reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

sawi - z tego co słyszałam, to może być naprawdę groźne dla dziecka
lepiej siać panikę niż później płakać

reklama
Sawi ja uważam jak Marciątko, lepiej dmuchać na zimne.

Ja byłam w tesco obkupiłam Panny w body i pajace, przy okazji Dominika też ;)
Dzień dziś strasznie męczący, przez te zajęcia to ja praktycznie na nic czasu nie mam...

Dominik ze spacerówki średnio zadowolony, narazie jazda we wózku mu się nie widzi ;)

A no to taki skrót dzisiejszego dnia. Jutro zajęcia z pierwszej pomocy i oby ciekawiej było.

Miłej nocki kobietki :))

Sawi ann to zależy od ilości pracownikow w firmie, jak jest do 30 to płaci ZUS jesli powyzej 30 to pracodawca płaci ze specjalnego funduszu.
AnusiaSzymka dzięki bardzo :*
Doda witaj ! ;)
Ania fajnie ze weekend udany;)
Piekary Kozlowa Góra ;) także wszystko ładnie dzis jesteśmy po próbie ;)
Joani dobrze ze zareagowalas w odpowiednim momencie na tej glukozie.
Madlena co za dupek Cie obudził o 6? Faktycznie nie zachęca ten 26 tc:s
Kusiak współczuję !

Uf nadrobilam ! ;)
Ale sie dzis zdenerwowałam najpierw na ekipę a potem na mojego !
Ekipa miała do dzis skonczyc!! Przypomniałam im w niedziele SMS ze w środę wchodzą z podłogami i ma byc na błysk a dzis tam przyjeżdżam o 17 a tam syf! Dzwonię do nich zaczynam gadkę dość łagodnie jak na mnie aby dopytac co i jak , padł im telefon chyba, po czym oddzwonił jak siku akurat robiłam wiec odebrał mój P i z nimi gadka No trzymam Was za słowo tratata tratata ą ę gowno drewno, mowię do niego mie gadaj z nim w ten sposob tylko zapytaj do chusteczki jasnej dlaczego to nie jest zrobione ! Co ja mam o 8 rano z tym brzuchem zapierdalac - pezepeaszam - bo szanownej ekipie sie nie chciało zrobic porządku ? A o 8 jutro wpuszczam podłogi Wielce maja to zderzyć zrobic ale mowię do mojego wrszlabym o 8 jutro i byłby syf zupełnie niepotrzebnie sie tylko denerwuje bo mogli zrobic swoje na czas! Potapetowali mi tez ku+wa tak ze sama bym to chyba lepiej zrobiła ... Upirtdzielajac klejem ściany te co Mlody malował w weekend aaa zabije ich chyba jutro!
A z młodym sie chwyciłam bo mowię dlaczego ich porządnie nie opier*olisz jak chlop chłopa - mój ojciec ostatnio juz to zrobił to dzwonili na skargę Kurcze maja chodzić jak w zegarku mowię a niw ze w tobie sobie wSparcie znaleźli, a ty na mnie sie potrafisz wyżyć na najbliższych wydrzec albo kłócić sie w zaparte a z obcymi nie !!! Tylko z racji tego ze go kocham niw powoedzialam mu ze jak pipa sie zachowuje! A ze mna oczywiście chętny go kłótni potem był dupkens jeden !

Uh sorki ale musiałam sie wygadać !
Teraz ide spać bo rano pobudka i na pole walki !

trochę sie polepszyło.. :D M się śmiał ze mnie.. ale stwierdził że faktycznie coś z dniem bo jak moga naleśniki nie wychodzić.. a często robimy więc hmmm..
mały po południu tak wszedł pod żebra że ruszyć się nie mogłam.. tak bolało.. i cały czas się rusza mały bobas :)
ja już chce wrzesień :)
A nie za wcześnie trochę na czucie małego pod żebrami ? Zobacz http://republika.pl/blog_nb_4119697/5644091/tr/t_20051115025321_608.jpg Macica raczej jeszcze nie sięga do takiej wysokości.

