reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Anka no jak juz pisalam mi lozeczko turystyczne odpowiada, dwoch moich chlopakow w nim spalo. Jedyny problem to jest teraz jak maly wstaje i nie moze z niego wyjsc :p trzeba wstawac z lozka i go wyciagac, dla mnie to problem bo jestem za leniwa rano :p :D teraz kupimy dla malej drewniane lozeczko takie zeby potem jak bedzie wieksza zdjac szczebelki i zamieni sie w zwykle lozeczko a chlopakom wtedy podwojne kupimy. Ale to dlatego tez ze to turystyczne co mamy juz sie nie nadaje na nastepnego malucha i znalezlismy tanie drewniane lozeczko :) Z niechodzeniem do przedszkola sie nie przejmuj, kazde z nich ma takie dni. Moj Filip dzisiaj tez nie chcial isc ale to dlatego ze wczoraj tam narozrabial :p i mu mowilam ze jak znow bedzie nie grzeczny to dostanie w domu kare to wolal tam w ogole nie isc :p

Dooda ojej! Zeby to nie byla szkarlatyna ani nic innego nie fajnego.

Kara nie stresuj sie!!!! :)

Joani no jest ciezko, nawet bardzo ciezko ale ta milosc ktora sie ma do swoich dzieci nic nie zgasi nawet ciezkie dni :) tylko czasami trzeba sobie zrobic od nich odpoczynek zeby nie zwariowac :p (moim zdaniem)

Maddlena fajnie ze znalazlas RenatteT :) super ze sie jej udalo :)

Ja tez mialam problem ze spaniem dzisiaj, wiercilam sie i wiercilam co tez juz nie jest takie proste z tym brzuchem :D :D

Bubbles kciuki zacisniete :)

reklama
Kara trzymam &&& wyniki będą super napewno :)
Bubbles gratuluję połówki i trzymam również za Ciebie kciuki za wizytę, niech maluszek pokaże co tam ma ;-)

U mnie też rano świeciło słoneczko, już się cieszyłam, że będzie ładnie, a teraz idzie wielka ciemna chmura... miło, bo za każdym razem jak z kumpelą się spotykamy na spacer to psuje się pogoda, jakiś znak? :-p
A wstałam po 6 a po 7 padłam i dopiero co wstałam, także nie jest źle, baterie podładowane :tak:

Jesteśmy i my :)
Wczoraj udałam się do kardiologa na NFZ. Miałam skierowanie od swojej rodzinnej, które mąż mi załatwił jak sam był na wizycie z przeziębieniem 16.04.. Na skierowaniu napisane było PILNE CIĄŻA! Wstępnie pani rejestratorka chciała mnie zapisać na za dwa lata :D później jednak przyjrzała się karteczce i mówi, że to PRZECIEŻ CIĄŻA, więc ja wchodzę bez kolejki :)
No to ok :) czekam aż wejde :) nagle wychodzi pani rejestratorka od pielegniarki i pyta sie mnie czy mam EKG, a ja nie mam, bo nikt mnie nie poinformował, że mam miec, to ona do mnie, ze w takim razie bede musiala zaplacic za EKG 20 zł!!! Moj Maz zapytał tylko komu do kieszeni i co z naszymi skladkami odprowadzanymi co miesiac? Ludzie w kolejce zaczeli sie burzyc, ze to nie nieprawdopodobne :D smiesznie bylo :)
Pani pielegniarka chyba wyczula sytuacje i bez gadania zrobila mi EKG za DARMO :) ta znow miala problem, bo skierowanie bylo z 16.04 a napisane na nim ze PILNE. Tak wiec zapytalam czy ciaza nie jest dla niej pilna? Ale oczywiscie jej chodzilo o to ze jak pilne to powinnam przyjsc tego 16 albo gora 17 :) MASAKRA :)
W każdym bądź razie dostalam się do kardiologa i okazało się, że EKG mam prawidłowe, osłuchano mnie kilka razy i też wszystko dobrze. Dostałam kolejne skierowania, tym razem na echo serca i na holter. Na echo serca pani kardiolog nawet mnie wetknela na nastepny tydzien, a co z holterem sie okaze, bo moze byc problem :) Ogólnie poki co lekarka stwierdziła, że moje porblemy z oddychaniem + kołatanie serca to jest na tle nerwowym. Za dużo myślę, za bardzo wszystko przeżywam i mam. Mam sie nie stresowac i duzo spacerowac :)

