reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Tez juz sie spotkalam u znajomych z lozeczkiem turystycznym zamiast zwyklego i tak jak KUSIAK, byli zadowoleni. Siostra moja miala w salonie turystyczne, mlody spal w nim w dzien i tez mowila, ze bardzo praktyczne. Wiec jesli Wam sie podoba, to czemu nie.
A jakigo wozka szukasz dla syna? A nie myslalas zeby kupic taka dostawke, zeby mogl na niej stac, doczepiony do wozka blizniaczek?

Ostatnia edycja:
reklama
ania, super mloda zajada :) gdyby nie nasza choroba, to tez zaczelybysmy nauke. Ale niestety od wczoraj totalny brak apetytu i z piciem też ciężko. Dzisiaj od rana wypila 300 ml mleka, 2 łyżku zupy i 400 ml kompotu... masakra :/
Ola moglaby jak Twoja Nati, tylko kluski, ziemniaczki i miesko :D Aaa i jeszcze kielbaska ewentualnie i chlebek :p
i rowniez trzymam kciuki za wyniki piatkowe - jestesmy z Toba kochana :*

anusia, wyniki pewnie na poczatku czerwca. Chcialabym pierwsze lub drugie miejsce, ale oczywiscie bedziemy sie cieszyc z kazdego nagrodowego :) a Kaszel strasznie duszący i budzi ją przez sen, bo splywa katar i sie dlawi. Dzisiaj pol dnia meczarni, a potem lezalysmy 4 godziny na lozku i sie tulilysmy, taka byla umeczona. Miala otwarte oczka i mnie tak mocno trzymala <3

pjakpatka witaj :)

nexiss, sliczne imie :)

Hania, obie córy dokazuja czy ktorąś czujesz bardziej? Podobne lozeczko kupilismy z mysla o nasyzm urlopie. Dam znac jak wrocimy czy sie sprawdzilo.

Kusiak, no powazna sprawa i powazny mezczyzna :D

Dziekujemy za wsparcie. Mam nadzieje ze najgorsze za nami. Zobaczymy jaka bedzie dzisiejsza noc.

Hejka
Dziś znów wcześnie, stres po wizycie już minoł a moja godzina wstawania to już trochę przegięcie, przed 8 łapie mnie spanie ale i tak nie pójdę spać...
Zamiast teraz korzystać ze snu to nie, ajjj.. a tak siedzę do normalnych godzin i się nudzę.

W południe jedynie na ploty z kumpelą wyskoczę, potem żeberka M zrobię i może jakoś ten dzień minie.

Mała nadal nic nie kopie, jeszcze matka musi się uzbroić w cierpliwość ;-)

Wizytującym zaciskam &&
Miłego dzionka :)

witam i ja :)

humor troszkę powrocił.. wczoraj był u nas chrzestny od natki z żoną (moją świadkową) fajnie tak posiedzieć i pogadać :)
może uda jej się coś dowiedzieć co do moich wyników bo pracuje jako przedstawiciel farmaceuta i ma dużo znajomych lekarzy.. więc a nóż coś bedziemy wiedzieć.. ale nawet jakby jutro już piątek to zobaczymy co wyszło z obietnic położnej..

mam dziś smaka na kebaba tylko tortilli brak..hmm a do sklepu wyyjść nie ma jak bo leje.. może kebeb z ryżem?:)

lala po wczorajszych szczepieniach w miarę, ale w nocy coś nie spokojna była dałam syropku troszkę i już było spokojnie :) a dziś od 6.15 nie śpi .. a ja bym chętnie się położyła...
Nexiss korzystaj puki możesz :)

Anka a są łóżka turystyczne dla bliźniaków?? bo wiem że są drewniane podwojne ale czy turystyczne to nie wiem :D

Wesolutka oj tak moja to parówki uwielbia.. a ja sobie tak obiecałam że moje dziecko nie bedzie jadło... ale często udaje mi się kupić kiełbaski cielęce i jakoś przechodzi bo wyglądają podobnie :) a za gulasz by chyba wszystko zrobiła hehe :) na szczęście warzywa gotowane też lubi :) je prawie wszystko ale jednak swoje smaczki ma :)
jeśłi będziesz widzieć że zaczyna się odwadniac to kup sobie orsalit nie dobre w smaku ale ja nati podawałam i super działało.. chociaż mała i tak dużo pije :) jak najszybciej zdrowka dla lali:*

powodzenia dziś na wizytach &&& :*
buziaki

Ostatnia edycja:
Ania// ale ja drewnianego też nie kupowałabym podwójnego, a pojedyncze. Potem dzieciaki tylko sobie przeszkadzają, przynajmniej na bliźniakach forumki tak piszą więc myślę, że wiedzą co mówią.

