reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Nie dziekuje :) ja bardzo sie cieszę bo jutro długo sie nie bede stresowac bo badanie o 8:30 ;) a Ty furciaczek o której w środę?

Na 10;30, najpierw krew wiec wejdę na właściwe badanie pewnie ok 12-13...tel trzeba naładować bo się zanudzę w poczekalni tyle czasu :p

Dzisiaj mam turne po urzędach..Zus, skarbówka i wydział komunikacji, na sama myśl robi mi sie nie dobrze...na dokładkę księgowa brrr

reklama
Cześć dziewczyny.

Dziewczyny, na pierwszej wizycie lekarz zapisal mi ze do 14 marca mam brac femibion 1 a po 14marca femibion 2. Mamy 17 marca, zaczelam dzisiaj 14 tydzien ciazy a kilka tabletek femibion 1 jeszcze posiadam. Myslicie ze moge je skonczyc (jest ich z 5 sztuk) czy lepiej jutro skoczyc do apteki po ten femibion 2 i tamte juz odstawic?

Myślę, że to nie ma większego znaczenia i możesz dokończyć fiemibion 1. Ja z kolei miałam odwrotną sytuację i wcześniej skończył mi się femibion 1 więc trochę szybciej zaczełam brać 2.

Paula trzymajcie sie, nie wiem co więcej napisać...nic nie ukoi bólu :(

W środę idę na prenatalne badania, lekki stres jest...niby nie ma powodu do obaw ale zawsze w człowieku jakaś niepewność siedzi.
Któraś z wrześniówek była albo się wybiera??

Wiele z nas u jest po prenatalnych. Możesz zajrzeć na wątek wizytowy. Ale nie ma co się martwić będzie ok :tak:

Kciuki z wszystkie wizyty, prenatalne itp &&&&

Witajcie :)

boże jak ten weekend nam pomogł.. przynajmniej nie myślałam tam o kruszynce...

przyszły wyniki w piątek póżnym popołudniem...
wszystko było dobrze tylko zwiększyło się ryzyko na ZD ... nie wiemy co dalej robić.. jutro idziemy prywatnie do lekarza i zobaczymy.. lekarz z prenatalnych powiedział że mamy sobie przemyśleć zastanowić się nad Amino i wtedy zdecydować co dalej jak przyjdą wyniki 100%... :(

nie wiemy co robić.... :no:

Witajcie
Ja juz od wczoraj w domu probuje dojsc do siebie musialam wybrac imie i plec wiec wybralam Piotra ... okrutne to bardzo i przykre
10 godzin wywolywali mi skurcze az wreszcie doszlo do poronienia :(

Bardzo mi przykro :( dużo siły :* więcej nie mogę z siebie wydusić ....

Paulamc trzymaj sie kochana :-( U nas w końcu wszystkie wirusy poszły precz, mam nadzieję że teraz będzie spokój. Jejku jak ja nie lubię poniedziałków, jakoś ciężko mi się zorganizować. w chałupie bałagan po niedzielnym lenistwie, obiad trzeba ugotowac, za oknem szaro i deszcz.. chyba zrobię jakąś zupę z mrozonek, żeby się zbytnio nie przemęczyć ;-) U nas ruszyły zapisy do przedszkola, zobaczymy czy uda się nam dostać a przedszkole mamy pod nosem, zaraz obok szkoła do której chodzi synek

Witam sie i ja poniedziałkowo

Wykańcza mnie już ta pogoda ;/ Tylko wiatr i deszcz ;/

Paula, jejku nie wiem co mam napisać... trzymaj się i nie poddawaj.....

Dziewczyny, na pierwszej wizycie lekarz zapisal mi ze do 14 marca mam brac femibion 1 a po 14marca femibion 2. Mamy 17 marca, zaczelam dzisiaj 14 tydzien ciazy a kilka tabletek femibion 1 jeszcze posiadam. Myslicie ze moge je skonczyc (jest ich z 5 sztuk) czy lepiej jutro skoczyc do apteki po ten femibion 2 i tamte juz odstawic?

Myślę, że możesz spokojnie... możesz sobie porównać składy i ewentualnie poszukać informacji o składnikach którymi się różnią te tabletki, ale przecież nic trującego w jednej ani drugiej nie ma...