Dodatkowo wczoraj znow rano miałam taka sytuacje jak w poniedzialek, mało nie zemdlałam. Zmierzyłam sobie chwile pozniej cisnienie i wyszlo 83/65..
Analizując te dwie sytuacje doszłam do wniosku, że bez kawy nie moge wychodzic z domu :)

Hello!
Witam dopiero dzis..
Od wolnego weekendu codziennie bylam w pracy, potem jakies inne zajecia i nie mialam nawet czasu wstapic na forum...
Dzis wolne - samochod odstawilam do mechanika wiec caly dzien siedze w domu ;-)
Zupa ogorkowa wiec juz ugotowana;-) jeszcze jakies drugie i bedzie spokoj....
Mam nadzieje,ze auto zrobia na czas, bo po poludniu Filip ma lekcje plywania....

A juz we wtorek mam usg polowkowe :-) Maz zalatwil sobie wolne, wiec pojedziemy razem.... Oby malenstwo pokazalo sie w calej okazalosci ;-)
Chcialam zalatwic rowniez na wtorek Filipowi imprezke urodzinowa, ale niestety ten termin byl niedostepny....wiec mamy party za tydzien w czwartek ;-) Zaprosilam pare osob - ale Filipowi nie mowie, ze bedzie - bo ma byc niespodzianka...

nexiss, doczekasz sie - nic sie nie przejmuj. Mysle ze jak zacznie to z grubej rury :D

Ania, Koko dzisiaj jest lepiej bo wrocil humor, apetet i nie ma goraczki. Ale za to kaszel zamienil sie w mokry (nie wiem czy to dobrze) i dalej zielone gile.

maltanka, jak dziecko i mama jest w dobrej formie to lekarze czekaja, bo cesarka to jednak operacja... a 12 godzin to chyba i tak niedlugo ;)

Hania, zerknij sobie w ikei. Mysle ze w 200 sie zmiescisz z materacem.

Dooda, zdrowka dla WAS!

standardowo prosimy o klikniecia
Zagłosuj na maluszka o imieniu Oleńka - w konkursie fotograficznym - LennyLamb.com

joani e no nie jest tak źle, tak dwójka to minimum;-) i popieram jeśli kogoś na to stać to jaknajbardziej może mieć więcej, bo niestety ale samą miłością dzieci nie wykarmisz, ps. też mi się wydaje, że z ciuszkami to jeszcze za wcześnie

koko udanego popołudnia u babci i oby kłucia już nie wróciły

bubbles kciuki za wizytę

choco no ładnie z tą przychodnią:crazy:

felicity u mnie też dzisiaj ogórkowa

wesolutka kliknięte :)

Ostatnia edycja:
choco ja miałam podobnie przez pierwsze trzy miesiące nie piłam kawy i systematycznie słabłam wszędzie, a odkąd pije rano chociaż małą filiżankę jest lepiej, lekarz mówił że to nie zaszkodzi :)

Hej :)

Pisałam i mnie wcięło gdzieś :/
Kara daj znać jak egzamin

Ja padam - wymioty wróciły, osłabienie makabryczne, a miało być tak pięknie w tym II trymestrze :p

Marciatko, dla pocieszenia w pierwszej ciazy meczylo mnie do 24 tyg :) a potem juz bylo bardzo dobrze :)

reklama
Do góry