reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
ania a bóle nóg i bioder są spowodowane ciążą czy chorobą ?
Ja na pilatesie czasem robię ćwiczenie na miednicę. Kładę się na macie/podłodze, podciągam nogi trzymając dłonie na kolanach i robię obszerne krążenia kolanami do wewnątrz i później zmiana na zewnątrz. Przygotowuje to miednice do ciąży i porodu oraz przy okazji masuje się część krzyżowa. Polecam ;)

Ja dzisiaj spedzam dzien na sprzataniu. Bylam tez u lekarza i dostalam jakies krople do nosa na zatoki, maja tez mi pomoc odblokowac zapchane ucho. Drugie tez mi sie zaczyna zatykac. Bardzo nie fajne uczucie. I wszyscy w domu musza do mnie glosno mowic :p

Ritta ja przechodzilam przez kurs pierwszej pomocy, fajna rzecz ale powiem Ci ze nie wiem czy jakbym byla spanikowana to czy bym potrafila sie odpowiednio zachowac.

Ania wspolczuje bolu ale skad wiesz ze to od choroby a nie ciazy? Zawsze masz takie bole jak choroba idzie?

Soniafka spij ile wlezie potem juz nie bedziemy mogly :D

Nikoo witaj :)

Emka no to na lekarza trafilas wtedy. Kase chcial zarobic.

Bigbi nawet bym nie wiedziala skad ta roslinke tu wziac ale dzieki za rade :) a co to za depresja?! Zaraz sie mdlosci i zle samopoczucie skonczy, zobaczysz :)

Kusiak, a co ci zapisała na zatoki? Ponoć jest bardzo dobra herbatka ziołowa na zatoki w aptece.
Wiecie co, jak kicham albo się głośno śmieję, czuję takie gilganie pod pępkiem, jakby "ktoś" mi odpowiadał: "ej, co tam robisz, nie strasz mnie" hehe

Ja rozmiar s to nie jestem, trochę więcej jak ty,ale też nie jestem grubiutka, tak akurat.Ritta, nie wiem czy w elastycznych dasz radę do końca, jednak z panelem są niezawodne i nie uciskają. Trzeba tylko pamiętać, że materiał ma być jak najniżej, bo potem w brzuch ciśnie. Iim niżej panel się zaczyna, tym lepiej.

A panel lepszy taki wysoki, czy niski? Niektóre spodnie mają taki naciągany na brzuch, a inne krótszy i nie wiem, które lepiej się sprawdzają. Orientujesz się może?

Ja dzisiaj spedzam dzien na sprzataniu. Bylam tez u lekarza i dostalam jakies krople do nosa na zatoki, maja tez mi pomoc odblokowac zapchane ucho. Drugie tez mi sie zaczyna zatykac. Bardzo nie fajne uczucie. I wszyscy w domu musza do mnie glosno mowic :p

Bigbi nawet bym nie wiedziala skad ta roslinke tu wziac ale dzieki za rade :) a co to za depresja?! Zaraz sie mdlosci i zle samopoczucie skonczy, zobaczysz :)

No tak, ta roślinka to chyba tylko w Polsce popularna jest. Dzięki za dobre słowo! To moja pierwsza ciąża i dopadło mnie jakieś przerażenie, strach, do tego coraz większe mdłości i wymioty trochę dobiły:zawstydzona/y: Oby faktycznie początek II trymestru przyniósł lepsze samopoczucie. Wczorajsze widzenie Maleństwa trochę mnie postawiło na nogi:tak:

Moje wszystkie znajome polecały z dłuższym panelem, w szczególności później. Niektórzy zakładają biodrówki z takim cienkim pasem pod brzuch, ale ja sobie tego jakoś nie wyobrażam...
Bigbi, to też moja pierwsza ciąża i się niepokoję, ale nie popadam w skrajności, bo to wpływa źle na ciebie i maleństwo. Nie czytaj lepiej nic w internecie, słuchaj swojego ciała i reaguj jedynie jak coś naprawdę złego (odpukać) się dzieje.

Ostatnia edycja:
Kusiak ja ostatnio też z zatokami się zmagałam, masakra, współczuję ci. mnie 3 dni głowa bolała bez przerwy,myślałam, że zwariuję bo nic nie pomagało. cały nos zatkany, piecze i nie dał się oczyścić. Inhalacje mnie wyciągnęły z tego zanim zaczęło się rozwijać wszystko. Kupiłam wodę morską do nosa i pryskałam co jakiś czas. Niestety tylko takie "lekkie" specyfiki nam zostały w ciąży :-(

Bigbi moim zdaniem lepsze są spodnie z wysokim panelem bo nic nie zjeżdża. Panel sięgał na początku pod sam biust, później tak 3/4 brzucha zasłaniał. Ja w ogóle pierwszą ciążę przechodziłam całą w leginsach i miałam jedne spodnie jeansowe ciążówki właśnie z wysokim panelem.

reklama
A ja wreszcie mogę na spokojnie tu zajrzeć, bo zaczynam weekend :)
W pracy powiedziałam i teraz nic nie pozostaje jak czekać na decyzję szefostwa co dalej.
Nudności i wymioty się nasilają, a miałam nadzieję, że po 12 tygodniu się uspokoi..

Fajnie, że piszecie o warsztatach bezpieczny maluch - wcześniej o tym nie wiedziałam, a dzięki Wam się zapisałam :) Nie mogę się doczekać.

Do góry