reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni bo nawał obowiązków w nowym miejscu zamieszkania i jeszcze ta zwariowana pogoda - raz gorąco raz pochmurno ;/

Joani - biedna, współczuję Ci, sama mam przeważnie ciśnienie 90/45 i to jest tragedia i do kompletu taki puls wysoki. Lekarz powiedział, że taka moja uroda, w pierwszej ciąży tak samo było.

Normalnie jak jakiś chlejus na odwyku..;// zawroty głowy, szum w uszach i serducho wali. Ach ten stan "błogosławiony"...

reklama
witam Was Kochane :)

widze ze temat glukozy na tapecie... bleee na sama mysl mi niedobrze... we wtorek czeka mnie to badanie...

ciekawa jestem czy wszystkie maluszki juz sie ujawnily :)

ech jestem strasznie do tylu, ale mam nadzieje ze po powrocie szybciutko Was nadrobie :)

my w dalszym ciagu odpoczywamy i przesylamy pozdrowienia!!!

Przyszły już łóżeczka dla dziewczynek, kurier nie wniósł mi ich na pierwsze piętro i czekają pod piwnicą, aż sąsiad będzie mógł mi pomóc wnieść je do piwnicy :(

Aa i zaraz spacerówka Dominika będzie, cieszę się strasznie.

Joani ja też zawsze po tej glukozie takie jazdy miałam... Odpoczwaj :)

Mnie glukoza czeka w przyszłym tygodniu -już zapowiedzialam m że ma ze mną iść bo ja sama chyba tego nie przeżyję... Nie dość że mi słabo od samego pobierania krwi to jeszcze picie tego świństwa.... Bleee....

Hania kurczę trochę chamsko że strony tego kuriera... Oczekiwał że Ty sobie to wniesiesz? :/

Nie pamiętam co jeszcze miałam napisać... Jakiś śpiący ten dzień przez tą pogodę :/

Joani kiepsko że tak źle się czujesz ale przejdzie po drzemce :)

A_nka kurier ma obowiązek przynieść ci to do domu.. mogłaś się kłocić.. fajny dupek to musiał być.. widzi że ciężarna i jeszcze zostawił pod piwnicą .. no masakra..
dobrze że sąsiad wporządku i wniesie :)

kara pogoda faktycznie taka jakaś nie do życia..

Ja na tą glukozę pójdę w czasie remontu.. jak M będzie w domku :) tak żeby mógł z mała posiedzieć :) wg na czas urlopu-remontowego mamy mnóstwo roboty...

Też dostałam skierowanie na ten test po obciążeniu glukozą.... Nienawidzę takiego smaku... Jak musiałam wypić szklankę elektrolitów o smaku pomarańczowym to męczyłam się kilka godzin. Jak w ogóle wygląda to badanie bo wiem tylko tyle o ile. Ile tego trzeba wypić?

Joani dobrze, że dotrwałaś jakoś :)
Ja już po wizycie opis w wątku.
Rajo ja właśnie też się zastanawiam jak to wygląda. Dostałam skierowanie na mocz, krew, toxo i glukozę 75 g na jednym papierku. Czyli wszystko za jednym zamachem. Tą glukozę kazali mi kupić w aptece i teraz nie wiem. Mam ją wypić w szpitalu na miejscu? Ile przed nie jeść?

Nexiss kup sobie tą glukozę tak jak Ci kazali i weź ze sobą, ale nie pij jej przed badaniami:no: Bo oni najpierw muszą pobrać Ci krew na czczo, dopiero później pijesz glukozę i czekasz na kolejne pobranie:)

Ja na glukozę idę w poniedziałek, mam jeszcze zrobić do tego mocz, morfologię i chcę sobie na własną rękę sprawdzić TSH, bo ostatnio miałam dość wysokie:zawstydzona/y:

Ja dzisiaj się coś nie mogę ogarnąć, wstałam przed 10, chociaż jeszcze bym sobie pospała, ale nie wypada:p Muszę się zabrać za sprzątanie, bo popołudniu ma wpaść żona kuzyna mojego Męża z dzieciakami:) Przyniesie mi kolejną paczkę ubranek dla malucha:-D Ogólnie to nie mam już gdzie tego trzymać, więc w czwartek jedziemy po meble do pokoju synka:))

reklama
Witam i ja.

Jak widać już nie śpię... Dziecko czkawke dostało, zaczęło sie rozpychac do tego i budzik niepotrzebny się okazuje...;-)
Ja nie śpię od 6-tej. Ale to wina nieproszonego gościa. Ludzie poszaleli, żeby budzić o 6 rano.

Przyszły już łóżeczka dla dziewczynek, kurier nie wniósł mi ich na pierwsze piętro i czekają pod piwnicą, aż sąsiad będzie mógł mi pomóc wnieść je do piwnicy :(

Aa i zaraz spacerówka Dominika będzie, cieszę się strasznie.
To już te ważniejsze rzeczy dla panienek masz. Idziesz jak burza z tą wyprawką;-).
A kurier świnia...

U mnie pogoda od rana nie ciekawa była, ale teraz się wypogodziło.
Antoś w domu, od wczoraj stan podgorączkowy ma... Znowu coś się przyplątało. Ja też kaszlę...

Ciążowe zgąbczenie mózgu. NIe pamiętam, co miałam napisać...

Nexiss nie słyszałam, zeby 12 godz, przed nic nie jeść. Przynajmniej mi nikt nic takiego nie powiedział. Unikaj tylko wieczorem słodyczy. A wody trochę możesz się rano napić.

Hmmm.... Weszłam właśnie na stronę parenting.pl. żeby poczytać o 26 tc, który to właśnie zaczynam, no i to co piszą, nie brzmi to zachęcająco:

[h=1]26 tydzień ciąży[/h]
aneta-zwierzchowska-506a9771abfa29f95f000001,small.jpg
WERYFIKACJA MERYTORYCZNA lek. Aneta ZwierzchowskaLekarz odbywający specjalizację z ginekologii i położnictwa.

Dwudziesty szósty tydzień to ostatni pełny tydzień drugiego trymestru. Ciesz się błogosławionym stanem póki możesz – od tej chwili będzie tylko gorzej. W ciągu następnego tygodnia wkroczysz w trzeci trymestr, okres, w którym twój brzuch urośnie do niebotycznych rozmiarów. O ile do tej pory dziecko urosło do 33 centymetrów i masy ok. 900 gramów, to w ciągu najbliższych trzech miesięcy przybierze ono dodatkowe nawet 3 kilogramy! Ponadto twoje zmęczenie ciążą, niewyspanie i obolałość będą się kumulować. Najprostsze czynności będą sprawiać ci trudność i będziesz już niecierpliwie oczekiwać rozwiązania.

Ostatnia edycja:
Do góry