reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dzień dobry :)

słoneczko pieknie świeci więc spacerek dzisiaj zaliczymy :)

M boroczek wypił wczoraj jedno piwko za dużo i dzisiaj busikiem do pracy hehe :) i dobrze mu tak :)

Emka ja tez mam pamięć dobrą ale strasznie krótką :)

&&& za wizyty :)

reklama
Witam się i ja :)
M wychodząc do pracy mnie rozbudził stąd godzina o której piszę.
U mnie narazie słonka brak, chmurki są ale też widać niebo a na dziś zapowiadają piękną 23 st pogodę :)

Planów oczywiście dziś znów żadnych. Wczoraj widziałam pogodę i ma się poprawić na mojówkę, nie będzie padać ale temperatura nie za wysoka, ok 12-14 st. może się jeszcze ociepli, oby :)
Obiadek po części mam, tylko schabowe usmaże lub coś innego, wczoraj zrobiłam kopytka więc dziś już nie muszę się bawić z ziemniakami.
Może potem pojadę na działkę do matki trochę posiedzieć bo ciągle w domu to mi się nie uśmiecha.

Wizytującym zaciśkam && :)
Miłego dzionka ;)

Witam się i ja w ten słoneczny poranek :-)

Dziewczyny fotki karocy będą na pewno ale niestety bliżej terminu porodu bo mój chłop nie pozwolił wózka rozpakować. Narazie niestety nie mamy gdzie go trzymać bo połowę przedpokoju zajmuje x-lander Dominika. I mąż zapakowanego wyniósł go do piwnicy. Jak urządzimy już córką kącik i sprzedamy wózek synka to na pewno dziewczynek karocę przyciągniemy i wstawię fotki. Nie gniewajcie się.

U nas dziś w planach przed weekendowe zakupy, a tak jestem dziś padnięta niby spałam całą noc a ledwo żyje. Dobrze, że dziś szwagierka Domiego zabiera ze sobą...

Idę się ogarnąć i zrobić jakieś śniadanko.

Miłego dnia dziewczyny! Za wizytujące kciuki!!

Dzien dobry i ode mnie ;)))

Hania No ci nasi faceci czasem bardziej praktyczni niz my sa - ma facet racje po co sie ma kurzyć tyle czasu ;)

U nas tez słonecznie ;) dzis muszę wymyślić obiadek tylko dla siebie bo zaraz. Po pracy mojego wyjeżdżamy;)))

Wiec pakowanie dzisiaj pełna P...ara ;)

Za dzisiejsze wizyty mocno kciukasy!!! ;)

Miłego i słonecznego dnia! ;)

Witam się i ja w ten słoneczny dzień. Zawiozłam małego do przedszkola i jeszcze skoczyłam na zakupy, myślałam, że to tak jak na co dzień, a tu nie ma gdzie pod sklepem zaparkować:wściekła/y:
Na dzisiaj kopytka na obiad robię i czeka mnie sprzatanie mieszkania dalsze.

EM_Ka
o widzisz, ciekawe jak rzeczy dla maluchów w h&m, ale ja jak dla swojego kupowałam to jedno dwa prania i do wyrzucenia, strasznie marne jakościowo te rzeczy, ps. udanego wypoczynku, gdzie się wybieracie, bo jakoś nie spamiętałam:sorry2:

nexiss ale masz fajnie, mi tutaj brakuje takiej swojej działeczki

Witamy się i my :)
Dzień zapowiada się piękny...aby tylko taki został :p

EM Ka skierowanie? Coś Ty...ja się nie mogłam dopytać na co antybiotyk dostaję, a co dopiero o jakieś skierowanie ;P Swoją drogą też dobre...dają mi antybiotyk dożylnie, no to pytam się na co (ja unikam takich rzeczy jak ognia)pierwsza pani powiedziała, że nie wie, druga że to na przeziębienie (jakie przeziębienie...? Czy ja o czymś nie wiem?), następna że jak dają to wiedzą po co...a dalej to już mi siły zabrakło żeby pytać. Przez cały pobyt w szpitalu miałam zrobione jedno USG w dniu przyjęcia i to tyle jeżeli chodzi o badania...

a_nkawłaściwie bardzo dobrze mąż myśli, ale z drugiej strony ja bym chyba nie wytrzymała :p

A wiecie co jest najgorsze...nagadali mi, że mam twardawy brzuch i teraz jakoś mnie tak ciągnie wszystko. A przed wizytą w szpitalu miałam taki sam i czułam się świetnie ;P i teraz nie mogę sobie jakoś wytłumaczyć, że wszystko jest ok...

