reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dzień dobry :*

Hej Dziewczyny :)
Czytam już sobie tutaj od jakiegoś czasu, ale jakoś jeszcze się nie mogłam zebrać aby zacząć pisać.

Mam termin na koniec września więc to chyba dla mnie odpowiedni temat.
I jest to moja pierwsza ciąża więc pewnie wiele się od Was dowiem hehe :)

Tak więc witam się z wszystkimi i pozdrawiam :)

Witaj :)

ah jakie miłe powitanie :)
To tak, studiowałam, mieszkałam i pracowałam w Krakowie przez prawie 5 lat, ale aktualnie odpoczywam na zwolnieniu bo w mojej pracy nie wytrzymałabym długo pracując, gdyż niestety nie ma tam warunków dla ciężarnej choć w tych czasach brak owych warunków wydaje się nie do pomyślenia i mieszkam u rodziców w rodzinnym mieście (niech się trochę nacieszą :D ) za dwa miesiące bierzemy ślub z narzeczonym <3 :happy:
Dzisiaj się dowiedziałam, że będzie chłopiec więc kupiłam pierwsze ubranko. Staram się nie szaleć bo już się naczytałam, że kobitki w pierwszej ciąży kupują nie potrzebne rzeczy więc czekam z tym jeszcze do końcówki II trymestru i coś będziemy myśleć :-) Jak na razie z maluszkiem i ze mną wszystko dobrze, a o cieście rabarbarowym też myślałam już parę dni temu, ale jeszcze świąteczne są :)

Gratuluję chłopca !!! :)
fajnie weselnie tu u nas hehe :) za dwa miesiące to juz ładnie brzuszek będzie widać :)

ahhh smaka robicie tym ciastem może i ja się skuszę żeby upiec :)

u nas pogoda do dupy... masakra.. mieliśmy jechać w góry na majówkę ale nie jedziemy :/ bo w takką pogodę z małym dzieckiem kompletnie nie ma sensu.. jechać i siedzieć w domu daremnie,,,

wg to juz zaczynam wariować wczoraj tak wysprzątałam mieszkanie że nawet z ciuchami porządek w szafkach zrobiłam :) połowę ciuchów na szmaty do garażu część do oddania.. i w szafkach nagle miejsce się zrobiło :)
i mamy błysk w mieszkaniu i dzisiaj nic do roboty nie mam oprócz obiadu..

jak M zobaczył wczoraj co sie narobiłam wziął telefon i zadzwonił do kliniki... a tam że wyniki będą MOŻE 5 maja bo mają obsowę przez święta.. noz ale mnie wyprowadzili z rownowagi .. cholera jasna zaraz się okaże że dwa miesiące będziemy czekac na wyniki...
masakra po prostu...

Ann_ wszystkie mamy już ohotę hehe iść do sklepu i zacząć kupować wybierać :) coś pięknego :)

Haniu pochwal się wozem dla bliźniaczek :) musi to być cudo dla księżniczek :)

Widzę dzisiaj szaleństwo wizytowe :D
maddlena candy joani nexiss i inne dziewczyny nie wpisane powodzenia na wizytach czekamy na wieści :) &&& zaciśnięte :*

aiwpa kiepsko z tym zapaleniem.. jedz dużo żurawinki i pij dużo soków żurawinowych :) a u lekarza na spokojnie przepisze uro furaginium chyba można w ciąży albo te drugie takie.. spokojnie :)

reklama
ania w poprzedniej ciąży przez zastoje brałam zapobiegawczo urosept, już od wczoraj poszedł w ruch. Najgorsze to, że nic nie mogę zrobić ani nigdzie wyjść, już się śmieję, że pożyczę pampersa od córki. Co ciekawe jak tak policzyłam to problem mam dokładnie na tym samym etapie co w pierwszej ciąży, tylko, że tam to były tylko ataki bólu nerki a tu jeszcze doszedł ten pęcherz. udało mi się wcisnąć na 14:45. Dziwne tylko to, że wyniki z moczu mam z zeszłego wtorku i są ok a 2 tyg temu robiłam usg nerek i też nie było źle.

