reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Witam :)
Już spać nie mogłam. U mnie słoneczko wychodzi, ale popołudniu zapowiadają burze i tak kilka dni pod rząd. Lepiej by było jakby te burze były nocami.
Tak się zastanawiam, że wczoraj poczułam małą popołudniu. Siedziałam u matki, oglądamy tv, miałam rękę na brzuchu i mi zaczęła chyba nóżkami kopach lekko, takie puknięcia ze 3 razy, potem cisza. Dziś rano też zanim wstałam to dwa razy poczułam, raz na dole i raz w lewym boku :-D fajne uczucie ale spodziewam się silniejszych :) hehe

Niebawem lecę na 9 mam usg to sobie na moją Wikusię trochę popatrzę :) Muszę jakiegoś cuksa zjeść po drodze coby się ładnie ruszała :) To usg to teraz połówkowe (trochę późno) pomierzymy malucha czy wszystko ok :)

Choco jeszcze nie liczyłam, jak do mnie przyjadą to dopiero wtedy policzę, wczoraj segregowałam na maleńkie, na później czyli do ok 3 m-ca i późniejsze do pół roczku, sporo wyszło.
Do tego 6 kombinezonów na zimniejsze dni, poszewki na kołderkę, kołderka, poduszeczki, 2 wkłady do łóżeczka, 2 rożki.

Pozostałym wizytującym zaciskam && :)
Miłego dzionka :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Doberek :)

pogoda znowu piękna :)

choco na wątku wyprawkowym i zakupowym masz wszystko opisane tak mniej więcej :)

Ajć.. po tych temperaturach jakie teraz są zaczynam bać się lata :/ chyba zdechnę do września..

a My dziś jedziemy na wieś na weekend więc czeka mnie pakowanie ogarnianie i wyjazd :) dobrze że klima w aucie jest bo inaczej było by conajmniej kiepsko..;/
i M obiecał że wejdziemy na strych na wsi co by ubranka do małego posegregować zobaczyć co mamy czego nie bo po remoncie czyli w lipcu trzeba będzie przywieść wszystko i zacząć prać i prasować :)
jakoś tak chce wszystko do 16 sierpnia ( wesele przyjaciół ) mieć zrobione na wszelki wypadek :)

Anka dobrze że kurs przeleciał ale nuda czasami na początku jest niestety.. rozkręci się :) jakaś reakcja ludzi na stan błogosławiony podwójnie??:)

Marciątko dobrze że z mężem już lepiej :) czasem musi im sie oberwać hehe ;D

Nexiss super że poczułaś małą w końcu :) teraz już będzie tylko mocniej :)
powodzenia na wizycie :*

Emka cały czas czekamy i trzymamy &&& za wyniki :*

Joni kurcze ale robisz smaki tymi owocami :) mniami :)

Miłego dnia mamusie :*

Ostatnia edycja:
Hello!

Ja wpadam tylko na chwile....Dzis w nocy wyjezdzamy w koncu na nasz urlopik - 2 tyg. turnee po Francji i Hiszpani
new_msn-wink.gif

W weekend bylo u nas busy - bylismy w Legolandzie jako prezent urodzinowy Filipa (super wyprawa i pogoda nam tez dopisala), przy okazji odwiedzilismy moja siostre i jej 5-dniowa (wtedy) corke
new_smile.gif
Czlowiek sobie przypomnial jakie to male bywaja dzieci
new_msn-wink.gif
(Amelia wazyla 2.9kg przy urodzeniu, to nawet w porownaniu do moich dzieci byla malutka
new_msn-wink.gif
)...

Dzis mam na szczescie wolne - to mam czas sie spakowac. Oczywiscie jak na zlosc wczoraj i dzis leje non stop - wiec pranie musze suszyc w suszarce
new_msn-wink.gif

Ania// ja się nie przyznałam, że bliźniacza bo myślę, że by mnie nie dopuścili :))

Dobrze, że dziś już piątek, a jutro weekend. My dziś wieczorkiem wybywamy do Rzewnicy pod Człuchowem to jest w Borach tucholskich i tam sobie poodpoczywamy, a w poniedziałek rano pojedziemy z tamtąd prosto do Bydgoszczy. Może lekarka pozwoli by dzieciaki Pannice zobaczyły na usg :)) a potem ja na kurs, a mąż zostanie z dzieciaczkami.

Od wtorku już do pracy idzie więc koniec przyjemnego urlopowania...

Przykro mi tylko bo ominie mnie pożegnanie mamy, no ale z jednej strony może to i lepiej.

Ja już nie śpię od 6. Mąż zawiózł mnie na pobranie krwi do labo i po 14 będą już wyniki. Nawet tak dużo nie zapłaciłam :))

Teraz położyłam Domiśka na dospanie, a sama idę nas spakować i zrobić śniadanko.