Witam się i ja.
Doczytałam w końcu całe zaległości, ale i tak już nie pamiętam dokładnie co komu chciałam napisać, za cop z góry przepraszam.
Animka dobrze, że już w domu. szpital omijać jak najszerszym kręgiem, bo tam, to jeszcze bardziej się można rozchorować (nerwowo zwłaszcza). Więc mam nadzieję, że żadna z nas już tam nie trafi, dopiero we wrześniu, ew po 15 sierpnia;-).
Ania// no szkoda, że jeszcze wyników nie ma. Strasznie długo to trwa. Ale tak jak któraś napisała, na dobre wiadomości warto czekać.
A_nka fajnie, że Nela chętnie zostaje w przedszkolu. Przynajmniej nie masz wyrzutów sumienia, jak kiedyś pisałaś, że przestanie cię kochać. Mój Antoś też bardzo zadowolony. On co prawda tylko na 4 godz chodzi, ale zawsze coś. Może od września mu przedłużę na 8 godz, zobaczymy...
A z wózkiem, faktycznie mąż ma rację. Przez te parę miesięcy zakurzyłby się mocno i też w końcu zacząłby Wam przeszkadzać.
Witam również nową koleżankę Ann.
Narobiłyście smaka na ten rabarbar. Ja uwielbiam kompot . I drożdżowe robię pyszne z rabarbarem. Właśnie wczoraj byliśmy na działce u rodziców i szwagier mówi, że ma apetyt na ciepłego drożdżowca z rabarbarem, popić mlekiem... Apetytu narobił. Ale siostra mu nie upiecze bo ona nie uznaje SUCHYCH ciast, jak to ona nazywa. Śmialiśmy się, że jak dobrze zagada to upiekę i się z nim podzielę;-).
Dziewczynom wyjeżdżającym na weekend ( i nam też;-)) życzę ładnej pogody.
Ja już coś tam spakowałam, właściwie Antoś jest już spakowany, jeszcze nasze rzeczy kosmetyki, apteczka i takie tam. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomnę. Niby zrobiłam listę, ale też mogłam zapomnieć coś wpisać...
No to miłego dnia kobietki, może jeszcze dzisiaj zajrzę.

Witam witam :) bylam na pobieraniu krwi i oddaniu moczu bo sobie pan gin zażyczył i powiem Wam że u nas już pogoda na krótki rękawek :) piękna sprawa :) chce się żyć!!! :)
Pozdrawiam cieplutko i słonecznie :)

No i gdzie te 23 stopnie?:-) na razie chmury, ale coś tam si,e przedziera... zostawiłam kartę u męża w portfelu no i dupa... a miałam tyle planów na zakupy. Pojedziemy dopiero jak wróci, ale będzie pewnie dziki tłum ludków... Muszę karkóweczkę rozmrozić i przyprawić na jutro na grilla.
Mąż mój uparł sie, że kawałek przy patio w ogrodzie sobie obkopie i posadzi pomidorki koktajlowe. Wczoraj kupiliśmy płotek do ogrodzenia i ziemię, no i dzisiaj po pracy będzie działał. Już wolę, żeby miała takie "hobby", niż wydawał kupę kasy na zdychające rybki hehe
A ja obkupiłam się w kwiatkach i będę dalej upiększała balkon i ogród... a co!:-D
Miłego dzionka i wizytującym samych rewelacyjnych wieści.
A i najważniejsze, mój Franuś wczoraj pierwszy raz jak się położyłam do spania na płasko i brzuch obserwowałam dał pierwszy raz o sobie znać i brzuch mi na pępku zafalował ale tylko raz i na tym skończył, chociaż czułam ,że w środku sobie fika. Fajne uczucie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!
U nas piękne słoneczko i ciepełko takie, że aż miło :-D my dziś niewyspani bo pracowaliśmy do 1 w nocy ale mam nadzieję, że słonko nas rozbudzi na dobre :-)
Co do ciuchów w H&M to ja notorycznie kupuję i za chwilę oddaję lub wyrzucam bo niestety ale jakość pozostawia wiele do życzenia...
Jeśli chodzi o przyspieszone bicie serca to i ja mam.. ale jak się położę to przechodzi więc chyba ok bo z ciśnieniem nigdy nie miałam problemów, należę do grupy niskociśnieniowców ;-)
Joani, ale fajnie, że tak się maluch rusza!!! ja nieraz obserwuje asymetryczność brzucha ale ruchów dalej brak.. a to już dziś półmetek :tak:
Wszystkim życzę udanych majówek, wyjazdów i pogodnego grillowania :-) my majóweczka w domku, ale jutro wybierzemy się pospacerować w góry. A tak, jak pogoda dopisze to leniuchowanie przed domem będzie - oj tak :)
Miłego dnia i kciuki za wizyty! :*

Do góry