reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Joani u mnie w cieniu już 16 st więc do południa się może w słońcu rozkręci na te 23 :)
Co do pomidorków koktajlowych to u mnie na balkonie będą niedługo rosnąć. Mój M na dniach zbił z desek skrzynie na nie szer 120 cm i będą sobie rosły :) Tylko jeszcze muszą zniknąć te 3 pary drzwi z remontu, ciekawe kiedy..

Joani zazdroszczę Ci ruchów, ja nadal nic nie czuje.. Ale u Ciebie to tydzień dalej więc może u mnie za jakiś czas też już się maluch ruszy tak, że mama poczuje ;-)

Co do wyjazdów to również życzę udanych i pogodnych :-D jak majówka będzie łądna to czeka nas grillowanie 3 maja u znajomych ;-)

Miałam dziś wyskoczyć z domu popołudniu a przypomniało mi się, że ma przyjść koleś na próbę gazu i muszę być w domu... :-(

Koko gratuluję półmetka ja jutro będę mieć też :)

reklama
Nexiss, Koko maleństwa nasze tak szaleją w brzuchu, że nie sposób nad nimi zapanować. Mają dużo miejsca jeszcze i dlatego nie czujemy. Wczoraj lekarz mi mówił, że wcale nie muszę czuć mocno małego, bo to nie jest regułą i mam się cieszyć, że daje mamie odpocząć, bo po porodzie będziemy prosić o każde 5 min. drzemki ;-)
Kupiłam dzisiaj w ccc dwie pary butów do biegania po promocji i już nie będę stękać przy zawiązywaniu ;-) zdziwiłam się, że pasują, bo mam wąską stopę i każde mi klaapią, a to typu balerina i z przodu można lekko zawiązać i potem tylko nogę wkładać i biec, więc się cieszę.
U NAS JUŻ PARÓWA się zrobiła i nie wiem czy burzy się nie trzeba spodziewać, bo coś wisi w powietrzu.
Koleżanka właśnie dzwoniła, że wanienkę ma, bo dostała jedna a drugą teściowa kupiła i mam sobie odebrać. No to jeden gadżet już mam :-) i nie mogę doczeka się na weekend wyjazdu do teściowej, żeby przejrzeć te torby z ciuchami, które na nas czekają. To musi być milusie uczucie :-)

joani wanienka ważna rzecz :) a przeglądanie toreb będzie na pewno miłym uczuciem :p ja każdego tygodnia czekam na piątek, żeby pobuszować w lumpku i później przeglądam 3 dni to co kupiłam :p jakby się miało coś zmienić ;P

Animka to normalne przy pierwszym dziecku :-) ja tez szalałabym po sklepach ale musze odebrac wszystko, co nam dali i zrobic liste co dokupić :-) chciałabym już sierpień... :-D

Cześć Dziewczyny :)
Właśnie rozpoczynam weekend i bardzo się cieszę, bo po wczorajszym dniu - 8,5 godziny w pracy padam. Wcinam spaghetti i smakuje mi jak nigdy :)
Nie mogę się już doczekać kolejnej wizyty, a przede wszystkim tego, żeby usłyszeć, że moje nieszczęsne łożysko się podniosło, bo tak jak Candy mam je dość nisko i grozi mi cesarka.
Maluch sobie spokojnie fika, a ja z przerażeniem odkrywam, że połowa ciąży teoretycznie minęła, a ja dalej czuję się pod wieloma względami nie przygotowana...

Pozdrawiam wszystkie :)

animka - ponoć tak naprawdę o niskim łożysku mówi się od 20 tygodnia ciąży, bo tak to się może jeszcze podnieść, może dlatego nic nie mówił. Niemniej jednak denerwujące to jest, że każdy lekarz mówi co innego

Marciątko czyli teoretycznie teraz powinien mnie o tym poinformować, bo na wizycie będę w 22 tyg prawie w 23. No właśnie to jest najgorsze, ten mówi tak drugi zupełnie inaczej i bądź to człowieku mądry...Wygląda na to, że powinno się chodzić do 3 i jeżeli 2 mówi tak samo to w tedy traktować to jako ważną informację ;P A jeszcze najlepsze jest jak jeden Cię straszy a drugi mówi, że to coś jest zupełnie normalne ;P

Hej Dziewczyny :)
Dzień mi zleciał jak mrugnięcie, rano śmignęłam z mamą do lekarza i przy okazji zrobiłam zakupy karkówka i boczek (mniam) bo jutro wybieram się jak większość z nas na grilla :) cieszę się, że wreszcie gdzieś wyskoczę bo ten odpoczynek już pomału mnie nudzi. Mimo dużej działki wokół domu.
Byłam dziś też zamawiać ciasta na wesele i nie wiem na jakie się zdecydować, może jakieś dobre pomysły macie? :)
A i zrobiłam na obiad zupę cebulową z grzankami z serem (mmhm) pierwszy raz i wyszła na prawdę dobra chyba będę robiła częściej, polecam :)

kara co do tego powinowactwa to kuzyn lub szwagier będzie nie najgorzej powiedzieć bo co to za różnica :)

W sumie jak tak czytam o Waszych wizytach to wasi lekarze mówią całkiem dużo bo mój puki co wręcz przeciwnie chociaż długo ogląda całego maluszka za każdym razem to chciałabym coś więcej usłyszeć, może następnym razem bo mam za 3 tygodnie to będzie 22 tydzień.

reklama
Ja myśle biorąc pod uwage kilku lekarzy ktorych przeszłam przez ta i poprzednia krótka ciaze, Żr zeecydowanie lepiej jak lekarz nie mowi za duzo / tylko to co konieczne bo jak mowi co mysli to potem mpzna sie ładnie poshizowac czasem niepotrzebnie ... Ten co mam go teraz mowi to co trzeba i ja spokojniej to przechodzę chociaż;)

Do góry