reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Oooo widzę, że wesolutka myśli tak jak ja, że przynajmniej po 10szt każdego :-p

To jednak mądrze doradzam :rofl2::rofl2::rofl2:

Głosik na Olę oddany ;-)

Ps. Któraś z Was mnie wczoraj pytała czemu nie wolno stosować febrisanu w ciąży, chyba Anusia z tego co czytałam zawiera jakiś składnik który w ciąży jest szkodliwy. W ulotce wyraźnie napisanie: nie stosować w okresie ciąży i karmienia piersią.

No ale lekarki dziś pytałam i powiedziała, że jedna saszetka na pewno nie zaszkodziła

Ostatnia edycja:
reklama
Na bliźniakach kolejna forumka w 25tc straciła jednego bliźniaka :-:)-:)-(
Tam panuje jakaś czarna seria...

Coraz bardziej się boję, że i ja nie donoszę tej ciąży.

A_nka przepraszam, ze pytam, ale po prostu nie wiem. Jak mozna stracic jednego blizniaka? Zostaje martwy w lonie matki, czy jak?
Ale Ty nic sie nie denerwuj twoje panny urodza sie zdrowe o czasie. Wrzesien, to szczesliwy miesiac.

Siedze w kolejce u dentysty. Te odglosy z gabinetu nie dodaja otuchy....

Maddlena, co prawda pytanie kierowalaś do Hani ale taka sytuacja jest jak najbardziej możliwa. W ciąży bliźniaczej może dojść do poronienia jednego malucha podczas kiedy drugi może rozwijać się w łonie matki prawidłowo. Poczytaj sobie w necie. Fakt nieamowity ale tak się dzieje. :blink:

Ale w twoim przypadku Haniu wszystko będzie dobrze i doczekasz napewno obu maleństw. :tak:

Maddlenka jedno dzieciątko w brzuszku martwe jest. Dziewczyna tam pisała, że ponoć u nas na forum jest sporo takich mam które dotknęła taka tragedia.

Jest jednak szansa że drugi maluszek w takiej sytuacji dotrzyma do bezpiecznego terminu. I o to w ich sytuacji będę się modlić.

Bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy, tu na naszym wątku panuje względny spokój i oby tak zostało do września :tak:
Macie racje przecież jak nie ja to kto? Na pewno uda mi się dotrwać minimum do sierpnia :-)

A wizyty u dentysty nie zazdroszczę :-p

O jest dokładnie tak jak Sonia napisała. I jak widać jest to możliwe również w tak wysokich tygodniach ciąż.

joani co do ciuszkow malutkich ja bym dokupiła.. a powiem ci moja nati urodziła się 58 cm i 3400 i naprawde niektore bodziaki były jej za duże :) bo to że długie dziecko nie znaczy że będzie "grubiutkie" :)

Wesolutka dobrze że małej juz lepiej :) oby tak dalej :)
głosik oddany juz przedtem :)

a_nka spokojnie nie martw się twoje dziewczyny są bardzo silne :) nie czytaj :*

Maddlen wizyty u dentysty nie zazdroszczę.. ja odłożyłam na po porodzie :D

Joani ja tez bym dokupila, tak jak Ania pisala jak maluch nie bedzie grubiutki to i tak bedzie na nim wisiec i wtedy starczy na dluzej. Wiadomo ze kazdy maluch inny ale ja moich chlopakow tez czesto musialam przebierac bo albo ulewali mocno albo takie kupy robili ze sie wylewalo. Ja to mam duzo wiecej ciuszkow tylko ze moje dzieci rodza sie 51-52cm wiec mam ich duzo na 56 i 62 plus troche na 54cm.

Anka Ty nie gadaj glupot babo jedna!!! Nic Twoim dziewczynom nie bedzie i koniec kropka!

Emka mysle ze jezeli nic nie stwierdzili u Twojego malucha na prenatalnych w 13tyg to nie masz sie teraz czym przejmowac :) bedzie dobrze :) a reszta tez sie wchlonie.

Dooda caly cza && zacisniete :)

Nie pamietam co jeszcze mialam odpisac bo jak zwykle pracowalam przez weekend i tak srednio moglam Was czytac...
U mnie dzis bardzo brzydko wiec chyba tylko do przedszkola i do domu dzisiaj.

Dopiero teraz się doliczyłam ,że w takim razie wizytę u swojej ginekolog będę miała w Dzień Matki :-D:-D:-D

Jaki miły prezent mi Pani doktor sprawi pokazując moje małe ancymonki :laugh2::laugh2::laugh2:

Kusiak dzięki za przywołanie do pionu! W ogóle każdej z Was dziękuje!

reklama
Ola zasnela... dobrze ze mam obiad z wczoraj, tylko ziemniaki obrac... bo mam takie oslabienie ze nie do wiary.
jeszcze koszą trawę pod oknami - super!

maddlena, nie zazdroszcze wizyty u dentysty, ja mam plan umowic sie na koniec lipca, poczatek sierpnia, bo potem bedzie ciezko z czasem przy malym ssaczku :)

Tak na prawde to sporo lekow nie moze byc stosowanych w ciazy i przy karmieniu, bo jak mnie kiedys oswiecil lekarz, nie robia badan, bo sie to nie oplaca koncernom, wiec nie znany jest wplyw na przebieg ciazy.

u wsumie dobrze, ze jest taka pogoda, bo i tak bysmy musialy siedziec w domu, a tak to przynajmniej nie zal.

Hania, dobrze doradzasz :D:D
ja w sumie znam jedno dziecko ktore od razu wbilo w ubranka 62, a tak to wiekszosc w 56, bo nawet jak sa dlugie to sa chudziutkie.
Nasza Ola byla dluga, a szczuplutka i zobacz jak 56 na niej wisialy... a to kilka godzin po porodzie...
Zobacz załącznik 623842

Do góry