reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Animka ja mam zawsze powyżej 100 ale nikt na to nie zwrócił nigdy uwagi. No i jeżeli mierzył ci elektronicznym aparatem to weź na to poprawke bo one często fałszywe/zawyżone wyniki przedstawiają przynajmniej tak u mnie rodzinna mówi :-)

reklama
Bigbi siara to wydzielina z piersi zazwyczaj bezbarwana, czasami o specyficznym zapachu. Najwięcej pojawia się jej pod koniec ciąży, ale bywa że pojawia przez cały okres.
Sawi ja podobnie jak ty, miałam mnóstwo pokarmu, mały się krztusił bo biedny nie nadążał z połykaniem, w szpitalu byłam wstanie chyba wykarmić połowę noworodków. Ja mimo CC, pokarm miałam praktycznie odrazu, ale myslę ,że to przede wszystkim przez moje nastawienie, bo tak bardzo chciałam karmić.

Mam pytanie do dziewczyn po cc i nie tylko. Nie bede rodzic w miescie w ktorym mieszkam i chcialabym od razu po wyjsciu ze szpital (po cesarce) wrocic do domu, 2,5 godziny samochodem jako pasazer ;) Myslicie ze dam rade ?

Siara... jeszcze nic mi nie poleciało i mam nadzieję, że dopiero później będzie i to w ogóle zauważę ;-)
Ja też mam tętno powyżej 100 a jak mnie dzisiaj głowa bolała to 130 i czułam jakby miało mi serce wyskoczyć...
Co do płynów do płukania, to jak dla mnie Lenor jest najlepszy, niemiecki oczywiście i koniecznie, żeby było napisane 7x- wtedy pachnie w szafie tygodniami.
Hania, napisz jutro swoje przykładowe "dania" dla cukrzyków. Zobaczę co oni serwują.
Ritta, ja chyba też będę musiała wracać, tyle, że mam godzinę. Od razu ci powiem, że jest to masakra. Ja wracałam kiedyś po zabiegu i myślałąm, że oszaleję, bo wiadomo polskie drogi do gładkich nie należą... Też mnie to przeraża.

Ostatnia edycja:
Joani ja nie musze wracac bo mam tam rodzicow i tesciow. Ale przyznam ze wolalabym przyjechac do domu i nie ciagac tam calego majdanu dla malucha.

Ja nie mialam siary w ciazy. Dopiero po porodzie. I mam nadzieje ze bedzie tak samo.

Ritta ja nie pomoge.
Joani dobrze ze glowa przeszla :)
Kusiak i jak dzisiaj ?
Katka tylko pozazdroscic takiego libido - ja dzis wrocilam do domu bo wczoraj nie udalo mi sie wszystkiego zalatwic pelna ochoty ale moj mnie juz zdarzyl zdenerwowac...
a_nka dobrze ze jestes tam na miejscu w dobrych rekach!

co do proszkow ja tylko w plynie, mialam te kapsulki i zostawala mi guma na bebnie i na ciuchach potem musialam kilka razy dopierac;/ zdecydowanie najwygodniejsze sa ale wrocilam do proszku w plynie :) a co do plynow do plukania u nas glownie lenor albo silan glownie niebieski zwlaszcza teraz w ciazy.

ja sobie w konca odebralam okulary i tapety nasze piekne:D zawiozlam ekpie szyny na firanki zamowilam drzwi prysznicowe... ah ten moj chlop ma ze mna dobrze ...on pracuje a ja zalatwiam:D no a tak powaznie dobrze ze to wszystko on wyszukuje:D bo ja tylko dzidzie w glowie mam :)

Joani już ci mogę napisać.

śniadanie: ciemne pieczywo 2kromki, chuda wędlinką i pomidor

Obiad: ryż brązowy, surówka z pekińskiej - chyba i gotowana pierś z kurczaka

Kolacja: znów 2 ciemne kromki, chuda wędlina i ogórek. Resztę posiłków muszę sama sobie zorganizować do tego dostaje wodę i herbatę gorzką

Ritta myślę, że spokojnie przejedziesz te 2,5h. Mnie rana nie bolała jakoś strasznie w czasie jazdy. Za to kiepsko wsiadało się do auta :-D

Emka zoladek dalej boli i znow wymioty mnie zlapaly ale dzisiaj ciezko mi stwierdzic czy to od ciazy czy wirusa :( zimno mi caly dzien i te zawroty glowy. Ale to chyba z odwodnienia. Moze jutro bedzie lepiej.
Meza dalej w domu nie ma (akurat jak ja sie zle czuje to on ma mase roboty!!!!) a chlopaki mnie wyprowadzaja z rownowagi przez moje zle samopoczucie. Jestem wsciekla na mojego!

reklama
Do góry