reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Witam :)
Już spać nie mogłam. U mnie słoneczko wychodzi, ale popołudniu zapowiadają burze i tak kilka dni pod rząd. Lepiej by było jakby te burze były nocami.
Tak się zastanawiam, że wczoraj poczułam małą popołudniu. Siedziałam u matki, oglądamy tv, miałam rękę na brzuchu i mi zaczęła chyba nóżkami kopach lekko, takie puknięcia ze 3 razy, potem cisza. Dziś rano też zanim wstałam to dwa razy poczułam, raz na dole i raz w lewym boku :-D fajne uczucie ale spodziewam się silniejszych :) hehe

Niebawem lecę na 9 mam usg to sobie na moją Wikusię trochę popatrzę :) Muszę jakiegoś cuksa zjeść po drodze coby się ładnie ruszała :) To usg to teraz połówkowe (trochę późno) pomierzymy malucha czy wszystko ok :)

Choco jeszcze nie liczyłam, jak do mnie przyjadą to dopiero wtedy policzę, wczoraj segregowałam na maleńkie, na później czyli do ok 3 m-ca i późniejsze do pół roczku, sporo wyszło.
Do tego 6 kombinezonów na zimniejsze dni, poszewki na kołderkę, kołderka, poduszeczki, 2 wkłady do łóżeczka, 2 rożki.

Pozostałym wizytującym zaciskam && :)
Miłego dzionka :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Doberek :)

pogoda znowu piękna :)

choco na wątku wyprawkowym i zakupowym masz wszystko opisane tak mniej więcej :)

Ajć.. po tych temperaturach jakie teraz są zaczynam bać się lata :/ chyba zdechnę do września..

a My dziś jedziemy na wieś na weekend więc czeka mnie pakowanie ogarnianie i wyjazd :) dobrze że klima w aucie jest bo inaczej było by conajmniej kiepsko..;/
i M obiecał że wejdziemy na strych na wsi co by ubranka do małego posegregować zobaczyć co mamy czego nie bo po remoncie czyli w lipcu trzeba będzie przywieść wszystko i zacząć prać i prasować :)
jakoś tak chce wszystko do 16 sierpnia ( wesele przyjaciół ) mieć zrobione na wszelki wypadek :)

Anka dobrze że kurs przeleciał ale nuda czasami na początku jest niestety.. rozkręci się :) jakaś reakcja ludzi na stan błogosławiony podwójnie??:)

Marciątko dobrze że z mężem już lepiej :) czasem musi im sie oberwać hehe ;D

Nexiss super że poczułaś małą w końcu :) teraz już będzie tylko mocniej :)
powodzenia na wizycie :*

Emka cały czas czekamy i trzymamy &&& za wyniki :*

Joni kurcze ale robisz smaki tymi owocami :) mniami :)

Miłego dnia mamusie :*

Ostatnia edycja:
Hello!

Ja wpadam tylko na chwile....Dzis w nocy wyjezdzamy w koncu na nasz urlopik - 2 tyg. turnee po Francji i Hiszpani
new_msn-wink.gif

W weekend bylo u nas busy - bylismy w Legolandzie jako prezent urodzinowy Filipa (super wyprawa i pogoda nam tez dopisala), przy okazji odwiedzilismy moja siostre i jej 5-dniowa (wtedy) corke
new_smile.gif
Czlowiek sobie przypomnial jakie to male bywaja dzieci
new_msn-wink.gif
(Amelia wazyla 2.9kg przy urodzeniu, to nawet w porownaniu do moich dzieci byla malutka
new_msn-wink.gif
)...

Dzis mam na szczescie wolne - to mam czas sie spakowac. Oczywiscie jak na zlosc wczoraj i dzis leje non stop - wiec pranie musze suszyc w suszarce
new_msn-wink.gif

Ania// ja się nie przyznałam, że bliźniacza bo myślę, że by mnie nie dopuścili :))

Dobrze, że dziś już piątek, a jutro weekend. My dziś wieczorkiem wybywamy do Rzewnicy pod Człuchowem to jest w Borach tucholskich i tam sobie poodpoczywamy, a w poniedziałek rano pojedziemy z tamtąd prosto do Bydgoszczy. Może lekarka pozwoli by dzieciaki Pannice zobaczyły na usg :)) a potem ja na kurs, a mąż zostanie z dzieciaczkami.

Od wtorku już do pracy idzie więc koniec przyjemnego urlopowania...

Przykro mi tylko bo ominie mnie pożegnanie mamy, no ale z jednej strony może to i lepiej.

Ja już nie śpię od 6. Mąż zawiózł mnie na pobranie krwi do labo i po 14 będą już wyniki. Nawet tak dużo nie zapłaciłam :))

Teraz położyłam Domiśka na dospanie, a sama idę nas spakować i zrobić śniadanko.

