reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

sawi - z tego co słyszałam, to może być naprawdę groźne dla dziecka
lepiej siać panikę niż później płakać

reklama
Sawi ja uważam jak Marciątko, lepiej dmuchać na zimne.

Ja byłam w tesco obkupiłam Panny w body i pajace, przy okazji Dominika też ;)
Dzień dziś strasznie męczący, przez te zajęcia to ja praktycznie na nic czasu nie mam...

Dominik ze spacerówki średnio zadowolony, narazie jazda we wózku mu się nie widzi ;)

A no to taki skrót dzisiejszego dnia. Jutro zajęcia z pierwszej pomocy i oby ciekawiej było.

Miłej nocki kobietki :))

Sawi ann to zależy od ilości pracownikow w firmie, jak jest do 30 to płaci ZUS jesli powyzej 30 to pracodawca płaci ze specjalnego funduszu.
AnusiaSzymka dzięki bardzo :*
Doda witaj ! ;)
Ania fajnie ze weekend udany;)
Piekary Kozlowa Góra ;) także wszystko ładnie dzis jesteśmy po próbie ;)
Joani dobrze ze zareagowalas w odpowiednim momencie na tej glukozie.
Madlena co za dupek Cie obudził o 6? Faktycznie nie zachęca ten 26 tc:s
Kusiak współczuję !

Uf nadrobilam ! ;)
Ale sie dzis zdenerwowałam najpierw na ekipę a potem na mojego !
Ekipa miała do dzis skonczyc!! Przypomniałam im w niedziele SMS ze w środę wchodzą z podłogami i ma byc na błysk a dzis tam przyjeżdżam o 17 a tam syf! Dzwonię do nich zaczynam gadkę dość łagodnie jak na mnie aby dopytac co i jak , padł im telefon chyba, po czym oddzwonił jak siku akurat robiłam wiec odebrał mój P i z nimi gadka No trzymam Was za słowo tratata tratata ą ę gowno drewno, mowię do niego mie gadaj z nim w ten sposob tylko zapytaj do chusteczki jasnej dlaczego to nie jest zrobione ! Co ja mam o 8 rano z tym brzuchem zapierdalac - pezepeaszam - bo szanownej ekipie sie nie chciało zrobic porządku ? A o 8 jutro wpuszczam podłogi Wielce maja to zderzyć zrobic ale mowię do mojego wrszlabym o 8 jutro i byłby syf zupełnie niepotrzebnie sie tylko denerwuje bo mogli zrobic swoje na czas! Potapetowali mi tez ku+wa tak ze sama bym to chyba lepiej zrobiła ... Upirtdzielajac klejem ściany te co Mlody malował w weekend aaa zabije ich chyba jutro!
A z młodym sie chwyciłam bo mowię dlaczego ich porządnie nie opier*olisz jak chlop chłopa - mój ojciec ostatnio juz to zrobił to dzwonili na skargę Kurcze maja chodzić jak w zegarku mowię a niw ze w tobie sobie wSparcie znaleźli, a ty na mnie sie potrafisz wyżyć na najbliższych wydrzec albo kłócić sie w zaparte a z obcymi nie !!! Tylko z racji tego ze go kocham niw powoedzialam mu ze jak pipa sie zachowuje! A ze mna oczywiście chętny go kłótni potem był dupkens jeden !

Uh sorki ale musiałam sie wygadać !
Teraz ide spać bo rano pobudka i na pole walki !

trochę sie polepszyło.. :D M się śmiał ze mnie.. ale stwierdził że faktycznie coś z dniem bo jak moga naleśniki nie wychodzić.. a często robimy więc hmmm..
mały po południu tak wszedł pod żebra że ruszyć się nie mogłam.. tak bolało.. i cały czas się rusza mały bobas :)
ja już chce wrzesień :)
A nie za wcześnie trochę na czucie małego pod żebrami ? Zobacz http://republika.pl/blog_nb_4119697/5644091/tr/t_20051115025321_608.jpg Macica raczej jeszcze nie sięga do takiej wysokości.

