reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Tak jak pisze Kusiak, skurcze przepowiadające (Braxtona-Hicksa) najczęściej zaczynają być odczuwalne po 20 tc. Są normalne i przygotowują powoli macicę do porodu. Na początki są słabe i krótkotrwałe.

reklama
ale te skurcze mogą pojawić się też wcześniej i jeśli nie są często to jest to całkiem normalne :) ja już ze 2-3 skurcze miałam więc teraz bedzie ich coraz więcej...

Ania moga sie pojawic wczesniej, ja mam w tej ciazy juz od 14 tyg i czasami niezle mi dokuczaja ale Rita pisala ze najczesciej zaczynaja byc odczuwalne po 20 tyg. Najczesciej nie znaczy ze tylko wtedy :p mysle ze jak to jest ktoras juz ciaza z koleii to wtedy moga byc szybciej odczuwalne niz przy pierwszej. Niektore kobiety w ogole ich nie czuja.

dziękuję za informacje :) wolę wiedzieć na przyszłość, jak mnie zaskoczą to nie będę się denerwować i pewnie nie tylko ja :)
do tej pory miałam tylko takie chwilowe twardnienie przy wzdęciach :)

Diabetolog była, insulinę zaleciła.
Mam brać 2 jednostki przed śniadanie, 2 przed obiadem i 2 przed kolacją.
Cukier piguły mają mierzyć godzinę po posiłku i nadal dieta.

Diabetolożka podała mi dziś wynik mojej hemoglobiny glikowanej: 7 norma jest do 5 :dry:

anka ważne że jesteś tam i mają na Ciebie oko :) a będzie wszystko dobrze :)

dziewczyny poprostu paranoja.. już mi siara z piersi leci... dobrze że wkładki laktacyjne mam jeszcze po Nati...

Hania to moze nawet i lepiej ze jestes w szpitalu bo zajma sie Twoim cukrem i beda to kontrolowac pewnie lepiej niz jakbys sama to robila w domu :)

Ania to niezle :) szybko :)

reklama
Kusiak a żebyś wiedziała, bo okazuję się, ze tu cukier każą mierzyć godzinę a nie dwie po posiłku. Tu przynajmniej wiedzą co i jak.

Ania// tak Cię jeszcze zapytam... Mocno Ci ta siara leci? bo u mnie tylko parę kropelek, ale plamki na staniku zostają no i zapach specyficzny też jest ...

Ostatnia edycja:
Do góry