A jednak łóżeczko turystyczne to oszczędność, a przy czwórce i tak jest ogrom wydatków. Więc myślę, ze my się zdecydujemy.

Wesolutka teraz to już obie Panny szaleją, ale Ola nadal jest z tych leniwych bo jedna strona brzucha zawsze bardziej się rusza.

Eh dziś nocka w miarę spokojna, mogę powiedzieć że nawet się wyspałam.
Nela dziś strajk urządziła nie chciała iść do przedszkola, ale mąż ją w końcu przekonał. Kurcze myślałam, że ominie nas etap niechęci :baffled:

Pogoda u nas piękna mam nadzieję, że zostanie tak do końca dnia.

Lecę dziewczyny do młodego bo zaczyna popłakiwać.
Miłego dnia Wam życzę i zaciskam kciuki za wizytujące!! Zobacz załącznik 623194

Witajcie
U mnie leje, także siedzenie w domu mniue czeka, nawet pies rano nie chciał wyjśc z domu. We wtorek moja szwagierka urodziła. Trzymali ją 12 godzin i na koniec zrobili cesarkę, ja to tego nie rozumiem przecież jak widzą, że poród nie postępuje poo co to tyle męczyć.:sorry2:

nexiss ja też staram się nie spać w dzień, potem czuję się jeszcze gorzej niż rano i nie wiem co ze sobą zrobić

a_nka ten etap niechęcie jeszcze nie raz się pojawi i nie raz minie. Mój dzisiaj wstał nawet przed czasem i pomaszerował do przedszkola.

A_nka aha to chyba źle doczytałam myślałam żę chcesz podwójny :) a tak to faktycznie turystyczne są fajne choć ddrewniane też idzie po fajnej cenie kupić już :)
ty jesteś bardziej doświadczona w tym temacie :) moja nati np nie lubiła turystycznego.. nie wiem czemu a drewniane jest o tyle fajne że łatwiej dziecku się wstaje przynajmniej mi się tak wydaje :)

widzę, że temat turystycznego łóżeczka. My w domu mamy drewniane, ale kupiliśmy turystyczne na wyjazdy żeby było. Powiem tak bardzo fajna rzecz, ale też trzeba w sklepie zobaczyć jak się składa i rozkłada i nie warto chyba kupować najtańszego, my tak zrobiliśmy i to nasze cięzko się rozkłada:sorry2:

ania// masz rację w domu jednak dla mnie też wygodniejsze jest drewniane

Maltanka, widać byłam naiwna :baffled:. Ale tak mi żal jak ona patrzy na mnie i pyta czemu ja i Dominik zostajemy w domu :-(

Ania// no ja też zielona jestem w temacie bliźniąt. My dla gwiazdy i młodego mamy łóżeczko-tapczaniki i ponad 400zł kosztował nas jeden.

A łóżeczka używanego nie kupuję bo niestety dla Neli pierwsze kupiłam Drewexa używane i po bodaj pół roku musieliśmy wymienić bo się całe porozłaziło. A dałam za nie 200zł. Sparzyłam się raz i więcej nie zamierzam :-)

Więc według mnie zaoszczędzenie prawie 300zł na dwóch łóżeczkach to naprawdę nieźle. Tym bardziej, że potem i tak trzeba będzie kupić dwa łóżka piętrowe. ;-)

Albo jedno piętrowe.
I do jednego pokoju wstawi się tapczanik Neli i łóżko piętrowe bliźniaczek, a do drugiego Dominika tapczanik. Tę opcję jeszcze muszę przemyśleć bo może chłopczyk nie powinien spać z tyloma dziewczynkami...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja,
muszę zmykać do lekarz, bo małego wysypało, wygląda na szkarlatynę....masakra co on jeszcze do mojego porodu przyniesie z tego przedszkola ???:no::no::no: Oby tylko mnie nie złapało:-(

Trzymajcie się do usłyszenia później!

Do góry