Aaa i dzwonił kurier paczuszki dwie ma dla mnie czyli mąż nie musi odbierać żadnej :))

Ciekawe kiedy wózek Dominika przyjdzie...

Miłego dnia wrześnióweczki za wszystkie dziś wizytujące zaciskam &&&!!

Postaram się jeszcze wpaść wieczorkiem by się pożegnać :)

Nexiss gratuluję kopniaczów !!

Felicity to życzę spokojnej podróży i udanego urlopowania :D;)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki :D

Podłość Wasza nie zna granic ;P wszyscy gdzieś jadą a ja nawet z łóżka wyjść nie mogę :p co za sprawiedliwość :p

Ale teraz jak leżę to przynajmniej małą czuję prawie cały czas, momentami to aż boli jak kopa zasadzi, ale w końcu kawał kobity to i siłę ma :p

Marciątko jak glukoza? Ja jeszcze nie miałam i czekam jak na szpilkach na skierowanie...

nexiss super, że mała się w końcu do mamy odezwała :p trzymam &&& za wizytę :)

ania miłego wyjazdu ;)

felicity001 zazdroszczę wyprawy :D udanego wypoczynku! :)

a_nka oczywiście &&& za wyniki krwi :p

Ale gorąco dzisiaj będzie. Teraz już u mnie na termometrze 28 st.
Marciątko dobrze, że się z mężem doszłaś do porozumienia. Szkoda życia na sprzeczki. Chociaż czasem trzeba.
Powodzenia po wypiciu glukozy. Zaciśnij zęby i będzie dobrze. Ja też ostatnio więcej jem, taki mam apetyt. Trudno, potem się będę martwić kilogramami.

Nexiss Gratuluję ruchów malutkiej. 6 kombinezonów na zimniejsze dni? To codziennie będziesz małą stroić inaczej;-). Kciuki za wizytę.

Ania// udanego weekendu. ja też do połowy sierpnia chcę mieć wszystko gotowe, bo potem to już wszystko się może zdarzyć, Franek się pośpieszy i dopiero by było. ;-)

E MKa właśnie, czekamy na wiadomości o wynikach. Oczywiście dobrych!

felicity szczęśliwej podróży i udanego wypoczynku.

A_nka
zamawiałaś pościel dla bliźniaczek? Dobrze zrozumiałam? Pochwal się linkiem, bo też czegoś szukam. Tobie również udanego, spokojnego weekendu.

My też weekend w rozjazdach. Jutro teściowa wyprawia DZIEŃ MATKI, a w niedzielę jedziemy na chrzciny do męża bratanicy.
Muszę dzisiaj posprzątać w domku, jutro nie będzie czasu.
Jak zwykle brak pomysłu na obiad. Może coś podpowiecie? Co u Was dzisiaj?
Antek dzisiaj niespokojnie spal. Budził się często. Żeby ciągle do niego nie latać, położyłam się z nim, ale nie wygodnie mi było. Przebudził się i mówi BUZIAKA CHCIAŁEM i na pół śpiąco dawał mi buziaki. Pewnie coś mu się śniło. A przed siódmą już pytał, czy przedszkole otwarte i czy już możemy iść.

Kurcze, coś mnie bierze, zaczynam bardziej kaszleć i mam katar.
Trzeba zmykać na zakupy.
Miłego dnia brzuchatki.:-)

Nowy tydzień zaczynamy :-) jak co piątek ;-)
Ja od rana wstawiłam goloneczki i tak teraz parę godzin. Później zupkę zrobię i mąż będzie miał wyżerkę na 2 dni. U nas weekend imprezowy, jutro mam imieniny ale nie będę szaleć, tylko grilla robię i ciacho.Pogoda ma si popsuć po południu ale ma nadzieję, że lać nie będzie do jutra. Z resztą mamy na ogrodzie patio pod dachem, to myślę, ż damy radę ;-)
Nexiss, nareszcie się doczekałaś :-)
Kciuki za udane wyjazdy :-)
A i miałam dodać, że niektóre powinny jedynkę za nieuwagę dostać do dzienniczka,bo pytają o rzeczy o których piszemy i dyskutujemy :-D

Ostatnia edycja:
Joani jeśli chodzi o mnie to przepraszam, ale nie mogę ogarnąć, że oprócz body z długim rękawem potrzeba także kaftaniki i bluzy i śpioszki i pajace :D
Mózg mi się lasuje, a z resztą już kiedyś wspominałam, że stan błogosławiony rzucił mi się na głowę :)
Tak więc jestem gotowa na odpokutowania i proszę o możliwość poprawy ;)

reklama
Do góry