reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Stres bedzie juz do samego konca :tak: i do konca naszego zycia bedziemy sie martwic o dzieciaczki :tak:

Natomiast mnie pierwsza ciąża nauczyła, że nigdy nie ma nic pewnego. Syn był duszony pepowina, urodził się w zamartwicy. Odratowali go.... Natomiast ciaża przebiegała mi bezproblemowo wiec nawet na myśl mi nie przeszedl dramatyczny poród o.0

reklama
nimfii, dokładnie. taka na luzie była tylko pierwsza ciąża,, bo jest się w takiej euforii, sama radość, nie jest sie świadomym tego,co może się zdarzyć, nie myśli się o wielu rzeczach.... Ale jak już masz złe doświadczenia za sobą, wiesz, co może cię spotkać, to się denerwujesz, nawet jak nie chcesz, starasz się myśleć pozytywnie, to te złe myśli i tak wracają. Niestety...

A brzuch też mi wywaliło. Planowaliśmy jeszcze przez jakiś czas nikomu nie mówić, aż do badań prenatalnych, ale nie jestem pewna, czy to się uda, bo puchnę coraz bardziej...

Ostatnia edycja:
Ja tez na razie trzymam w tajemnycy.... Powiem im pewnie przy okazji, ja wiem ze tym razem beda sie bardziej martwic niz cieszyć. Zreszta sama najpierw musze sie upewnić na USG ze jest ok. W drugiej ciąży juz w 3msc mialam taki brzuch że obcy w sklepie widzieli że to ciażowy i np kasjerka z tekstem ze "Pani to alkoholu nie zaproponuje w tym stanie :-D"

no ja też tak myślę, że w 3 m-cu będę miała problem, żeby się ubrać tak, żeby nie było widać...
A tak mnie nęci, żeby powiedzieć chociaż mamie... Chyba jutro jej powiem jak będę już po wizycie... Umówiliśmy się z mężem, że NIKOMU na razie nie powiemy, ale... nie musi wiedzieć, że mamie powiedziałam. A mama dochowa tajemnicy...

to ja pierwsze co to powiedziałam mamie
tylko ze to nasze 3 dziecko więc w szoku była i martwi się czy mój organizm podoła tak poród za porodem,no i jak sobie poradzimy z 3 dzieckiem,ale ogólnie szczęśliwa

teśćiowie nie wiedzą ale im powiem jak już zaczne rodzić:-D
żartuję.... jak przyjadą i bedzie okazja to powiemy
a że oni baaardzo rzadko nad odiwedzają to się śmieje że dowiedzą sie na porodówce

moze u Was tak widać bruszki bo szczuplutkie jesteście,
ja mam to i owo na brzuchu to moze w 6msc bedzie coś widać
albo bliźniaki
to radzicie lepiej rpzełożyc wizyte o tydzień to już będzie zaczynać sie 6 tydz.
nie licze na widok serducha bo z córkami dopiero w 8-9 tyg. widziałam
ale żeby zobaczyć sam zarodek

No nie wiem, ja bym poszla zeby wykluczyc pozamaciczna i reszte, a przy okazji zrobisz badania wczesniej. Co ci szkodzi :)

Witajcie... Jestem załamana... Rano podczas podcierania zauważyłam na papierze delikatny ślad plamienia w kolorze jasnobrązowym. Jestem przerażona bo tym gdy jeszcze dwa dni temu nie było widać echa zarodka przy dużym pecherzyku ciążowym. jestem obecnie u teściów 200km od domu, jak tylko wrócimy do siebie to jadę na izbę przyjęć. Umieram ze strachu... :-(

reklama
Jasnobrazowe to nie koniec swiata, moze to byc po USG, moze kochaliscie kilka dni temu. Ale warto to sprawdzic, nie boj sie, jestem z Toba !

Do góry