Hej wczoraj już nie dałam rady wpaść tylko tyle co rano zamieściłam posta, cały dzień bez prądu, z małymi przebłyskami.... ;/ tragedia przez ta pogodę, wieje jak nie wiem gdzie, zimno, miałam dziś dać małą do przedszkola do dzieci ale chyba jeszcze ten tydzień ją przetrzymam bo pogoda nie za fajna a w piątek już ma być ładnie.

Wczoraj trochę popłakałam, małż stwierdził że jednak nie będzie robił akwa 180 litrów a wieczorem jak już byliśmy pogodzeni to wpadł na super pomysł... że może jednak... takieee małeee..?? a ja powiedziałam kategorycznie Zapomnij!! xd

Postawil akwa na swoją komodę to swojej nie dam zastawić. Ja sobie kupie jakieś fajne ramki i dam zdjęcia małej... te akwaria mi się już po nocy śnią....:D

Nie wiem za co się wziąć... nic mi się nie chce.

Zaczęłam przeglądać ciuszki na allegro, raczej takie Body, śpioszki, itp i znalazłam supper sprzedawce:D

Body nowe z George za 4 zł sztuka są nowe tyle że przepakowane bo sprowadzone z Uk chyba. I tak się powoli zastanawiam:D chociaż takie unisex:D Bo pewnie 1 kwietnia będę coś wiedzieć. Czy córka czy syn;d

PaulaMc. Bardzo mi Przykro:( Tulę:-*

Katka daj namiary na sprzedawcę ;)

Dobrze, że ustaliliście z mężem co i jak - mężczyznom trzeba stawiać granice bo inaczej wejdą nam na głowę (gorzej niż dzieci ;))

Witajcie :)

boże jak ten weekend nam pomogł.. przynajmniej nie myślałam tam o kruszynce...

przyszły wyniki w piątek póżnym popołudniem...
wszystko było dobrze tylko zwiększyło się ryzyko na ZD ... nie wiemy co dalej robić.. jutro idziemy prywatnie do lekarza i zobaczymy.. lekarz z prenatalnych powiedział że mamy sobie przemyśleć zastanowić się nad Amino i wtedy zdecydować co dalej jak przyjdą wyniki 100%... :(

nie wiemy co robić.... :no:

Bardzo mi przykro :( dużo siły :* więcej nie mogę z siebie wydusić ....

Ania trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. To wszystko są decyzje które musicie podjąć sami, na spokojnie. Życzę dużo siły i zdrowego maluszka!!!

Ja stresuję się coraz bardziej egzaminem więc mogę nie odzywać się w najbliższym czasie...

Felicity, Bubbles powodzenia na wizytach!!!!

I miłego dnia dla wszystkich wrześnióweczek!

DZIEKUJE WAM KOCHANE!!
Milo mi tu bylo z Wami i to bardzo :)
Nigdy sie nie poddam NIGDY!!
Dziewczyny trzymajcie sie cieplo dbajcie o siebie i o malenstwa!!!

Witam się kochane :)
a ja od wczoraj złapałam dołka. Najpierw ta przemoknięta zdewastowana ściana, potem dostałam krwotoku z nosa i cały dzień oddychałam przez jedną dziurkę. Ten wiatr źle na mnie wpływa. Mąż dziś w pracy więc siedzę sama i pracuję w domu. Może się zbiorę i nagotuję żurku chociaż ;) bo na drugie wałówka od Babci.
Paulamc, nam również było miło Cię gościć! nie poddawaj się i trzymaj ciepło :*
Powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj :) ja nie mogę się już doczekać wizyty, a tu do 26 jeszcze ponad tydzień :/ myślicie, że uda się już podejrzeć wtedy płeć? strasznie jestem ciekawa bo tyle z was już wie.. ;)
Miłego dnia kochane!

reklama
ania musicie to z mężem na spokojnie przemyśleć i podjąć decyzję co dalej. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej to jest wątek o amniopunkcji. Tam dziewczyny piszą o wynikach testu pappa itp. Dla pocieszenia napiszę że są przypadki że z ryzykiem 1:7 rodzą się zdrowe dzieci a u Ciebie tylko trochę podwyższone NT a innych nieprawidłowości nie ma.
Trzymam kciuki żeby maluszek był zdrowy.

paula nie poddawaj się. Uda się na pewno !

Do góry