reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hej:))

Dzięki wszystkim, które mi życzyły powrotu do zdrówka:) Jest trochę lepiej niż wczoraj, chociaż wciąż średnio, ale jakoś się trzymam:p

W nocy spałam pod kocykiem i dwoma kołdrami i musiałam się o 2:00 przebierać, bo cała mokra byłam, że nie mogłam zasnąć.. Więc po przebraniu wskoczyłam już tylko pod jedną kołdrę i jakoś zasnęłam:) Nie mam za bardzo siły pisać, ale podczytywałam was z telefonu na bieżąco:))

Powodzenia na wizytach:tak:

Miłego dnia:)

reklama
Czyżby forum zamarło na tych kilka godzinek?? :cool2:
A ja kończę pracę na dziś bo już mi mózg wyparował... idę zrobić sałateczkę na kolację, na deserek truskawki i pojedzona do spania :-D
Dobrej nocy! ;-)

Witajcie,

Anusia
powodzenia w związku z przeprowadzką! Dobrze, że większość już spakowana, ale uważaj na siebie przy rozpakowywaniu później też

sawi chyba niestety wszyscy ubezpieczyciele mają karencję na urodzenie dziecka 9miesięcy, nie wiem jak jest w przypadku wypłat za pobyt w szpitalu

Maltanka, Ritta 3mam kciuki za Wasze wizyty, które macie za chwilę, nie stresujcie się&&&&&&

Bubbles dobrze, że się wypociłaś, na pewno będzie już lepiej

Ja już po prenatalnych. Troszkę więcej napiszę na wizytowym. Dziękuję wszystkim trzymającym dziś kciuki za wizyty:) Dalej chodzę niedospana od pobudek nocnych, ale skończyły się wymioty, więc jest ciut lepiej, choć mdłości dalej są. Jeszcze dwa dni pracy do weekendu uff Szkoda tylko, że pogoda na weekend ma się popsuć, dziś było tak cudownie

Ja juz po wizycie. Wszystko ok. Szyjka dluga, zamknieta, macica duza. Usg bylo krotkie jak przewidywalam ale widzialam ze dzidzulek troszke fikal :)

Ritta super, że jest ok :-)

My niedawno wróciliśmy u endo za kartą czekałam ponad dwie godziny. Dzieciaki mnie wykończyły.

Mąż łobuzy teraz kąpie więc mam chwilę na odsapnięcie. Potem lekka kolacyjka, myju i ziuziu ;-)

Dobranoc Wrześnióweczki :))

No... jestem. Dopiero teraz dobrałam się do lapka a więc tak, pojechałam do szpitala pani w recepcji pyta czy wyrażam zgodę na zostanie na oddziale. a ja mówię że oczywiście jeżeli będzie trzeba. Tylko musiała bym po rzeczy do domu jechać, No i ja się pytam ale że jak bez żadnego Badania mam iść na oddział? a ona że na pewno dziś zrobią badania ale nie wiadomo czy lekarz mnie dziś przyjmie.

Więc dzwonie do męża, on do mnie to wybierz kase z konta i idź gdzieś prywatnie bo to jest chore żeby bez żadnego badania kładli mnie na oddział... jeden lekarz nie ma, drugi nie przyjmuje dziś, w koncu poszłam do przychodni przyszpitalnej i pytam czy przyjął by mnie dziś lekarz ginekolog prywatnie, dziś niestety nie przyjmuję ale jutro jeżeli pani pasuje na Nfz na 10 rano, To ja mówię że ok. Idę jutro na 10 rano do Ginekologa który dyżuruje u nas na oddziale. I jeżeli facet będzie w porządku chyba zdecyduję się na zmianę lekarza prowadzącego ciąże. Bo nawet jeżeli będzie nagły wypadek to on mnie na oddziale przyjmie...

Jeżeli on jutro stwierdzi że trzeba iść do szpitala to idę, załatwiłam już sobie sąsiadka nie pracuje w piątek i zejdzie do małej o 6 rano jak mąż będzie wstawał do pracy i zostanie z nią dopóki on nie wróci... ehhh Kamień z serca....

Dziękuję że pytacie:-*

To ja nic nie rozumiem, masz nawet skierowanie a oni nie chcą cię zbadac? przecież na oddziale jest lekarz dyżurujący, który musi zejść do ciebie na IP. Ja bym nie wyszla, bo to ich obowiązek Ty masz do tego prawo. Do rzecznika praw bym poszla i gazete poinformowala, nawet anonimowo, bo to wbrew prawu. Cyrk normalnie...

reklama
I już wróciłam ze spacerku, potem u matki na ogródku trochę zmarzłam ale biegiem do domku i gorąca herbatka z miodem :)

dziewcyznki a ja troszkę z innej beczki
czy któraś z Was jest dodatkowo ubezpieczona?
od nieszczęśliwych wypadków,od pobytu w szpitalu itd...
bo mi wszyscy głowe trują że powinniśmy sobie wykupic taki pakiet rodzinny
tym bardziej ze ja w każdej ciaży przed porodem leże 2-3 tyg. na patologii
a podobno są firmy któe za taki pobyt zwracają
a kolejna sprawa to ze ja muszę sie po porodzie zabrać za siebie,mam kilka dolegliwości z którymi trzeba zrobić porządek,ale pewnie bez zabiegów sie nie obędzie,a to moze wiązać sie włąsnie z dłuzszymi pobytami w szpitalu...

narazie pytam o indywidualne takie ubezpiecznia dla rodziny czy polecacie jakąś konkretną firme?
jesli nic ciekawego nei znajdę to pogadam z moim "pracodawcą" o grupowym

oczywiście zamęcze Was w tym temacie:-D

Ja mam osobne ubezpieczenie w Uniqa, płace co m-c 46zł, za urodzenie dziecka dostane 1000zł (też jest karencja 9 m-cy), jest tam też od pobytu w szpitalu (z przyczyn innych niż NW - karencja 6 m-cy) i nnw.
Coś o szczegółach - tylko składka się zmieniła :)
uniqa.lublin.pl - ubezpieczenia lublin, ubezpieczenia na życie lublin, ubezpieczenia komunikacyjne lublin, ubezpieczenia mieszkań lublin

Ritta super wiadomość :)

katka to trzymam kciuki za jutro, ale na temat szpitala to nawet już nic nie napisze...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry