reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dzień dobry :)

Hania, ja właśnie dlatego jak tylko powiedzieliśmy o ciąży mówię wszystkim, że będzie Mikołaj. Moja szwagierka będzie rodzić niecałe 2 miesiące przede mną i też będzie chłopak, więc wolałam nie ryzykować... Chociaż z tego co piszesz Ty chyba nie miałaś takiej możliwości...

Rajo martwić się nie musisz ale chyba dobrze by to było skonsultować z lekarzem... jak ja na początku ciąży pytałam moją gin o wydzilinę to powiedziała mi, że dopóki jest biało-kremowa to jest ok

Katka trzymam kciuki! Może gdybyś była na stałe u tego lekarza to by Cię inaczej w tym szpitalu traktowali? Bo to co opisujesz to się naprawdę nadaje na jakiś program w TV... bo potem są takie akcje jak ostatnio czytałam, że kobieta urodziła dziecko w 6 miesiącu na łóżku na oddziale, bo ją przez 2 dni wszyscy olewali...

Miłego dnia!!! I powodzenia dla wizytujących!!!

reklama
Rajo007 taki kolor śluzu może też być przyczyną grzybicy pochwy, w ciąży to normalne, ja akurat jak miałam to nie miałam zielonego, ale grudki w śluzie, idź do ginekologa i Ci przepisze leki, które możesz brać w ciąży.

nexiss wkraczamy razem w II trymestr :)
Gratulację :-D
i ja Ci gratuluje :-D

Hej kobietki :-)
ja już też przy kompie i zabieram się do pracy. Musimy dziś ostro przysiąść z mężem żeby się wyrobić do weekendu i tych wszystkich imprez ;)
U nas cuuudnie i czekam z niecierpliwością aż wyjdę na podwórko poleżeć i pooddychać wiosną.. niestety póki co marzenia ściętej głowy, bo raz że praca, dwa, że robotnicy całą ulicę na prują więc kurz, hałas i nic poza tym.
Bigbi, dziś nie mam wizyty bo te prenatalne przełożyłam i już miałam więc zaciskam kciuki za pozostałe wizytujące :-) ja mam wizytę 26 marca na tydzień przed wakacjami. Lekarz nam pozwolił i znaleźliśmy tanie bilety więc skorzystamy z ostatnich wakacji "we dwoje" :laugh2:
Pozdrawiam cieplutko!!! i serdecznie gratuluję rozpoczęcia II trymestru!!! :D

Kara no my nie mieliśmy takiej możliwości. Zresztą brat mojego męża nam mówił, że Kasia urodzi chłopca.
No ale on też z nimi za bardzo kontaktu nie utrzymuje więc widocznie wiedział, że dzwoni tylko nie wiedział w którym kościele :-)

Ale to jest szpital u mnie właśnie...
jakas paranoja...
Witaj II trymestrze! mogę już tak oficjalnie? ;-D

Pozdrowionka!!!
Gratulacje!! :))))

Hej!

Wpadam się na szybko przywitać :-) Dzis dzień wolny, ale tyle rzeczy w domu do zrobienia, że szok. Dziewczyny, to pakowanie mi sie chyba nigdy nie skończy :baffled:, ja sie tylko pytam skąd my mamy tyle rzeczy? no skąd?:szok: Poupychane wszytsko w szafach, pawlaczach, pod łóżkami, w szufladach, jak człowiek zacznie wyciągać, to końca nie widać :no:

Ja absolutnie nic nie dzwigam, nie maluję itd. Mąż by mnie chyba ukatrupił. Ledwo wynegocjowałam to pakowanie. Rozkładam pudełko, wrzucam tam rzeczy i zaklejam. Nawet nie przesuwam na inne miejsce, tak sobie stoi. Przez te moje ograniczenia biedny mężulek robi za trzech, no ale jakoś to przetrwamy i juz niedługo odpoczniemy :-)
no skad ? odwieczne pytanie :) my zeszly rok rozpoczelismy przeprowadzka , w sierpniu P przenosil sie na sl... i w grudniu ja zdawalam mieszkanie w Poznaniu jak przyjechalismy po rzeczy to nie moglismy skonczyc pakowac....gdzie wydawalo sie ze przez ponad 6 mcy nie powinno sie az tyle nazbierac... , wiec znam Twoj "bol" :) ale pocieszajace jest to ze na swoje :) nas na szczescie czeka juz tez tylko 1 przeprowadzka :)))

Witam
Ja jestem ubezpieczona w GENERALLI, płacę 52 zł na miesiąc. Jest to ubezpieczenie na życie, bardzo korzystne uważam.
Płacą za pobyt w szpitalu, Trwały uszczerbek na zdrowiu w wyniku złamania, zawału serca, udaru mózgu, w skutek wypadku, mojego, męża i dziecka,
Placą za uszkodzenia ciała(głowa, twarz, oczy...)złamania, zwichnięcia, operacje, pobyty w szpitalu, rehabilitacje, utratę kończyn, no dużo rzeczy. Oczywiście moją śmierć, męża, dziecka, rodziców, teściow.No i urodzenie dziecka, tylko na to właśnie jest karencja 9 miesięcy.

