reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

sofianka gratuluję chłopaka :-) i potwierdzam taki system obowiązuje w Norwegii :baffled:
a położna sprawdzała serduszko, ilość wód, przepływy i wszystko inne też? szkoda że trafiła wam się jakaś nieprzyjemna...
ja też dostałam odgórnie termin na 28 kwietnia ale że wyjeżdżam na święta to przesunęłam to na 15 maja, trochę późno bo to już prawie będzie 21 tydzień ale trudno, będę w Polsce i na pewno jeszcze się napatrzę na dziecko u mojego lekarza... a jedziemy do domu już w środę z czego bardzo się cieszę :-)

reklama
Mega dziwne?? to jest straszne co najmniej.. nie wyobrażam sobie tego.. dla większości miesiąc to już za długo a tutaj raz góra dwa razy na 9 miesięcy.. paranoja..:dry:

sofianka gratuluję chłopaka :-) i potwierdzam taki system obowiązuje w Norwegii :baffled:
a położna sprawdzała serduszko, ilość wód, przepływy i wszystko inne też? szkoda że trafiła wam się jakaś nieprzyjemna...
ja też dostałam odgórnie termin na 28 kwietnia ale że wyjeżdżam na święta to przesunęłam to na 15 maja, trochę późno bo to już prawie będzie 21 tydzień ale trudno, będę w Polsce i na pewno jeszcze się napatrzę na dziecko u mojego lekarza... a jedziemy do domu już w środę z czego bardzo się cieszę :-)

Nie sprawdzała ilości wód ani przepływów a przynajmniej nic na ten temat nie mówiła ani też nic nie jest napisane na wydruku jaki dostałam. Za 2 tygodnie będę znów w Polsce to myślę, że umówie się jeszcze na początek maja na usg. :blink:

Mega dziwne?? to jest straszne co najmniej.. nie wyobrażam sobie tego.. dla większości miesiąc to już za długo a tutaj raz góra dwa razy na 9 miesięcy.. paranoja..:dry:

No może i nawet stosowne jest nazwanie tego strasznym ale taki mają system i dla nich to normalne.:sorry2:

Ostatnia edycja:
anusia bardzo prosto bulion zagotwac , dodac 2-3 lyzki musztardy , zagęścić mąką z wodą, można też jeszcze trochę śmietany dodać , pieprz, sól:))

Soniafka fajnie ze synek zdrowy :) tez nie rozumiem takiego systemu...

Anka trzymaj sie i zdrowiej :)

Katka Tobie tez zdrowka!

Ania a jak sie Twoja mala dzis czuje?

A mnie ludzie strasznie wkurzaja jak mowie ze bedziemy miec coreczke! Moja przyjaciolka np z tekstem "to sie w koncu doczekalas corki"!! Jak to w koncu sie doczekalam???!!!! Przeciez nie planowalam ze bedzie corka ani nie robilam trzeciego dziecka tylko dlatego ze moze przypadkiem wyjdzie corka! No oczywiscie ze jak juz bylam w ciazy to chcialam zeby to byla dziewczynka tak jak Wam pisalam ale nikomu tego nie mowilam tylko Wam i mezowi zeby wlasnie nie sluchac takich tekstow. No ale nie planowalam 3 malucha bo musialam miec dziewczynke!! Jestem zla na takie glupie teksty!

Kusiak to u mnie "koleżanki" chyba nie życzą syna ,bo non stop życzą kolejnej córki
i jak cokolwiek pisze że mam ochote na to czy na to,to odrazu swoje tezy,ooo to napewno na dziewuche
ok,ja liczę sie z tym że moze być córka kolejna,ale ich załozenia mnie załamują bo zawsze ten cień nadziei bym chciała mieć :-D
a one mi odbierają

Kusiak dziękuję już dobrze tylko te ząbki nie chcą sie przebić kurcze.. tzn jeden juz prawie jest ale drui coś się obija :) ale chrostki schodzą i nic nowego się nie pojawia nie wymiotuję i kupki zaczyna ładne robić więc przynajmniej jedno dobre :)
i to nie ospa tylko jakis wirus taki panuje.. córa teściową zaraziła.. i teściowa dokładnie to samo ma.. masakra..

kusiak ,sawi
nie przejmujcie się gadaniem innych ludzi.. mnie też denerwują bo zawsze chciałam mieć syna i teraz każdy że może teraz się uda.. a mnie to jest teraz akurat bez różnicy będę kochać tak samo tylko błagam żeby zdrowe było :(

sonia no niestety co kraj to obyczaj :)

Takie gadanie ludzi może przez taki stereotyp, że pełnia szczęścia jest kiedy trafi się parka. ;-)
Ja już obdzwoniłam mame i babcie i obie nieco rozczarowane bo cały czas trzymały kciuki, żeby jednak okazała się u mnie dziewczynka. Ehhh... też nie rozumiem do końca takiego podejścia. Poczułam się troche tak, jakbym je nieco zawiodła. Rzecz jasna, że się cieszą też z chłopaka ale słyszłam to w ich głosach, że odebrałam im te ostatnie nadzieje. :sorry2:

reklama
ja wlasnie chcialam parke przynajmniej to udalo mi się..

narazie to chyba ja córcię i kusiak , a tak sami chłopcy

sawi a masz jakies zachcianki???

Do góry