ania w poprzedniej ciąży przez zastoje brałam zapobiegawczo urosept, już od wczoraj poszedł w ruch. Najgorsze to, że nic nie mogę zrobić ani nigdzie wyjść, już się śmieję, że pożyczę pampersa od córki. Co ciekawe jak tak policzyłam to problem mam dokładnie na tym samym etapie co w pierwszej ciąży, tylko, że tam to były tylko ataki bólu nerki a tu jeszcze doszedł ten pęcherz. udało mi się wcisnąć na 14:45. Dziwne tylko to, że wyniki z moczu mam z zeszłego wtorku i są ok a 2 tyg temu robiłam usg nerek i też nie było źle.

tak masz rację urosept :) ja tez brałam w poprzedniej ciazy...
niestety infekcja może się zrobić w momencie dlatego tammte wyniki mogły być dobre :/

Dzień Dobry Wszystkim
U nas dzisiaj piękne słoneczko i +20 stopni zapowiadają. Super. Ja już zawiozłam małego do przedszkola, oddałam samochód na serwis klimatyzacji, bo się coraz cieplej zaczyna robić i przespacerowałam się do domu, bo nie chciało mi się tam czekać. I biorę się za obiad.

nexiss
zainspirowałaś mnie wczoraj kopytkami, jutro robię na obiad

Ann_ witaj, ps. o widzę, że mieszkałaś w moim ukochanym Krakowie :),

felicity to super, że udało ci się dogadać z szefem, no po 8 h to faktycznie można czuć się zmęczonym

ania// to się nasprzątałaś wczoraj, ps. no właśnie najgorsze to czekanie na wyniki, ps. ja też mam ochotę w góry jechać na weekend ale właśnie jak z tą pogodą

aiwpa żurawiny dużo jedz

aiwpa współczuję tego zapalenia, nie przyjemne uczucie.

ania// brzuszek może już być większy na koniec czerwca, ale jakoś mi to nie przeszkadza, cieszę się na ten czas bardzo :tak:

Na zapalenie pęcherza najbardziej pomagała mi fitolizyna. Jest okropna w smaku, ale skuteczna.
U nas dzisiaj kolejny ciepły dzień ma być. Ale nie poleżę na leżaczku, bo jedziemy dzisiaj wcześniej, mamy zakupy w planie i chcemy je załatwić przed wizytą.
Ja na razie też się baaardzo powstrzymuję od zakupów dla małego, zacznę szaleć trochę później. Muszę przejrzeć ciuszki u teściowej, które dostałam i odebrać pakę od koleżanki. Nie chcę powielać rzeczy, bo po co później nie założyć... wózek obejrzymy wcześniej, ale kupimy już na koniec. W razie co męża wyślę i kupi jaki trzeba, gdybym wcześniej trafiła na porodówkę ;-)
NO i dzisiaj nie muszę wymyślać dania obiadowego, ufff :-D
Innym dziewczynom powodzenia także na wizytach.

ważne że Ty będziesz się dobrze czuła :) i że będzie to Wasz dzień :)
a kościelny czy cywilny ??:)

konkordatowy w kościele, a potem małe przyjęcie bo jakoś nie czuję potrzeby na weselicho, nie lubię być w centrum uwagi hehe :-)

maltanka
tak Kraków i mój ukochany, ale przyznam się, że zaczęły mi trochę dokuczać i przeszkadzać zanieczyszczenia i ten nieszczęsny smog, dlatego przyjemnie mi się teraz odpoczywa na przedmieściach :)
Aktualnie mam marzenie zamieszkać nad morzem, byłam w Gdyni w delegacji z pracy na jakiś czas i poznałam tam mojego obecnego narzeczonego Łukasza więc tym bardziej dobre dla mnie miejsce :)

Ostatnia edycja:
joani ja też się powstrzymuje od zakupów, nawet po sklepach staram się nie chodzić za bardzo, muszę przejrzec co mam i co z tego nadaje się do użycia. tyle co wiem to musimy kupić fotelik i pościel do łóżeczka, reszta później

ann to wielki dzień cię czeka, suknia już wybrana?

reklama
Do góry