Acha. Katka wiem co to znaczy, jak mąż ma OBSESYJNE hobby. Mój zaczął jeździć na ryby, kupił łódkę i prawie co niedziele zamiast spać, to wstaje o 3-4 w nocy i jedzie wędkować. A w domu to też, jak już korzysta z netu, to zanęty na ryby, terminy połowów, kiecy, co, gdzie! Oszaleć można. Teraz kupił Antkowi kamizelkę ratunkową i chce go zabrać na łódkę. Oszalał. A mnie często tak nerwy szarpią z tego powodu, że normalnie bym Go ZAGRYZŁA.
Sawi tez mam ub grupowe PZU i tam ciaza jak dziewczyny pisza ma karencje - chyba wszystkie ub tak maja...jedyne co to trzeba popytac o ten szpital jesli jest 6mcy to smialo teraz mozesz przystapic jeszcze:)

madlena ja Wam zazdroszcze bo ja bym sie cieszyla jakby moj facet mial takie swoje hobby, lepiej to niz inne glupoty w glowie, poza tym zawsze Ty masz czas dla siebie, dla dzieci, zawsze jest pretekst na swoje hobby:D moj na szczescie glupot nie robi - ale gra w ps i co jest caly czas w domu ale tak jakby go nie bylo a nic pozytecznego z tego nie ma:p

Hej:))

Dzięki wszystkim, które mi życzyły powrotu do zdrówka:) Jest trochę lepiej niż wczoraj, chociaż wciąż średnio, ale jakoś się trzymam:p
Mam nadzieje ze dzisiaj juz lepiej !

Witajcie,

Ja już po prenatalnych. Troszkę więcej napiszę na wizytowym. Dziękuję wszystkim trzymającym dziś kciuki za wizyty:) Dalej chodzę niedospana od pobudek nocnych, ale skończyły się wymioty, więc jest ciut lepiej, choć mdłości dalej są. Jeszcze dwa dni pracy do weekendu uff Szkoda tylko, że pogoda na weekend ma się popsuć, dziś było tak cudownie
Gratuluje udanej wizyty!:)

Ja juz po wizycie. Wszystko ok. Szyjka dluga, zamknieta, macica duza. Usg bylo krotkie jak przewidywalam ale widzialam ze dzidzulek troszke fikal :)
Gratulacje Ritta nie moglo byc inaczej :)

No... jestem. Dopiero teraz dobrałam się do lapka a więc tak, pojechałam do szpitala pani w recepcji pyta czy wyrażam zgodę na zostanie na oddziale. a ja mówię że oczywiście jeżeli będzie trzeba. Tylko musiała bym po rzeczy do domu jechać, No i ja się pytam ale że jak bez żadnego Badania mam iść na oddział? a ona że na pewno dziś zrobią badania ale nie wiadomo czy lekarz mnie dziś przyjmie.
Więc dzwonie do męża, on do mnie to wybierz kase z konta i idź gdzieś prywatnie bo to jest chore żeby bez żadnego badania kładli mnie na oddział... jeden lekarz nie ma, drugi nie przyjmuje dziś, w koncu poszłam do przychodni przyszpitalnej i pytam czy przyjął by mnie dziś lekarz ginekolog prywatnie, dziś niestety nie przyjmuję ale jutro jeżeli pani pasuje na Nfz na 10 rano, To ja mówię że ok. Idę jutro na 10 rano do Ginekologa który dyżuruje u nas na oddziale. I jeżeli facet będzie w porządku chyba zdecyduję się na zmianę lekarza prowadzącego ciąże. Bo nawet jeżeli będzie nagły wypadek to on mnie na oddziale przyjmie...
Jeżeli on jutro stwierdzi że trzeba iść do szpitala to idę, załatwiłam już sobie sąsiadka nie pracuje w piątek i zejdzie do małej o 6 rano jak mąż będzie wstawał do pracy i zostanie z nią dopóki on nie wróci... ehhh Kamień z serca....
Dziękuję że pytacie:-*
powiem Ci ze to jest smiech na sali, super ze udalo sie na dzis umowic i to z NFZ wiec trzymam kciuki zeby dal nospe i zeby tylko to pomoglo - na pewno bedzie ok :) tylko tak moze byc:)))) a swoje perypetie juz przeszlas z tym szpitalem i oby to bylo wszystko!

