ookatkaoo1993
Fanka BB :)
ookatkaooo1993 gratuluję,oby zadzwonili. Pracuj tak długon jak chcesz, a potem laba. Niektórzy mówią, że to nie w porządku zatrudnić się tylko po to, żeby później mieć płacone L4 i macierzyński i wychowawczy, że to oszukiwanie państwa, a ja wcale tak nie uważam. Jestem zdania, że jeśli jest okazja, to trzeba korzystać. Państwo wydaje tyle kasy na degenetatów i kryminalistów, a o zwykłych obywateli już mniej.Więc jeśli państwo o ciebie nie dba, trzeba zadbać samemu. A wiadomo, każdy grosz się liczy... Takie jest moje zdanie. ( A z resztą sama tak zrobiłam i ciągnę chorobowe do dzisiaj).
.
No i tak, ja aktualnie mam staż do marca, al w marcu już będę mogła sobie szukać jak będzie brzuch widać Trzeba korzystać!
ookatkaoo1993 Joasia ok tylko sporo choruje ostatnio (to od niej złapałam te świństwa) bo chodzi do przedszkola. Nic jej nie mówiliśmy jeszcze o rodzeństwie.
Zrobiłam dziś wyniki tarczycy bo mam hashimoto (tak do kolekcji)- tsh trochę kiepskie ale t4 ok więc się zbytnio nie martwie- w poniedziałek idę do endokrynooga- azała się zgłosić zaraz jak zajdę.
Ja z objawów to najpierw mnie brzuch ciągnął ale już przeszło, potem byłam strasznie senna (też już lepiej) a teraz chyba zaczynają mi się mdłości- a liczyłam na to że mnie ominie
Kochana nawet mi nie mów o przedszkolu, mnie skierowali na staż i musiałam iść, a mała musiała iść do przedszkola, staż zaczęłam we wrześniu, w tym tym przedszkolu co Nadia chodzi tylko inny oddział ale jedna dyrektorka.
Wiedziała dobrze że tak będzie że mała będzie chorować ale to przedszkole w naszej wiosce i babka jest naprawdę wyrozumiała, sama mi powiedziała że i tak nie ona za to płaci i żebym się nawet nie przejmowała Tak więc zaczęłam 3 września pracowałam 2 tyg potem miesiąc na l4, potem na 3 dni do pracy i miesiąc l4 w tym szpital i mnóstwo badań bo nikt nie wiedział co jej jest bo miała strasznie podwyższone
AST I ATL ( to próby wątrobowe ale nie wiem czy dobrze napisałam skrót.) jak norma jest 30 ona miała powyżej 100, ile ja się wypłakałam jak ona mi powiedziała że to może być Wirusowe zapalenie wątroby;/ ale okazało się że Nadi poszły w górę te próby od antybiotyku bo 2 miesiące non stop brała... teraz nie może antybiotyku wg, Leczmy wszystko Inhalacją z Pulmikortu i Berodualu, dlatego mam we wtorek alergologa bo muszę od niego wziąć zaświadczenie że nasza pani doktor może mi wypisywać ze zniżka bo musi być zaświadczenie od alergologa że można jej wypisywać, bez recepty kosztuje 80 a na receptę 20 to jest różnica spora.