Cześć Dzeiwczyny!!! :-D

Dawno nie pisałam ale czytałam was codziennie. Najzwyczajniej czasu brak, żeby cokolwiek naskobać. W sobotę wróciliśmy z wakacji w Hiszpani. :cool2: Było cuuudownie. Wypoczęliśmy i naładowaliśmy się pozytywną energią chociaż nie obyło się bez poparzeń słonecznych. Brzuszek oczywiście chroniłam ale mimo kremów z wysokim filtrem spaliłam sobie totalnie ramiona, dekold i nieco buzie. :wściekła/y: Mimo wszystko z wakacji jestem bardzo zadwolona i stwierdzam, że minęły stanowczo za szybko. Teraz już do porodu nigdzie nie ruszam się z Norwegii.
A tak z innej beczki... byłam wczoraj pierwszy raz u położnej ale w zasadzie poza faktem, że uspokoiłam się totalnie kiedy usłyszałam, że z zewnątrzoponowym nie będzie żadnego problemu to ogólnie była to zwyczajna wizyta z 2 minutowym słuchaniem serduszka. Położna widząc mój strach w oczach w związku z bólami porodowymi rażącym kolorem wpisała w mojej karcie, że życzę sobie znieczulenie. :blink: Ufff wiem , że bywa różnie ale już to bardzo mnie wyluzowało.

Emka, szczerze współczuje ci remontu bo to dla mnie remont i urządzanie mieszkania był koszmarem ale za to satysfakcja potem... bezcenna. Trzeba się przemęczyć i zagryźć zęby. ;-)

Ostatnia edycja:
Hey :)

Emka no to nieźle macie z tymi robotnikami.. oby jednak wyrobili się.. a ty sie tak nie denerwój :)

Sawi bierz sobie dziennie magnez i obserwój albo zadzwoń do lekarza i niech Ci powie co robić.. małe skurczybyki mogą juz być bo to te braxtona-hicksa ale trzeba uważać nie może być ich więcej jak 10 na dzień.. także pilnuj sie a jak coś to na ip ..

Rajo ja czuję pod żebrami.. z resztą jak miałam połówkowe to lekarz u góry brzucha nożek szukał a pupka była na poziomie żeber.. i ruchy czuję na całej powierzchni brzucha..

Sonia super że wyjazd udany i wypoczeliście :) smaruj się dużo co by skora nie schodziła :)

Wesolutka głosik oddany :)

A_nka miejmy nadzieję że Dominik jednak przekona się do spacerowy będzie lżej troszkę :)

Mały szaleje cały czas :) a tak chwaliłam że taki spokojny nie to co siostra a tu chyba większy łobuz rośnie :)
pogoda ładna :) pojdziemy na spacerek na nożkach :)
pranie juz się pierzę :) na obiad pierogi z cebulką i boczkiem szybko pojdzie :)
powodzenia na wizytach jeśli są :) &&& :*

miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej:)

Wesolutka głosik na Oleńkę jak zawsze oddany:) Ale inni już nie mają z wami szans:-D

Soniafka super, że wakacje udane, no i że wypoczęliście, bo to najważniejsze:tak: Ja jeszcze o bólu porodowym nie myślę, pewnie weźmie mnie ten strach na parę dni przed terminem:D Ale dobrze, że położna Cię uspokoiła i nie ma u was problemu ze znieczuleniem:)

Sawi dla mnie są dziwne te obrazki z wysokością macicy, bo na połówkowym lekarz mi pokazywał w którym miejscu jest główka dziecka i było to na jakieś 2-3 cm nad pępkiem, a tu jest, że powinna być parę cm poniżej:confused:

Ehh.. paskudna pogoda od rana, leje i tak ponuro za oknem, a ja muszę zrobić pranie:dry: Niby mamy zabudowany balkon i mi deszcz nie przeszkadza, ale na słoneczku to by wyschło w mig, a tak będzie się kisić.

Lecę zrobić śniadanko, bo głód mnie wyciągnął o tej porze z wyrka;-)

Miłego dnia i kciuki za wizytujące:)

Do góry