reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Anka no jak juz pisalam mi lozeczko turystyczne odpowiada, dwoch moich chlopakow w nim spalo. Jedyny problem to jest teraz jak maly wstaje i nie moze z niego wyjsc :p trzeba wstawac z lozka i go wyciagac, dla mnie to problem bo jestem za leniwa rano :p :D teraz kupimy dla malej drewniane lozeczko takie zeby potem jak bedzie wieksza zdjac szczebelki i zamieni sie w zwykle lozeczko a chlopakom wtedy podwojne kupimy. Ale to dlatego tez ze to turystyczne co mamy juz sie nie nadaje na nastepnego malucha i znalezlismy tanie drewniane lozeczko :) Z niechodzeniem do przedszkola sie nie przejmuj, kazde z nich ma takie dni. Moj Filip dzisiaj tez nie chcial isc ale to dlatego ze wczoraj tam narozrabial :p i mu mowilam ze jak znow bedzie nie grzeczny to dostanie w domu kare to wolal tam w ogole nie isc :p

Dooda ojej! Zeby to nie byla szkarlatyna ani nic innego nie fajnego.

Kara nie stresuj sie!!!! :)

Joani no jest ciezko, nawet bardzo ciezko ale ta milosc ktora sie ma do swoich dzieci nic nie zgasi nawet ciezkie dni :) tylko czasami trzeba sobie zrobic od nich odpoczynek zeby nie zwariowac :p (moim zdaniem)

Maddlena fajnie ze znalazlas RenatteT :) super ze sie jej udalo :)

Ja tez mialam problem ze spaniem dzisiaj, wiercilam sie i wiercilam co tez juz nie jest takie proste z tym brzuchem :D :D

Bubbles kciuki zacisniete :)

reklama
Kara trzymam &&& wyniki będą super napewno :)
Bubbles gratuluję połówki i trzymam również za Ciebie kciuki za wizytę, niech maluszek pokaże co tam ma ;-)

U mnie też rano świeciło słoneczko, już się cieszyłam, że będzie ładnie, a teraz idzie wielka ciemna chmura... miło, bo za każdym razem jak z kumpelą się spotykamy na spacer to psuje się pogoda, jakiś znak? :-p
A wstałam po 6 a po 7 padłam i dopiero co wstałam, także nie jest źle, baterie podładowane :tak:

Jesteśmy i my :)
Wczoraj udałam się do kardiologa na NFZ. Miałam skierowanie od swojej rodzinnej, które mąż mi załatwił jak sam był na wizycie z przeziębieniem 16.04.. Na skierowaniu napisane było PILNE CIĄŻA! Wstępnie pani rejestratorka chciała mnie zapisać na za dwa lata :D później jednak przyjrzała się karteczce i mówi, że to PRZECIEŻ CIĄŻA, więc ja wchodzę bez kolejki :)
No to ok :) czekam aż wejde :) nagle wychodzi pani rejestratorka od pielegniarki i pyta sie mnie czy mam EKG, a ja nie mam, bo nikt mnie nie poinformował, że mam miec, to ona do mnie, ze w takim razie bede musiala zaplacic za EKG 20 zł!!! Moj Maz zapytał tylko komu do kieszeni i co z naszymi skladkami odprowadzanymi co miesiac? Ludzie w kolejce zaczeli sie burzyc, ze to nie nieprawdopodobne :D smiesznie bylo :)
Pani pielegniarka chyba wyczula sytuacje i bez gadania zrobila mi EKG za DARMO :) ta znow miala problem, bo skierowanie bylo z 16.04 a napisane na nim ze PILNE. Tak wiec zapytalam czy ciaza nie jest dla niej pilna? Ale oczywiscie jej chodzilo o to ze jak pilne to powinnam przyjsc tego 16 albo gora 17 :) MASAKRA :)
W każdym bądź razie dostalam się do kardiologa i okazało się, że EKG mam prawidłowe, osłuchano mnie kilka razy i też wszystko dobrze. Dostałam kolejne skierowania, tym razem na echo serca i na holter. Na echo serca pani kardiolog nawet mnie wetknela na nastepny tydzien, a co z holterem sie okaze, bo moze byc problem :) Ogólnie poki co lekarka stwierdziła, że moje porblemy z oddychaniem + kołatanie serca to jest na tle nerwowym. Za dużo myślę, za bardzo wszystko przeżywam i mam. Mam sie nie stresowac i duzo spacerowac :)

