reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Bluetooth gratuluję syneczka :tak:
Nikoo witaj :-)

Moj 3 latek wstal dzis o 5.30 wiec cos mi sie wydaje ze bede miec cieszki dzien bo juz jest marudny...

U nas to samo Dominik wojuje od 5. Ale dziś mąż jest w domku to się zajmie rozrabiaką :-)

Szczerze mówiąc, też zaczynam powoli oglądać wózki i sobie spisuje typy. Później w sklepie obejrzę na żywca i decyzja zapadnie.
Wczoraj w tv coś mówili o fotelikach badziewnych, jakich nie kupować i oglądałam,a mąż na to, że on już wie jaki trzeba kupić, bo w pracy koledzy go już uświadamiają hehe Nic się skubaniec wcześniej nie przyznał, ale w takim razie ceduję to na niego. Zawsze jeden problem z głowy, no nie? ;-)
Zero pomysłu na obiad...

Ja już też przeglądam wózki, tylko prawdę mówiąc my nie mamy za dużego wyboru.
Wczoraj przyjechali państwo z Torunia i kupili mojego X- landera x-twin, bo obecnie i tak chodzimy tylko na bliskie spacerki więc Nela spokojnie da radę iść na nóżkach,a mi łatwiej jest znieść wózek pojedynczy.
Dominik narazie będzie się woził w spacerówce ze starego x-landera Xa Neli, a w lipcu/sierpniu sprzedam go razem z fotelikiem jako zestaw 3w1 i wszystką kasę z wózków dołożę do nowego modelu. Bo koszt wózka dla nas to jakieś 2,500-3tys. :baffled:
Foteliki już też mamy wybrane, decydujemy się na Maxi Cosi Pebble.

Ja dziś byłam zrobić badanie Tsh w poniedziałek odbieram wynik i popołudniu idę do endokrynologa :-)

Mam straszną ochotę na rosół, ale mąż zrobił wczoraj pulpety z serem i nie będę wybrzydzać :laugh2:

Anusia trzymam kciuki za twoje badanie.

Kupiłam sobie wczoraj świetny gruby sweterek przedłużany więc plany zakupu płaszczyka narazie są zawieszone.
Dałam za niego całe 10zł :-D

Miłego dnia wrześnióweczki!

Ps. Dziewczyny wybieramy z mężem prezent dla Nelci. I chciałam zapytać czy, któraś z Was kupiła dla swojego szkraba szczeniaczka uczniaczka fisher price??
My zastanawiamy się właśnie nad nim, ale cena nie jest najmniejsza, więc chciałabym wiedzieć czy jest to zabawka dla dziecka interesująca. Jednym słowem: Warto dać te 130zł? Czy raczej nie i może polecicie coś innego?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja z ciuszkami narazie się wstrzymuję. Jak narazie moja teściowa i mama nakupowały różowych śpioszków i kaftaników bo wszyscy obstawiali, że będzie słodka blondyneczka a tu psikus.:-p A ja tam jeszcze na 100% nie wierze w te twierdzenia gina, że będzie chłopak dlatego z zakupami ciuszków narazie poczekam.
Wózek i łóżeczko chcemy zamówić z Polski bo wychodzi dużo taniej tak więc zakupowe szaleństwo chyba po części nas ominie.:blink:

Witajcie
Znowu dzisiaj pospałam do 11, wczoraj cały dzień tuliłam wc, noż mam już dość, wyprowadziłam psa na dwór i ledwo co dobiegłam do domu, aż się boję normalnie gdzieś dalej wychodzić:-(
Pisałyście o u8braniach ciążowych, jeszcze się nie rozglądałam, jeszcze się mieszczę w swoje, gorzej będzie latem.
Z większych zakupów musimy kupić fotelik i wózek, dla syna kupiliśmy w sumie na allegro bez oglądania i taka tandeta, że do niczego się to nie nadaje, a tyle pieniędzy.

Smarujecie czymś brzuch?, mnie ostatnio strasznie skóra na brzuchu swędzi.

Kusiak
podrzuć trochę tego słoneczka, u mnie znowu szaro i buro.

maddlena i jak udało się szybko zrobić badanie?

ania// to dobrze, że lepiej się czujesz, ja się właśnie zastanawiałam nad tym amolem czy on coś pomoże

nexiss i jak smakowałam jajecznica? jak brzuch?

