reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Joani na taki ruchomy pas też bym się nie zdecydowała. Dzięki za podpowiedź.
To samo usłyszałam od mojej pani gin po usg, że niepotrzebnie się naczytałam o różnych chorobach w internecie.. Masz rację, nie można popadać w skrajności i widzieć wszystko w ciemnych barwach. To będzie pierwszy weekend od dłuższego czasu bez żadnych imprez rodzinnych, spotkań, muszę w końcu znaleźć czas dla siebie, zrelaksować się. Dzięki za wsparcie!

elleni Ale musi być to miłe uczucie:happy2: Ja kilka razy wyczułam kładąc rękę na brzuch jakby takie przelewania. A jak sobie przypomnę, jak wczoraj dziecko nogami machało na usg, jakby gdzieś biegło, to może to jest to przelewanie, ale pewności nie mam. A w której części brzucha to czujesz? Bardzo nisko?

reklama
Witam się wieczorkiem. Zaczytałam się i tak mnie wciągnęło, że nie zaglądałam na BB.

Wszystkim chorym kobietkom życzę dużo zdrówka i szybkiego powrotu do formy.
Też mi się wydaje, z spodnie z "wyższym" panelem wygodniejsze. Ale to zależy, nie każdy się czuje...
Piszecie o ruchach. Też mam wrażenie, że czuję jak mój maluszek się rozpycha... W sumie to już 14 tydzień, więc chyba to możliwe. Nie czuję tego codziennie, przeważnie jak siedzę z nogami wyciągniętymi do przodu, to czuję...

dobranoc kobietki.

Bigbi tak, nisko. Teraz nasza macica sięga do linii włosów łonowych ;) ja jak słucham malucha detektorem to detektor mam dosłownie nad kością łonową.
O znalazłam w necie na jakiej wysokości jest dno macicy w poszczególnych tygodniach ciąży:-) my jeszcze nie łapiemy się bo dopiero pokazuje od 16tyg ale można sobie wyobrazić.

Dno macicy znajduje się:

• w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym,
  • w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka,
  • w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka,
  • w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka,
  • w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym,
  • w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy
  • w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży.

Hej :))) naprawde jestescie aktywne :))) tyle wpisow :) Zycze duzo zdrowka tym ktore zle sie czuja :( ja powoli wychodze z objawow 1 trymestru co bardzo mnie cieszy :))) piszecie o foteliku ja zaszalalam i kupilam wozek w 9 tygodniu :) hehe zawsze myslalam ze to szalenstwo ale zycie potrafi zaskoczyc :)) byla okazja i nie potrafilam sie powstrzymać :)) kiedys zastanawialam sie nad siedzonkiem cybex dla corki ale nie pierwszy tylko kolejny dla starszaka posadzilam w nim corke i byl bardzo niewygodny nie dala rady wygodnie sie ulozyc wiec zrezygnowalam. Polecam tym mamusia ktore beda pierwszy raz robic zakup wozka udac sie do sklepu i dokladnie obejrzeć wybrany model przed zakupem, na internecie mozna kupic taniej ale lepiej wiedziec przed kupnem co sie bierze :))) a spodnie z wyzszym panelem zdecydowanie wygodniejsze :)))) ja zakupilam bardzo wczesnie poniewaz wszystkie moje stare spodnie byly bardzo obcisle :))) druga ciaza wiec brzuszek szybko sie pojawil juz nie wspominajac jak wyglada po objedzie ;))) wypycha sie jak w 6-7 miesiacu (w pierszej ciazy ):)))) heheheh no coz taki urok :)))

Elleni dziękuję za rozpiske :) te moje przelewania są ze 3 palce wyżej więc to pewnie jelita ;)

Jadę do pracy, dobrze że już piątek :) Życzę Wam miłego, spokojnegi dnia. 3mam kciuki za Anusieszymka za dzisiejsza wizytę&&&

