reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Bigbi, dziś nie mam wizyty bo te prenatalne przełożyłam i już miałam więc zaciskam kciuki za pozostałe wizytujące :-) ja mam wizytę 26 marca na tydzień przed wakacjami. Lekarz nam pozwolił i znaleźliśmy tanie bilety więc skorzystamy z ostatnich wakacji "we dwoje" :laugh2:
Pozdrawiam cieplutko!!! i serdecznie gratuluję rozpoczęcia II trymestru!!! :D

Bigbi pochwal się gdzie lecicie :-)

madlena ja Wam zazdroszcze bo ja bym sie cieszyla jakby moj facet mial takie swoje hobby, lepiej to niz inne glupoty w glowie, poza tym zawsze Ty masz czas dla siebie, dla dzieci, zawsze jest pretekst na swoje hobby:D moj na szczescie glupot nie robi - ale gra w ps i co jest caly czas w domu ale tak jakby go nie bylo a nic pozytecznego z tego nie ma:p

Mój też gra w ps-a... co więcej sama mu go kupiłam na 30-te urodziny w zeszłym roku... a teraz czasami żałuję... niby nie gra codziennie, ale jak już usiądzie to ciężko go oderwać :/

Witam się i ja w ten pieĸny słoneczny dzień.
Ja dzisiaj od samego rana na wysokich obrotach. Ale od początku....
Wczoraj byłam na wizycie, miałam robione usg to na przezierność karku, wszystko w porządku, a robił mi to usg ze 20 albo 25 minut, aż się pytam czy coś nie tak, a on "nie w porządku tylko źle mi patrzeć bo tak daje popalić":-D
Nie powiedział mi co będzie, bo mówi, że na tym etapie to raczej takie wróżenie z fusów i nawet nie mógł zobaczyć, ale na następnej wizycie obiecał mi że zrobi mi usg po to żeby zobaczyć kto tam mieszka, ale ja coś podświadomie czuje, że chłopak:blink:

kara jak nauka idzie? pd. też wczoraj widziałam o tym przypadku co kobieta urodziła na łóżku, ale powiem ci że chyba dobrze że takie rzeczy teraz nagłaśniają, może zaczną się trochę bać te szpitale

Gratulacje dobrych wieści!!!

Dobrze, że nagłaśniają, ale źle że takie rzeczy się w ogóle dzieją ;/

Z nauką to zależy od dnia, dziś akurat mam dużo zapału i nawet w miarę mi idzie...

Elleni współczuję żylaków ;/

Dooda, BubblesGirl, Emalia życzę dużo zdrówka!!!!

Katka super wieści!!! Mam nadzieję, że jako pacjentkę ordynatora zaczną Cię traktować jak należy :)

Ja dziś robię na obiad pizzę :-) A co sobie będziemy żałować ;-)

Ostatnia edycja:
Pizza... pycha :-)

Ja dziś mam mielone, ziemniaczki i surówkę
Młody ma pulpecika w sosiku i kluseczki

Katka super, że z maleństwem jest wszystko dobrze :)
Emalia gratuluję rozpoczęcia II trymestru :)

Ja jutro na usg miałam iść sama bo mój M mówił wczoraj, że nie da rady się zwolnić z pracy, a teraz mi pisze, że idzie jednak ze mna :)
A tak wogóle to usg na przezierność karkową wykonuje się przez brzuch czy ginekologicznie?

Ja dziś na obiad stadard kotlety, ziemniaki i sałatka, którą wczoraj zrobiłam (makaron, por, pieczarki, majonez i przyprawy), chyba, że zechce mi się kopsnąć do piwnicy po ogórki konserwowe...

Mi sąsiadka zrobiła żurek a ja właśnie robię 2 danie:D u mnie ziemniaczki, schabowy i mizeria:D

Mała usnęła a ja trochę przysiadłam. Kazał mi prowadzić jakiś tryb życia kota czy coś takiego:D haha że mam odpoczywać, bo to że na chwilę obecną zagrożenia nie ma nie znaczy ze może go nie być. Mówił żeby małż mnie wyręczał z niektórych obowiązków bo 2 godziny dziennie stania przy garach to jest straszne obciążenie.

Aha i mówił żeby małż znalazł czas bo 1 kwietnia chce go widzieć razem ze mną w szpitalu:)

niexiss, ​ raczej przez brzuch :)

Dziś taka ładna pogoda, a mi się nie chce wózka wyciągnąć i iść z maluchami na spacer :baffled:
Co ze mnie za matka...

Ostatnia edycja:
EM ka noc była tragiczna, przez katar nie mogłam oddychać nosem, więc cała buzia mi wyschła, jestem nie wyspana i rozdrażniona ehh:( Nie mam na nic siły ani ochoty, już nie wiem co mam stosować, żeby przeszło:crazy:

)
A próbowałaś maść majerankową pod nos na katar? I woda morska QUIXX też super działa.
Dziś taka ładna pogoda, a mi się nie chce wózka wyciągnąć i iść z maluchami na spacer :baffled:
Co ze mnie za matka...
Oj tam, oj tam. Każdy ma gorszy dzień i większego lenia niż zawsze. Zdarza się...
Katka dobre wieści. A co Ci powiedział na te bóle brzucha?
Ritta tobie też gratuluję udanej wizyty.I Maltanka, Tobie również.
Jeśli którąś pominęLam, to sorki, gratuluję udanych wizyt.
Co do połówkowych, to sie zastanawiam, czy robić u mojego gina, ale prywatnie, bo tam ma dobry sprzęt, czy jechać tam, gdzie robiłam prenatalne. Ta lekarka proponowała, żeby między 20-22 tyg zrobić właśnie drugi raz..
Piszecie o przypadkach ginegologiczny w szpitalach. To ostatnio mówili w jakichś wiadomościach o szpitalu w Stalowej Woli chyba. Oddział gin-poł. ma 11 spraw w prokuraturze o błędy lekarskie. Masakra. Strach jechać do szpitala...
nexiss badanie powinno być raczej przez brzuch.

Kurcze, chciałam kupić sobie płaszczyk czarny, klasyczny, a w mojej zapyziałej mieścinie nie ma... Zła jestem..
Idę obudzić Antka, zjemy obiad i chyba pojedziemy na cmentarz, umyć pomniczek Julkowi, zawiozę wazon już i wstawię jakieś świeże kwiatki.

W końcu zrobiłam ulubione danie dla męża.. bo ostatnio to same witaminowe bomby dla mnie były. U nas króluje dzisiaj lasagne, nawet samej mi się chce. Coś mi się wydaje, że organizm powoli zacznie mi wywijać numery, bo co raz częściej marzą mi się tłuściutkie rzeczy. Ale walczyć będę zajadle :-D
Katka, ciszę się, że jest ok. To ty w sierpniu jak nic urodzisz. Żurek.... mniam nigdy sama nie robiłam, może jutro się pokuszę i spróbuję coś zdziałać jak kwas dostanę.
Czekam ciągle na kuriera a chcę iść na ogród...pewnie jak pójdę, będzie dzwonił. Aaaa no i dzisiaj drugi zakup ciążowy- tunika ;-)za całe 15 zł z metką w lumpku, własnie suszę na słońcu :-)

reklama
Maddlena nie próbowałam tej maści, bo nie mam w domu i wolałabym niczym teraz pod nosem nie smarować, bo mam strasznie czerwoną i podrażnioną skórę:( Mój ma mi kupić tabletki Coryzalia, zobaczymy, może coś pomogą.. Stosowała któraś?

Do góry