reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hejka!
Ojj jaka niewyspana jestem dzisiaj. Obudziłam się o 3:00 w nocy bo obudził mnie ból pęcharza. Poleciałam więc zrobić siku ale okazało się, że ten ból nie był spowodowany pełnym pęcherzem a infekcją :-( Po godzinie przewracania się na łózku z boku na bok wziełam sobie jedną tabletke Furaginy bo wiem, że inaczej nigdy mi nie przechodzi i byłoby coraz gorzej. Ból naszczęście przeszedł ale zasnąć i tak już nie mogłam bo rozbudziłam się szukaniem tabletek i innych spodni od piżamy bo okazało się, że te w których wczoraj położyłam się spać najzwyczajniej zaczeły mi opiniać brzuszek i czułam duży dyskomfort. Tak więc dzisiaj nocka z przebojami. Ehhh... Mam nadzieje, że ta jedna tabletka zwalczyła infekcje .

Witam Aureolcia! :blink:

reklama
Cześć dziewczyny.

aureolcia witaj i rozgość się :)

a_nka widzę, że trudna ciąża Ci się zapowiada. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :tak: Życzę dużo siły i wytrwałości.

soniafka współczuję infekcji :( Może profilaktycznie bierz jakieś tabletki z żurawiną albo pij sok. I nie nagrzewaj pęcherza. To przynosi ulgę ale sprzyja rozwojowi bakterii.

Miłego dnia :)

A_nka kochana dasz radę jesteś silna kobietka i maluszki też są silne, założą tego pessara i zobaczysz będzie wszystko w porządku, super że czujesz dzieciaczki:-* to najważniejsze:) i naprawdę nie martw się, bo na pewno jesteś pod bardzo dobrą opieką.
Najważniejsze odpoczywaj kiedy się da, wiem że łatwo się mówi a jak się ma już 2 malutkich szkrabków :)

Furciaczek taki wątek sie był by głupi, mnie najbardziej martwi nie zachowanie a sierść. Samanata szybko przezwyczaiła się do Nadusi teraz Nadia choćby jej rękę do buzi wkładała to ta nic jej nie zrobi:)

Współczuję kochana infekcji, a Furaginum można w ciązy?

Ritta, w sobote lece do Polski to zakupie sobie tabletki z żurawiną. Też o tym pomyślałam właśnie bo u mnie intekcje pęcherza bardzo często się pojawiają i bardzo szybko się rozwijają bo jeśli już czuje że ją mam nie wezme Furaginy to po 2 dniach mam krew w moczu. Ostatnio miałam generalnie spokój ale od początku ciąży już dwa razy infekcje zduszałam Furaginą więc chyba powinnam teraz brać profilaktycznie tak jak napisałaś jakieś tabletki z żurawiną lub coś podobnego.

Współczuję kochana infekcji, a Furaginum można w ciązy?
No właśnie nie bardzo można ale ja wiem, że nic innego mi nie pomaga i tak jak napisałam wyżej bez interwencji Furaginą infekcja rozwija mi się błyskawicznie. :-( Wzięłam tylko jedną tabletke więc mam nadzieje, że nie wpłynie to na maleństwo

Ostatnia edycja:
aureolcia, Ritta, Katka dzięki dziewczyny

Niestety lekarz powiedział, że organizm jest zmęczony czwartą ciążą w tak krótkim czasie.
I bardzo by chciał byśmy chociaż do końcówki lipca wytrzymali w trójpaku :-(

Oczywiście weekend majowy mogę odwołać bo mam zakaz jakichkolwiek podróży.
I gin kazał poszukać sobie w okolicach maja lekarza w Toruniu ponieważ we Włocławskim szpitalu nie mogę rodzić z powodu obniżonej referencyjności. Szpital nie może przyjmować porodów przedwczesnych ni poważnej patologii ciąży.

Dzień dobry wszystkim :-) Już wcześniej się przedstawiałam, ale jakoś nie udzielałam się, ale często Was podczytuję. Co prawda termin mam na koniec sierpnia, ale bardzo podoba mi się na Waszym forum :)
Chciałam właśnie napisać, że też interesuje mnie bardzo temat psy-dzieci. Jestem też psiarą, mamy suczkę jacka russella terriera i jest przez nas dosyć rozpuszczonym pieszczochem i zastanawiam się jak to będzie jak pojawi się w naszym domu maleństwo.
Miłego pierwszego dnia wiosny wszystkim życzę :)
Widzę, że zachcianki na rybki królują. Ja dziś mam ochotę na pastę jajeczną :-)
A to nasza sunia:
Clipboard01bb.jpg

Załączniki

• Clipboard01bb.jpg
    Clipboard01bb.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 42
Założyłam nowy temat dotyczący naszych pupili :)
Zapraszam do chwalenia się i wymianą doświadczeń

katka
już zaczęłaś 18 tydzień ? Szok:szok:

reklama
Do góry