Aaa i dzwonił kurier paczuszki dwie ma dla mnie czyli mąż nie musi odbierać żadnej :))

Ciekawe kiedy wózek Dominika przyjdzie...

Miłego dnia wrześnióweczki za wszystkie dziś wizytujące zaciskam &&&!!

Postaram się jeszcze wpaść wieczorkiem by się pożegnać :)

Nexiss gratuluję kopniaczów !!

Felicity to życzę spokojnej podróży i udanego urlopowania :D;)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki :D

Podłość Wasza nie zna granic ;P wszyscy gdzieś jadą a ja nawet z łóżka wyjść nie mogę :p co za sprawiedliwość :p

Ale teraz jak leżę to przynajmniej małą czuję prawie cały czas, momentami to aż boli jak kopa zasadzi, ale w końcu kawał kobity to i siłę ma :p

Marciątko jak glukoza? Ja jeszcze nie miałam i czekam jak na szpilkach na skierowanie...

nexiss super, że mała się w końcu do mamy odezwała :p trzymam &&& za wizytę :)

ania miłego wyjazdu ;)

felicity001 zazdroszczę wyprawy :D udanego wypoczynku! :)

a_nka oczywiście &&& za wyniki krwi :p

Ale gorąco dzisiaj będzie. Teraz już u mnie na termometrze 28 st.
Marciątko dobrze, że się z mężem doszłaś do porozumienia. Szkoda życia na sprzeczki. Chociaż czasem trzeba.
Powodzenia po wypiciu glukozy. Zaciśnij zęby i będzie dobrze. Ja też ostatnio więcej jem, taki mam apetyt. Trudno, potem się będę martwić kilogramami.

Nexiss Gratuluję ruchów malutkiej. 6 kombinezonów na zimniejsze dni? To codziennie będziesz małą stroić inaczej;-). Kciuki za wizytę.

Ania// udanego weekendu. ja też do połowy sierpnia chcę mieć wszystko gotowe, bo potem to już wszystko się może zdarzyć, Franek się pośpieszy i dopiero by było. ;-)

E MKa właśnie, czekamy na wiadomości o wynikach. Oczywiście dobrych!

felicity szczęśliwej podróży i udanego wypoczynku.

A_nka
zamawiałaś pościel dla bliźniaczek? Dobrze zrozumiałam? Pochwal się linkiem, bo też czegoś szukam. Tobie również udanego, spokojnego weekendu.

My też weekend w rozjazdach. Jutro teściowa wyprawia DZIEŃ MATKI, a w niedzielę jedziemy na chrzciny do męża bratanicy.
Muszę dzisiaj posprzątać w domku, jutro nie będzie czasu.
Jak zwykle brak pomysłu na obiad. Może coś podpowiecie? Co u Was dzisiaj?
Antek dzisiaj niespokojnie spal. Budził się często. Żeby ciągle do niego nie latać, położyłam się z nim, ale nie wygodnie mi było. Przebudził się i mówi BUZIAKA CHCIAŁEM i na pół śpiąco dawał mi buziaki. Pewnie coś mu się śniło. A przed siódmą już pytał, czy przedszkole otwarte i czy już możemy iść.

Kurcze, coś mnie bierze, zaczynam bardziej kaszleć i mam katar.
Trzeba zmykać na zakupy.
Miłego dnia brzuchatki.:-)

Nowy tydzień zaczynamy :-) jak co piątek ;-)
Ja od rana wstawiłam goloneczki i tak teraz parę godzin. Później zupkę zrobię i mąż będzie miał wyżerkę na 2 dni. U nas weekend imprezowy, jutro mam imieniny ale nie będę szaleć, tylko grilla robię i ciacho.Pogoda ma si popsuć po południu ale ma nadzieję, że lać nie będzie do jutra. Z resztą mamy na ogrodzie patio pod dachem, to myślę, ż damy radę ;-)
Nexiss, nareszcie się doczekałaś :-)
Kciuki za udane wyjazdy :-)
A i miałam dodać, że niektóre powinny jedynkę za nieuwagę dostać do dzienniczka,bo pytają o rzeczy o których piszemy i dyskutujemy :-D

Ostatnia edycja:
Joani jeśli chodzi o mnie to przepraszam, ale nie mogę ogarnąć, że oprócz body z długim rękawem potrzeba także kaftaniki i bluzy i śpioszki i pajace :D
Mózg mi się lasuje, a z resztą już kiedyś wspominałam, że stan błogosławiony rzucił mi się na głowę :)
Tak więc jestem gotowa na odpokutowania i proszę o możliwość poprawy ;)

reklama
Do góry