Dodatkowo wczoraj znow rano miałam taka sytuacje jak w poniedzialek, mało nie zemdlałam. Zmierzyłam sobie chwile pozniej cisnienie i wyszlo 83/65..
Analizując te dwie sytuacje doszłam do wniosku, że bez kawy nie moge wychodzic z domu :)

Hello!
Witam dopiero dzis..
Od wolnego weekendu codziennie bylam w pracy, potem jakies inne zajecia i nie mialam nawet czasu wstapic na forum...
Dzis wolne - samochod odstawilam do mechanika wiec caly dzien siedze w domu ;-)
Zupa ogorkowa wiec juz ugotowana;-) jeszcze jakies drugie i bedzie spokoj....
Mam nadzieje,ze auto zrobia na czas, bo po poludniu Filip ma lekcje plywania....

A juz we wtorek mam usg polowkowe :-) Maz zalatwil sobie wolne, wiec pojedziemy razem.... Oby malenstwo pokazalo sie w calej okazalosci ;-)
Chcialam zalatwic rowniez na wtorek Filipowi imprezke urodzinowa, ale niestety ten termin byl niedostepny....wiec mamy party za tydzien w czwartek ;-) Zaprosilam pare osob - ale Filipowi nie mowie, ze bedzie - bo ma byc niespodzianka...

nexiss, doczekasz sie - nic sie nie przejmuj. Mysle ze jak zacznie to z grubej rury :D

Ania, Koko dzisiaj jest lepiej bo wrocil humor, apetet i nie ma goraczki. Ale za to kaszel zamienil sie w mokry (nie wiem czy to dobrze) i dalej zielone gile.

maltanka, jak dziecko i mama jest w dobrej formie to lekarze czekaja, bo cesarka to jednak operacja... a 12 godzin to chyba i tak niedlugo ;)

Hania, zerknij sobie w ikei. Mysle ze w 200 sie zmiescisz z materacem.

Dooda, zdrowka dla WAS!

standardowo prosimy o klikniecia
Zagłosuj na maluszka o imieniu Oleńka - w konkursie fotograficznym - LennyLamb.com

joani e no nie jest tak źle, tak dwójka to minimum;-) i popieram jeśli kogoś na to stać to jaknajbardziej może mieć więcej, bo niestety ale samą miłością dzieci nie wykarmisz, ps. też mi się wydaje, że z ciuszkami to jeszcze za wcześnie

koko udanego popołudnia u babci i oby kłucia już nie wróciły

bubbles kciuki za wizytę

choco no ładnie z tą przychodnią:crazy:

felicity u mnie też dzisiaj ogórkowa

wesolutka kliknięte :)

Ostatnia edycja:
choco ja miałam podobnie przez pierwsze trzy miesiące nie piłam kawy i systematycznie słabłam wszędzie, a odkąd pije rano chociaż małą filiżankę jest lepiej, lekarz mówił że to nie zaszkodzi :)

Hej :)

Pisałam i mnie wcięło gdzieś :/
Kara daj znać jak egzamin

Ja padam - wymioty wróciły, osłabienie makabryczne, a miało być tak pięknie w tym II trymestrze :p

Marciatko, dla pocieszenia w pierwszej ciazy meczylo mnie do 24 tyg :) a potem juz bylo bardzo dobrze :)

reklama
Do góry