja mam chlopca i czuje sie w pelni spelniona mama. A jak bedzie,kiedy dorosie, czas pokaze...

Ostatnia edycja:
Renata to jedz koniecznie I przygotuj sie zeby zostac, a jakby Cie nie przyjeli to jedz do innego szpitala, bo przy krwawieniu nie ma zartow!Ritta, sorki ale wczoraj juz mi tel sfiksowal I nie umialam nic napisac, a moze Twoja mala jak kazdy jedynak obawia sie ze straci co ma czyli, ze nie bedziecie juz jej kochac tak bardzo jak do tej pory? Mysle ze jak to jej zapewnicie to na pewno chetnie bedzie oczekiwac maluszka razem z Wami :) Ps. Dzien dobry, Ja po porannym obchodzie, uslyszalam, ze moze w przyszlym tyg wyjde :) dzis natomiast czekam na wizyty hehe :)

RenataT a co z ta beta? dzis wynik? koniecznie IP i sprawdz wynik.

sawi coreczka to jest mozje marzenie od czasow liceum :tak: oczywiscie bede przeszczesliwa jesli sie tym razem uda, a jak nie to bede miala zgrana męską ekipe ;-) juz sie oswoilam z mysla ze jestem mama malych kawalerów i sa przekochani :tak: a jak chodzi o poczucie "spelnienia" to ja zawsze chcialam miec duza rodzine i takie uczucie chyba bede miala dopiero jak doczekam wnukow :tak:

rajo007 ale to i tak potem jest "syneczek mamusi" a "coreczka tatusia" :-D nawet jak bedzie coreczka u Was to tata zakocha sie na zabój :tak:

joani u mnie w rodzinie z mojego pokolenia tez sami chlopcy :tak: a pokolenie wyzej (matki, ciotki) to znow same dziewczynki rodzily :-D teraz tylko jedna kuzynka sie "wyłamala" i ma malą ksiezniczke :-D

Dobra to teraz Wam donosze.... O warsztatach bezplatnych dla kobiet w ciazy i rodzicow malych dzieci "Bezpieczny maluch". Sama sie juz zapisalam na Krakow na 10 kwietnia wiec jakby ktoras szla tam mozecie mi pisac na priv, jakbyscie chcialy isc razem ;-) Sprawdzajcie inne miasta :tak:
znajomi tam byli mozna zgarnac gratisy oraz wygrac w konkursie naprawde wartosciowe nagrody :tak:

Bezpieczny Maluch

EM Ka ja mysle ze problem z moja corka jest taki ze zrazila sie jak bedac u kolegow/kolezanek ich sporo mlodsze rodzenstwo przeszkadzalo im w zabawie.
Mysle ze jak wizja posiadania rodzenstwa stanie sie dla niej realna i doja emocje i uczucia inaczej na to spojrzy. To juz duza i madra dziewczynka wiec jest inaczej niz z 3 czy 5 latkiem ale jest tez wrazliwa wiec mysle ze bedzie dobrze.

reklama
Nimfii- Dziękujemy za info o tych warsztatach :) jest w moim mieście 4marca więc z chęcią się wybiorę :) Już się nawet zapisałam bo jest ograniczona ilość miejsc. A co do gadżetów do wygrania to naprawdę są fajne, widziałam na filmiku- jedna pani np wygrała fotelik samochodowy dla dziecka :)

Ostatnia edycja:
Do góry