reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Nexiss to super ze juz u Was lepiej :)

Z tymi brzuchami to chyba nie ma sie czym przejmowac. Dopoki nie ma krwawienia to chyba kazdy bol brzucha w ciazy jest normalny :)

Ja na obiad dzisiaj kurczak zapiekany i ziemniaki zapiekane :) fajnie ze piszecie co robicie na obiad bo sie mozna zainspirowac :)

reklama
Mi brakuje karniszy plus zasłonki, duuuużej sofy i komody. Mam w saloniku poprzednie mebelki, które są ok, ale chciałabym nowe :-) no i na ściany ramki, obraz i będzie milusio.
Maltanka. to współcxuję tej brudnej roboty, bo to najgorsze...
Właśnie przyszły mi spodnie dresowe i legginsy, które zamawiałam i juz w jednych śmigam, mega wygodne :-)
Dobra lecę robić obiad.

takie pyszności macie na obiadek :) a mi werwy brak... :/

posprzątałam w domu w końcu.. dwa dni nie ruszyłam palcem więc dzisiaj sie narobiłam za trzech conajmniej hehe :) a naczynia to prawie wszystkie wyciągnięte...

nexiss dobrze że z M już lepiej :) moj też uwielbia wrzucić conieco do jajecznicy wręcz niekiedy wszystko co w lodowce jest... niekiedy też nie mam ochoty na to ale co zrobić trzeba zjeść żeby pzykrości nie narobić :) ale czasem wychodzi przepyszna :)

maltanka mnie amol bardzo pomaga nawet na bol głowy.. smaruję skronie pół godziny i po bolu :) na nogi też pomogło i wg w czasie choroby to inchalacje i też smaruję klatkę piersiową plecy i kark :) a mojemu mężowi pomaga na żołądek jak go boli to pare kropelek na łyżeczkę cukru i zaraz lepiej się czuje :)

my dla dzidzi nic nie mamy jeszcze :) tzn nowego bo praktycznie wszystko mamy hehe ale pierw musimy zrobić remont kupić wielką szafe żeby zmieśic cokolwiek, starszej łóżko i wtedy zaczniemy zakupy dla robaczka :)

maltanka ja od 8tc smaruje brzuch i piersi Mustelą raz dziennie. Teraz zaczynam 2 razy dzienni + biodra i pośladki (choć liczę że one nie zmienią znacznie wymiarów ;-))

Mi brakuje karniszy plus zasłonki, duuuużej sofy i komody. Mam w saloniku poprzednie mebelki, które są ok, ale chciałabym nowe :-) no i na ściany ramki, obraz i będzie milusio.
Maltanka. to współcxuję tej brudnej roboty, bo to najgorsze...

my wybieramy się do Ikei po takie pierdółki dekoracyjne jeszcze:tak:
a no i jeszcze malowanie, tynk już zrobiony, bo blok na gwarancji jeszcze i w środę mi przyszli i zrobili, posprzatali po sobie te najbrudniejsze rzeczy, ale za to mam dwie wielkie białe plamy na ścianach, co za tym idzie malowanie, a jak już malowanie to przydały by się mebelki, bo u małego w pokoju to taka zbieranina tego co mieliśmy na razie. Mały powiedział już, że chce niebieskie ściany:tak: dobrze, że nie czerwone, bo takie chciał jak się wprowadzaliśmy i pierwszy raz mu malowałam, ale stanęło ostatecznie wtedy na zielonym i żółtym:-D

przeglądałam allegro za ubraniami ciążowymi znalazłam parę sukienek fajnych, trzeba by powoli się zaopatrzyć:tak:

maltanka mnie amol bardzo pomaga nawet na bol głowy.. smaruję skronie pół godziny i po bolu :) na nogi też pomogło i wg w czasie choroby to inchalacje i też smaruję klatkę piersiową plecy i kark :) a mojemu mężowi pomaga na żołądek jak go boli to pare kropelek na łyżeczkę cukru i zaraz lepiej się czuje :)

o widzisz, a ja ostatnio z takim bólem głowy się męczyłam, muszę kupić:tak:

Ritta ja to się obawiam najbardziej rozstępów, w I ciąży nie porobiły mi się, brzuch mnie nie swędział, więc prawie wcale nie smarowałam, ale przy porodzie jak już urodzisz i brzuch opada, nagle zonk, wtedy mi się porobiły, dlatego teraz muszę już czymś się smarowac, na biodrze jednym dwa mi się zrobiły, też mam nadzieję, że bardzo nie zwiększą objętości

Ostatnia edycja:
maltanka, maddlena bardzo Wam dziekuję za rady i w taklim razie my też zrezygnujemy z zakupu szczeniaczka :-)
Wieczorkiem przejrzę inne zabawki.

Dziewczyny poczułam dziś dwa skurcze, trochę zaczynam się martwić, a do wizyty jeszcze ponad tydzień :sorry2:

sawi dzięki już wzięłam dwie nospy i jest lepiej.
Mam wizytę z USG chyba, ale to będzie zależało od lekarza. Niby w szpitalu mówił, że ja na każdej wizycie powinnam mieć USG. Zobaczymy jak będzie :tak:
W środę za to muszę jechać na badanie krwi i siuśków ;-) tak szybko działa przyszpitalne laboratorium :laugh2:

reklama
czesc Dziewczyny!
AnusiaSzymusia daj znac po prenatalnych - kciukasy mocno trzymam i za inne wizytujace tez! :)

ja dzisiaj nalesniki zrobilam... a cos mnie zlapal jakis smutas dzisiaj nie wiem czemu ... powinnam sie cieszyc jedziemy dzis do Lodzi do tescia i znajomych mojego P. takze fajnie a ja tu sie smutam ;s jeszcze se zrobilam na poprawe humoru zakupy on line w mohito bo jest promocja -25% wiec tez fajnie, a humor nadal do bani...

no nic dziewczynki podczytywalam Was w ciagu dnia ale nie pamietam co komu - chorowitkom - duzo zdrowka! a wszystkim milego weekendu :)

Do góry