reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

A_nka oj strasznie wspołczuję. Ja miałam anginę w 5tc i to był koszmar
Ania Na pewno wyniki będą dobre.

My na święta najpierw u teściów ( w piątek mam wizytę a ginegologa mam właście tam gdzie teściowie mieszkają) a potem w poniedziałek do moich rodziców (będzie odpust Emaus więc atrakcja dla Joasi).

reklama
Dzien doberek!

Witam slonecznie , piatkowo :-)

Do nas na swieta przyjezdzaja moja mama, ciocia i dwie siostry cioteczne, bedziemy miec full house :-D ale , to tacy ''swoi'' goscie, wiec na pewno sie nie narobie ;-)

soniafka trzymam kciuki :-), kurcze, ja polowkowe mam za ponad miesiac , ciekawe jak nam sie dzieciaczki porodza, to znaczy z jaka roznica''wieku''

hania, katka kurujcie sie kochane.

ania nie stresuj sie na zapas. wiem,ze o wiele latwiej sie mowi, ale u Ciebie po prostu musi byc dobrze!

joani wizyta u fryzjera faktycznie dziala cuda :-) ja musze sie juz wybrac koniecznie.. co do bezruchu przez pierwszy miesiac, to tez mysle,ze przy drugim dziecku, to po prostu niewykonalne... niestety... dobrze,ze tu przynajmniej ze szpitala puszczaja na drugi dzien po porodzie, to pierwsze nocki dla Tatusia :-D

milego dnia, ja lece troche popracowac :-)

anka masz antybiotyk to szybko ci przejdzie:) trzeba wybić te bakcyle, mi tez sie cos dzieje z migdalami bylam u lekarza niby ok , ale oby sie nie rozkręciło , bo ja anginowiec i oskrzelowiec

ja Święta nie wiem gdzie :) w każdym razie rodziców nie będzie wyjeżdzają jak co roku , no zabaczymy może sama coś urządze

co do urlopu , niestety mój nie będzie brał napewno, więc dwojke jakoś będe ogarniać choć nie wiem jak to w praktyce , Miłosz do 2 - 3 mies. miał standardowo kolki całe wieczory i nawet zadarzły się noc przepłakane , ale każde dziecko inne :sorry2:

dziś obiad sos musztardowy , ziemniaki i jajka polecam pycha :)) szybki i smaczny

candy a sosik musztardowy robisz z miodem, czy jakos inaczej? pochwal sie, ja uwielbiam musztarde, wiec moze masz jakis inny przepis :-)

u mnie dzis babka ziemniaczana :-D mniaaaaaam!

Dzisiaj maam "żelazny dzień"- rybka ze szpinakiem w sosiku ;-) muszę teraz szukać takich wynalazków, żeby mi ta anemie odeszła w siną dal :-)
Uwielbiam babkę ziemniaczaną, ale nikt już nie umie robić takiej jak moja babcia... :-(

Jesteśmy już po połówkowych.:blink: Mały ma się świetnie i nie ma już żadnych wątpliwości, że napewno jest chłopakiem bo bezwstydnie pokazywał swoje jajeczka. :-pNa wizytowym opisałam wymiary i wkleiłam zdjęcie.
Z wizyty ogólnie nie jestem jakoś za pecjalnie zadowolona bo trafiła nam się mało przyjemna położna, która nie pozwaliła nam nagrywać badania i w ogóle była jakaś taka nieco opryskliwa. Lewą nóżką chyba wstała kobiecina. :dry:
Było to zarazem moje ostatnie bezpłatne usg jakie oferuje mi norweska służba zdrowia. Dla wielu jest to w ogóle jedyne usg. Nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić jak miałabym niby wytrzymać do 19tygodnia, żeby pierwszy i ostatni raz zobaczyć małego malucha. Szok! :sorry2:
Tak jak myślałam mały ułożony jest tak, że głowe ma w okolicach mojego pępka a nóżki skierowane w strone mojego lewego biodra i dlatego czuje ciągle kopanie po lewej stronie. Tam mu się podoba i póki co chyba nie zmienia swojej ulubionej pozycji. ;-)

Ostatnia edycja:
sonia a czemu tak szybko te połówkowe?? tak zalecają u was? mnie lekarz mowił ze najlepiej w 21 tygodniu zrobić :)

Tak jak napisałam to badanie, które miałam dzisiaj to w Norwegi jest jedyne bezpłatne usg kontrolne na, które kobiety zostają zaproszone do szpitala. Robią je między 17-20 tygodniem a termin dostaje się od górnie szpitala, w którym ma się zamiar rodzić. :blink: Jeśli chce się zrobić usg wcześniej lub później to trzeba to robić na skierowaniu od lekarza ogólnego lub prywatnie za płaci się naprawde dużą kase. :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry