reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

żałuje ze zrobiliśmy te badania... było by co miało być a teraz wszystko zależy od nas :(...
Ja nie zdecydowałam się na badania prenatalne, jestem pewnie jedyną albo jedną z niewielu. Nic by to dla mnie nie zmieniło, jedynie przysporzyło w razie nieprawidłowości wiele stresu i wylanych łez. Aniu wierzę, że Wasze dziecko będzie zdrowe i z całego serca Wam tego życzę.

reklama
Kusiak to możemy przybić sobie piątkę, ja dzisiaj z rana też już wc odwiedziłam, a myślałam, że to już koniec, ja mam za 2 tyg. wizytę, robił mi teraz usg byłam w środę, ale nie widać jeszcze było, zresztą mój na tak wczesnym etapie nie chce wróżyć, ale na następnym badaniu ma mi zrobić usg żeby mi powiedzieć już co będzie, ale ja jakoś czuję, że to będzie chłopak.

Oj dziewczyny, wy takie jesteście biedne z tymi mdłościami :( współczuję wam i mam nadzieję, że wkrótce ten II zaczęty trymestr przyniesie ulgę.. no bo kiedyś musi być lepiej!!! ja myślę, że to przez tą pogodę, niskie ciśnienie i wiatr. jak pogoda się poprawi nasze humory także :)

Aniu dużo wytrwałości, na pewno podejmiecie właściwą dla was decyzję, której nikt nie będzie miał prawa oceniać, a Twoje obawy są jak najbardziej normalne. Mam nadzieję, że wasze maleństwo jednak jest zdrowe i wszystko się dobrze ułoży.

Paula jesteś silną kobietą, na pewno niedługo będziecie mogli cieszyć się z tego szczęścia jakim jest macierzyństwo. Trzymam za was mocno kciuki i wierzę, że szybko wam się to uda.

My już po wizycie, jest wszystko ok, więcej w wątku wizytowym. No i umówiłam się na prenatalne na 26.03 także też niedługo ten stres przede mną, ale jestem dobrej myśli:)

Maltanka u mnie tez nie mowia jaka plec bo za wczesnie. Dopiero na drugim usg czyli w 20 tyg ale prywatnie mowia od 16 tyg. Za poltora tyg bede miala kase na to prywatne i umowie sie na poczatek kwietnia czyli wlasnie 16-17 tydz. I tez bedzie 3d takze obejzymy sobie dzidziusia dokladnie. Nie moge sie doczekac :D troche to drogie ale to nasz ostatni dzidzius i chcemy go zobaczyc w 3d bo dwoch poprzednich nie widzielismy.

Koko ja nie wiem czy to pogoda... U mnie nie jest brzydko, slonca ostatnio mielismy sporo i w kurtakach wiosennych biegamy juz od jakiegos czasu. To raczej hormony :p ja pierwsza ciaze mialam placzliwa chociaz nie zdolowana :p druga byla inna bo bylam przytulajaca sie :p a w tej sie wsciekam i mam dola... Musi przejsc bo nie wiem jak moje dzieci i maz to zniosa do wrzesnia :p

Oj dziewczyny, wy takie jesteście biedne z tymi mdłościami :( współczuję wam i mam nadzieję, że wkrótce ten II zaczęty trymestr przyniesie ulgę.. no bo kiedyś musi być lepiej!!! ja myślę, że to przez tą pogodę, niskie ciśnienie i wiatr. jak pogoda się poprawi nasze humory także :)

oby ta pogoda się już poprawiła, w zeszłym tygodniu czułam się lepiej

My już po wizycie, jest wszystko ok, więcej w wątku wizytowym. No i umówiłam się na prenatalne na 26.03 także też niedługo ten stres przede mną, ale jestem dobrej myśli:)

cieszę się, że wszystko w porządku i trzymam kciuki żeby na prenatalnych tez było ok :)

Maltanka u mnie tez nie mowia jaka plec bo za wczesnie. Dopiero na drugim usg czyli w 20 tyg ale prywatnie mowia od 16 tyg. Za poltora tyg bede miala kase na to prywatne i umowie sie na poczatek kwietnia czyli wlasnie 16-17 tydz. I tez bedzie 3d takze obejzymy sobie dzidziusia dokladnie. Nie moge sie doczekac :D troche to drogie ale to nasz ostatni dzidzius i chcemy go zobaczyc w 3d bo dwoch poprzednich nie widzielismy.

mi też normalnie by robił teraz koło 20 tyg. ale że niemogę się doczekać obiecał, że zrobi na następnej wizycie. Nagrał mi płytę teraz też w sumie tak z siebie, bo nawet nie wołałam z obrazem 3d, ale ja jakoś widzę więcej na tym normalnym;-)
ps. kurczę najgorsze jest to, że człowiek sobie coś ubzdura i chodzi wkurzony, albo ryczy cały dzień, jej kiedy ta burza hormonów minie, bo ja też nie wiem jak moi długo wytrzymają

Cześć dziewczyny my już po tym ohydztwie :-)

Strasznie jestem zamulona więc pewnie dziś za wiele pisać nie będę.

Ania// strasznie mi przykro, że to Was dotknęło.
Ale jak mniemam Ty robiłaś test paapa?
A on często daje zafałszowane wyniki.
Myślę, że dla waszego spokoju lepiej byłoby zrobić amniopunkcję. Ale oczywiście wiadomo, że niestety ryzyko poronienia po tym zabiegu według mnie jest spore.
Decyzja należy do Was i będę się modlić byście mieli siłę na dalszą drogę.
Życzę Ci kochana zdrowego dzidziusia!!!

Miłego dnia dziewczyny :-)

Paula trzymajcie sie, nie wiem co więcej napisać...nic nie ukoi bólu :(

W środę idę na prenatalne badania, lekki stres jest...niby nie ma powodu do obaw ale zawsze w człowieku jakaś niepewność siedzi.
Któraś z wrześniówek była albo się wybiera??
ja dziś na 15 idę na genetyczne i strasznie sie denerwuje

ania rozumiem Twoje obawy,
nie chce ci nic radzić,zrób jak ci serducho dyktuje

ja mam siostrę chorą (nei ZD) ale obciażenie genetyczne jest
liczę sie z tym że może dzidziuś być chory
ale wiem że dam rade (musze) wkońcu wychowywałam się przy chorym dziecku....

kurcze tak sie denerwuje że aż bóle brzucha mam....
idę zaraz umyć się

wieczorkiem napiszę co i jak

Podaje się, że ryzyko poronienia po amniopunkcji jest jeden procent. Lekarz, który mi robił, mówił, że u nich jest to 0,6%.
Każdy ma prawo do własnych poglądów i decyzji, ale ja bym Cię Aniu namawiała na amnio Daje ona faktycznie bardziej wiarygodne wyniki niż test paapa. A skoro ziarenko wątpliwości o zdrowe maleństwo zostało zasiane, to chyba warto wykorzystać możliwości, jakie daje medycyna, żeby sprawdzić, czy to tylko fałszywy wynik testu z krwi, czy rzeczywiście choroba...
Ale TO TYLKO MOJE ZDANIE, a zrobicie, co uznacie za słuszne.

reklama
Do góry