To ja nic nie rozumiem, masz nawet skierowanie a oni nie chcą cię zbadac? przecież na oddziale jest lekarz dyżurujący, który musi zejść do ciebie na IP. Ja bym nie wyszla, bo to ich obowiązek Ty masz do tego prawo. Do rzecznika praw bym poszla i gazete poinformowala, nawet anonimowo, bo to wbrew prawu. Cyrk normalnie...
tez zrobilabym awanti zwlaszcza teraz!
ja też nie mogę w lumpeksach sobie nic znaleźć albo po prostu nie umiem szukać :confused: ale za to wydrukowałam sobie dzisiaj kupon z newstlera do H&M i kupiłam spodnie jeansowe ciążówki :)
ja tez mam problem w lumpach zeby znalezc cos fajnego - ale dzisiaj umowilam sie z kolezanka na zakupy bo nie wyrobilam sie ze wszystkim wczoraj dzisiaj bedziemy w koncu podpisywac umowe hipo wiec zeby nie jezdzic w te i we wte zostalam u rodzicow po to zeby dzisiaj jak P jest w pracy wykorzystac to na spotkanie z kolezankami:D wiec zaniedlugo zbieramy sie kierunek katowice:)

Ja ciążowych ciuszków jeszcze nie mam, ale "ciucholandy" to bardzo dobry pomysł i też się przejdę, może coś zakupię
Majówka nad morzem :-D moje tegoroczne marzenie. Nie wiem dlaczego, ale tak mnie ciągnie żeby jak najszybciej gdzieś pojechać i odpocząć. W tamtym roku nigdzie nie byliśmy, a za rok z dzieckiem też może być problem (a raczej z funduszami) więc chciałabym bardzo pojechać gdzieś w tym roku. Polecacie może jakieś miasta nad morzem? Gdzie może być ciekawie z brzuszkiem?

Troszkę się niepokoję, bo od wczoraj zauważyłam, że przy podcieraniu na papierze toaletowym mój śluz ma taki zielonkawy kolor.. Zawsze miałam biały lub kremowy, a ten mnie niepokoi. Nic mnie nie szczypie, nie zauważyłam nic niepokojącego poza właśnie tym kolorem. Nie wiecie co to może oznaczać? Martwić się czy nie ?

Trzymam kciuki za wizytujące :)
Ja USG mam dopiero 22 marca, a poprzednie miałam w 6tyg i widziałam tylko pęcherzyk, mam nadzieję, że na tej wizycie zobaczę zdrowego dzidziusia, bo jak na razie cały czas siedzę w niepewności. Swoją drogą to nienormalne żeby wkraczać w 2 trymestr i nie wiedzieć czy cokolwiek w środku się rozwija...

Pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia życzę :)
Super ze majowka nad morzem :D
a faktycznie dlugie przerwy Ci robia - ale musi byc dobrze:)

Cześć Wrześnióweczki
Za nami niespokojna noc Dominik budził się co 2 godziny :-(
Dziąsła napuchnięta więc zębolki znów w drodze

Nie wiem czy wam pisałam mój mąż nie utrzymuje kontaktów z większością swojej rodziny, a wczoraj wieczorem na fb napisała do niego jego siostra 10 dni temu urodziła córkę UWAGA: Nadię :-D

I postanowiliśmy niestety zrezygnować z tego imienia dla córki. Narazie obstawiamy Zuzannę ale wtedy mąż nie chce Damiana tylko Sebastiana :wściekła/y: czyli dylemat rozpoczyna się na nowo :-):-):-)

Za wszytskie wizytujące zaciskam Kciuki!!
Miłego dnia!
Hania powodzenia z ponownym wyborem, u nas ten temat na razie nie poruszany... czekamy jeszcze chwilke :) moze po prenatalnych zaczniemy rozmawiac jak bedziemy znac plec itd.... w poprzedniej ciazy mielismy juz imie.... i tylko to zostalo i pamiec oczywiscie... dlatego teraz na spokojnie:)

no dobra nie smece:D w koncu teraz piekny dzien!

Dziewczyny kciukasy za dzisiejsze wizyty!!!