Bluetooth witaj, dobrze, że nudności już coraz mniejsze

BubblesGirls witaj w klubie śpiochów, ja ostatnio też tak do 10 to minimum śpię

joani i jak wymyśliłaś coś na obiad? u mnie tez zero pomysłu, ps. ja kupno fotelika też zrzucam na swojego on zawsze czyta najpierw jakies rankingi testy itp, ja nie mam do tego głowy, a wózek chyba już mam upatrzony:tak:

Ja po wizycie na której pierwszy raz zobaczyłam serduszko kupiłam bodziak i taki komplecik(pół śpiochy+kaftanik) i sobie już leżą w szafce:-) Ale na razie z resztą zakupów ubraniowych się chcę wstrzymać też właśnie do czasu poznania płci, bo nie chcę kupować za dużo takich uniwersalnych ciuszków:)

Kurczę coś mnie dzisiaj kuję/boli, najbardziej przy schylaniu, czy jak ubierałam spodnie, przy podniesieniu nogi do góry to tak jakby mnie ciągnęło na wysokości macicy, miałyście też coś takiego?

Maltanka, Ja smaruję brzuch i piersi na przemian olejkiem araganowym i zwykłą oliwką dla dzieci.

muszę coś wypróbować, bo mi to coraz bardziej dokucza, dzięki

J
Kurczę coś mnie dzisiaj kuję/boli, najbardziej przy schylaniu, czy jak ubierałam spodnie, przy podniesieniu nogi do góry to tak jakby mnie ciągnęło na wysokości macicy, miałyście też coś takiego?

:no: ja jak posiedzę trochę w takiej skulonej pozycji np. przy komputerze to później czuje jakieś takie ciągnięcie, nie jest to ból, ale takie lekko dziwne uczucie.

Na obiad będzie filet z mieszanką chińską i ryżem, nic więcej nie upoluję w lodówce,a na razie nie chcę wychodzić.
Mnie też coś dzisiaj brzuch pobolewa, myślę, że od kichania i smarkania się spina i dlatego.

Ps. Dziewczyny wybieramy z mężem prezent dla Nelci. I chciałam zapytać czy, któraś z Was kupiła dla swojego szkraba szczeniaczka uczniaczka fisher price??
My zastanawiamy się właśnie nad nim, ale cena nie jest najmniejsza, więc chciałabym wiedzieć czy jest to zabawka dla dziecka interesująca. Jednym słowem: Warto dać te 130zł? Czy raczej nie i może polecicie coś innego?

Antoś dostał SZCZENIACZKA na roczek. Zaczął sie bawic dopiero ok 2 urodzin. Ale szczerze, bawi się bardzo rzadko. Czasem weźmie do łóżeczka i słucha jak śpiewa. No niby jest to SZCZENIACZEK UCZNIACZEk, ale jakoś moje dziecko nie wykazuje specjalnego zainteresowania, może za dużo ma innych zabawek, nie wiem... Sama chyba bym nie kupiła, gdyby nie dostał.Moim zdaniem nie jest to jakaś super interesująca zabawka...
maltanka ja używam do smarowania DAX COSMETICS Perfecta mama na biust i na brzuch.
A w laboratorium trochę się naczekałam, ale przypomniało mi się,żeby zrobić badanie na CYTOMEGALIĘ. W środę będzie wynik.

Na obiadek robię rybkę zapiekaną z pieczarkami, cebulą i serem. MNiam...
Mnie brzuch jakoś dziwnie bolał wieczorami perę dni temu. Już sama głupieję. jakie bóle są normalne a czym się martwić...

Kusiak, Kasica - z M trochę lepiej, zgoda przyszła z mojej strony. Nie lubię się długo gniewac. M dziś zrobił ta jajecznice, ale mi nie smakowała do końca, bo powrzucał różnych rzeczy do niej. A ja nie miałam zbytnio ochoty na smażone od rana. Ale trochę zjadłam coby przykrości mu nie robić.
Humor jakby mu się poprawił ale czasem nadal ma jakieś swoje odchyly.

Brzuch dziś mam jakiś wzdety, może po tej jajecznice, może po jablku, zrobiłam sobie sok z buraków, właśnie piłam wiec może niebawem kibelek będzie. Czuje się ociezala.

Ja brzuch wieczorem po kąpieli smaruje oliwka bambino teraz, i tak jeszcze uda i piersi.

Obiadek juz prawie zrobiony, kotlety, ziemniory się gotują, ogoras kiszony i finito.

reklama
Ja też się smaruję wieczorami olejkiem w żelu lub balsamem mocno nawilżającym.
A co do zakupów, to właśnie szukam karniszy,muszę dom najpierw wykończyć na tip top :-)

Do góry