reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Tak jak pisze Kusiak, skurcze przepowiadające (Braxtona-Hicksa) najczęściej zaczynają być odczuwalne po 20 tc. Są normalne i przygotowują powoli macicę do porodu. Na początki są słabe i krótkotrwałe.

reklama
ale te skurcze mogą pojawić się też wcześniej i jeśli nie są często to jest to całkiem normalne :) ja już ze 2-3 skurcze miałam więc teraz bedzie ich coraz więcej...

Ania moga sie pojawic wczesniej, ja mam w tej ciazy juz od 14 tyg i czasami niezle mi dokuczaja ale Rita pisala ze najczesciej zaczynaja byc odczuwalne po 20 tyg. Najczesciej nie znaczy ze tylko wtedy :p mysle ze jak to jest ktoras juz ciaza z koleii to wtedy moga byc szybciej odczuwalne niz przy pierwszej. Niektore kobiety w ogole ich nie czuja.

dziękuję za informacje :) wolę wiedzieć na przyszłość, jak mnie zaskoczą to nie będę się denerwować i pewnie nie tylko ja :)
do tej pory miałam tylko takie chwilowe twardnienie przy wzdęciach :)

Diabetolog była, insulinę zaleciła.
Mam brać 2 jednostki przed śniadanie, 2 przed obiadem i 2 przed kolacją.
Cukier piguły mają mierzyć godzinę po posiłku i nadal dieta.

Diabetolożka podała mi dziś wynik mojej hemoglobiny glikowanej: 7 norma jest do 5 :dry:

anka ważne że jesteś tam i mają na Ciebie oko :) a będzie wszystko dobrze :)

dziewczyny poprostu paranoja.. już mi siara z piersi leci... dobrze że wkładki laktacyjne mam jeszcze po Nati...

Hania to moze nawet i lepiej ze jestes w szpitalu bo zajma sie Twoim cukrem i beda to kontrolowac pewnie lepiej niz jakbys sama to robila w domu :)

Ania to niezle :) szybko :)

reklama
Kusiak a żebyś wiedziała, bo okazuję się, ze tu cukier każą mierzyć godzinę a nie dwie po posiłku. Tu przynajmniej wiedzą co i jak.

Ania// tak Cię jeszcze zapytam... Mocno Ci ta siara leci? bo u mnie tylko parę kropelek, ale plamki na staniku zostają no i zapach specyficzny też jest ...

Ostatnia edycja:
Do góry