Kciuki za wizytujące:-)
Ten śluz to stan zapalny, więc idź do lekarza. Co robicie dzisiaj na obiadek?Mi już pomysłów brak, bo lubię robić niepowtarzalne co tydzień rzeczy. Muszę lecieć na szybkie zakupy obiadowe i czekam na kuriera, w końcu przyjdą moje wyczekiwane karnisze i nie będzie już tak pusto w domciu :-)
Wczoraj trochę się nasiedziałąm przy pracy i strasznie bolał mnie tyłek i plecy, jak poszłam na spacer, łapałam się za plecy jak babcinka ;-) ale to chyba już tak będzie...

Zazdroszczę Wam wakacji ;-) Nas niestety już ogranicza szkoła córki więc w tym roku tylko majówka a w wakacje to już tylko co najwyżej działeczka lub jakieś krótkie wypady. Ale córka w lipcu jedzie na obóz w Pieniny więc przynajmniej ona skorzysta.

joani znam ten ból. Ja siedzę w pracy od 8 do 17. Póki co jest ok ale czasem plecki zaczynają boleć :baffled:

Rajo ja też radzę iść do gina. Jeżeli to infekcja to lepiej ją od razu wyleczyć. Mój gin np. na każdej wizycie mierzy mi pH w pochwie, Co też wyklucza infekcje.

U mnie kolejna wizyta 08.04. Szmat czasu. Mam nadzieję że do tego czasu już poczuję ruchy.

Witam się i ja w ten pieĸny słoneczny dzień.
Ja dzisiaj od samego rana na wysokich obrotach. Ale od początku....
Wczoraj byłam na wizycie, miałam robione usg to na przezierność karku, wszystko w porządku, a robił mi to usg ze 20 albo 25 minut, aż się pytam czy coś nie tak, a on "nie w porządku tylko źle mi patrzeć bo tak daje popalić":-D
Nie powiedział mi co będzie, bo mówi, że na tym etapie to raczej takie wróżenie z fusów i nawet nie mógł zobaczyć, ale na następnej wizycie obiecał mi że zrobi mi usg po to żeby zobaczyć kto tam mieszka, ale ja coś podświadomie czuje, że chłopak:blink:

Przypałętało mi się jeszcze jakies delikatne zapalenie, ale dostałam globulki i mam nadzieję, że szybko minie

A dzisiaj z rana byłam już w pracy zanieść zwolnienie, i zrobiłam sob ie spacerek, fajnie tak rano się przejśc jak słoneczko świeci, a nie nie ma jeszcze upałów.

I kciuki za dzisiaj wizytujące&&&&&&:tak:

Ritta
cieszę się, że wszystko w porządku:-)

katka bo miałaś skierowanie na oddział ginekologiczny dlatego chcieli cię zostawić, ps. i jak dzisiaj po wizycie

dooda fajnie, że zakupy się udały
nexiss gratki za II trymestr;-)

Rajo nie pomogę ze śluzem, ale może zadzwoń do lekarza, ja to chyba w ogóle nie mam. Nie miałaś usg od 6 tyg.? teraz pewnie będzie ci robił na przezierność karkową:tak:

a_nka
ojej współczuję nieprzespanej nocy

kara jak nauka idzie? pd. też wczoraj widziałam o tym przypadku co kobieta urodziła na łóżku, ale powiem ci że chyba dobrze że takie rzeczy teraz nagłaśniają, może zaczną się trochę bać te szpitale

joani ja mam na obiad zupę groszkową i sos z wczoraj, a co do bólu pleców oj ja też mam, ale lekarz mi powiedział, że to przez to że się mało ruszam i zalecił chodzić na basen.

Ostatnia edycja:
EM ka noc była tragiczna, przez katar nie mogłam oddychać nosem, więc cała buzia mi wyschła, jestem nie wyspana i rozdrażniona ehh:( Nie mam na nic siły ani ochoty, już nie wiem co mam stosować, żeby przeszło:crazy:

Dziewczyny powodzenia na wizytach:)

reklama
Ja na szczęscie mam za tydzień i już czekam z niecierpliwościa.
Rajo a jak to się stało, że nie byłaś między 8 a 10 tyg.? Jakiś lekarz niepoważny że tak odległą wizytę wyznaczył. Ja bym nie wytrzymała i poszła wcześniej, z resztą tak wszyscy zalecają. Ale już tyle dziwnych rzeczy tu o lekarzach pisałyśmy, że aż szkoda mi moich pieniędzy na ich kształcenie...
Bubbles, soli morskiej wsyp do woreczka lnianego czy skaretki nawet i podgrzej w mikrofali, przyłóż na czoło. Mnie to uratowało i po 2 dniach przeszło całkowicie. Inne rzeczy nic nie pomagały.

Do góry