Dzień dobry :)

dzięki dziewczyny :) obudziłam się dzisiaj bez bólu piękne uczucie :) wczoraj gorący prysznic na nogi póżniej wysmarowałam porządnie amolem i pod kołdrę.. chyba pomogło, mam nadzieję że już nie wroci :)
jestem pewna że to nie bol z powodu ciąży z corką bolało strasznie biodro w ciąży wręcz czasami miałam wrażenie że wyskakiwało ... a ten bol na grypę już wczześniej też takie miewałam ale wiecie polopiryna czy inne leki i spokój a teraz pozostały same domowe sposoby :)

jeśli chodzi o spodnie to też uważam że z wysokim panelem są dużo wygodniejsze.. miałam jedne z niskim i zjeżdzały co jakis czas i poprawiać trzeba było...a póżniej zaczeły uciskać...

chorowitką życzę zdrówka :*

Nie widzę żeby jakieś wizyty dzisiaj były .. jak coś to &&& zaciśnięte jakby jednak ktoraś miała :)

anusiaszymka ty chyba masz na dziś przeniesione prenatalne prawda??? :) Więc &&&&& bardzo mocno zaciśnięte :) i czekamy na relacje :)

moje już w poniedziałek :)

miłego dnia :*

Witam sie i ja.
W poniedzialek mam wizyte, zapomniala, ze musze zrobic badanie moczu i teraz szybciutko musze sie ogarnac i podjechac.
Ania ciesze sie, ze bol minol.
Anusiaszymka &&&&& za prenatalne. Jesli jeszcze ktoras ma dzisiaj wizyte, to rowniez zycze powodzenia.
Chyba nie witalam sie jeszcze z kolezanka Nikoo wiec robie to teraz;-)
Milego dnia, wrzesnioweczki:-)

Witam dziewuszki :)
Dziś rano wstałam z bólem brzucha ale potem okazało się, że to jelita.
Jabłko zjedzone oby mnie mdłości nie dopadły a M robi śniadanko, czuje jajecznicę, nie wiem ile jej zjem ale jakoś chyba nie specjalnie mam na nią ochotę.
Trochę ogarnąć domek, zrobić obiadek i popołudniu spacerek, tylko ta pogada znów kiepska, ale ile można w domu siedzieć.

anusiaszymka trzymam &&&& za wizytę :)

Miłego dzionka :)

reklama
Czesc dziewczynyny!
Dlugo mnie tu nie bylo ale po prostu tak sie zle czulam ze nie mialam sily nawet zajrzec do kompa nie mowiac juz o czytaniu forum :baffled: Jakos bardzo ciezko przechodze ta ciaze. Poprzednia byla mimo wszystko nie az tak meczaca:no: Ciagle bole brzucha i do tego non stop niedobrze powodowalo ze po calym dniu bylam po prostu wykonczona. Nie robilam nic tylko lezalam :frown: Teraz wracam troche do zycia ale musze sie oszczedzac, bo jak tylko zaczynam cos robic w domu to zaczyna mnie bolec brzuch. Na szczescie z maluchem wszystko w porzadku. Mielismy w zeszlym tygodniu wizyte na badaniach genetychnych i wszystko swietnie wyglada. Wszystkie pomiary i wyniki super no i okazalo sie ze bedzie chlopak. Ja chcialam dziewczynke ale jakos po tej informacji i po tym jak cieszyl sie moj maz stwierdzilam ze moze to i dobrze. Zycie bedzie ciekawsze :) I suma sumarum ciesze sie z bedzie chlopiec :) Czuje juz jak mnie smyra konczynami w gornej czesci brzucha. Fajne takie gilgotki jak piorkiem :-):-D Duzo wczesniej je czuje niz przy corce. Mam nadzieje ze uda mi sie zagladac teraz tutaj czesciej.
W tej ciazy zaczynam tez z 2 kg mniej wiec sie ciesze ze moze nie przytyje za bardzo i nie zostanie mi to pozniej w postaci pamiatki po ciazy. Chociaz ciagle mam ochote na slodkie i wcianam jak nie czekolade to loda albo inne slodkosci ehhh :angry: ale tez i na owoce :-)
Milego dnia wam zycze mamuski i samych pozytywnych wiadomosci i dobrego samopoczucia.

Do góry