Cześć Dzeiwczyny!!! :-D

Dawno nie pisałam ale czytałam was codziennie. Najzwyczajniej czasu brak, żeby cokolwiek naskobać. W sobotę wróciliśmy z wakacji w Hiszpani. :cool2: Było cuuudownie. Wypoczęliśmy i naładowaliśmy się pozytywną energią chociaż nie obyło się bez poparzeń słonecznych. Brzuszek oczywiście chroniłam ale mimo kremów z wysokim filtrem spaliłam sobie totalnie ramiona, dekold i nieco buzie. :wściekła/y: Mimo wszystko z wakacji jestem bardzo zadwolona i stwierdzam, że minęły stanowczo za szybko. Teraz już do porodu nigdzie nie ruszam się z Norwegii.
A tak z innej beczki... byłam wczoraj pierwszy raz u położnej ale w zasadzie poza faktem, że uspokoiłam się totalnie kiedy usłyszałam, że z zewnątrzoponowym nie będzie żadnego problemu to ogólnie była to zwyczajna wizyta z 2 minutowym słuchaniem serduszka. Położna widząc mój strach w oczach w związku z bólami porodowymi rażącym kolorem wpisała w mojej karcie, że życzę sobie znieczulenie. :blink: Ufff wiem , że bywa różnie ale już to bardzo mnie wyluzowało.

Emka, szczerze współczuje ci remontu bo to dla mnie remont i urządzanie mieszkania był koszmarem ale za to satysfakcja potem... bezcenna. Trzeba się przemęczyć i zagryźć zęby. ;-)

Ostatnia edycja:
Hey :)

Emka no to nieźle macie z tymi robotnikami.. oby jednak wyrobili się.. a ty sie tak nie denerwój :)

Sawi bierz sobie dziennie magnez i obserwój albo zadzwoń do lekarza i niech Ci powie co robić.. małe skurczybyki mogą juz być bo to te braxtona-hicksa ale trzeba uważać nie może być ich więcej jak 10 na dzień.. także pilnuj sie a jak coś to na ip ..

Rajo ja czuję pod żebrami.. z resztą jak miałam połówkowe to lekarz u góry brzucha nożek szukał a pupka była na poziomie żeber.. i ruchy czuję na całej powierzchni brzucha..

Sonia super że wyjazd udany i wypoczeliście :) smaruj się dużo co by skora nie schodziła :)

Wesolutka głosik oddany :)

A_nka miejmy nadzieję że Dominik jednak przekona się do spacerowy będzie lżej troszkę :)

Mały szaleje cały czas :) a tak chwaliłam że taki spokojny nie to co siostra a tu chyba większy łobuz rośnie :)
pogoda ładna :) pojdziemy na spacerek na nożkach :)
pranie juz się pierzę :) na obiad pierogi z cebulką i boczkiem szybko pojdzie :)
powodzenia na wizytach jeśli są :) &&& :*

miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej:)

Wesolutka głosik na Oleńkę jak zawsze oddany:) Ale inni już nie mają z wami szans:-D

Soniafka super, że wakacje udane, no i że wypoczęliście, bo to najważniejsze:tak: Ja jeszcze o bólu porodowym nie myślę, pewnie weźmie mnie ten strach na parę dni przed terminem:D Ale dobrze, że położna Cię uspokoiła i nie ma u was problemu ze znieczuleniem:)

Sawi dla mnie są dziwne te obrazki z wysokością macicy, bo na połówkowym lekarz mi pokazywał w którym miejscu jest główka dziecka i było to na jakieś 2-3 cm nad pępkiem, a tu jest, że powinna być parę cm poniżej:confused:

Ehh.. paskudna pogoda od rana, leje i tak ponuro za oknem, a ja muszę zrobić pranie:dry: Niby mamy zabudowany balkon i mi deszcz nie przeszkadza, ale na słoneczku to by wyschło w mig, a tak będzie się kisić.

Lecę zrobić śniadanko, bo głód mnie wyciągnął o tej porze z wyrka;-)

Miłego dnia i kciuki za wizytujące:)

Do góry