reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Anuka witaj,
nie pomogę z działalnością,bo sama nie wiem jak to jest,prowadziłam działalność (też niskie składki) ale zrezygnowałam z wpłacania chorobowego bo gdzieś wyczytałam ze Zus już nie bierze pod uwagę ostatnich 3 składek (90dni) tylko i tak wylicza średnią z 12 msc...ale któraś z dziewczyn pisała że to ma dopiero wejść ,no ale ja wolałam nie ryzykować

a jakiej wysokością są to składki,nie mam pojęcia,wejdź może na strone zus i chyba mozna zadać pytania

Witam się poniedziałkowo My już po kontroli, znaczy się dziewczynyi starsza wraca już do p-la, młodsza po antybiotyku do nd na probiotyku i w pn do p-la już obie JUUPIIII!!! Wreszcie bedę mogła leżeć i spaćcały dzieńbez wyrzutów sumienia.

Pisałyście o planowanych ciążąch etc. Więc u nas obie dziewczyny planowane według badań, nie to abyśmy się strasznie zabezpieczali w trakcie, ale to chyba moje psychika tak działa, z Roksaną w pierwszym cyklu po naświetlaniach zaskoczyłam, a z Samantą po wszystkich badaniach kontrolnych ok też w pierwszym cyklu. Teraz było rozważanie, rozmowy ale takie szybkie zajście było dla nas pełnym zaskoczeniem, ja do tej pory mam obawy, M skacze z radości od początku. Pamiętam jak zrobiłam test, wszystko naszykowałam nawet stoper, ale nie zdążyłam go użyć bo kreskaciążowa wyszła od razu :-p obudziłam M o 6 rano słowami "Idź i zobacz co narobiłeś!!' on wszedł do łazienki, zobaczył dwie krechy i banan na twarzy :-D. Dobrze że wstrzeliliśmy się miedzy badania kontrolne, bo teraz robie je raz na rok, a były w październiku.

Co do firanek to ja mam alergika w domu i mam tylko na zime zakładane + zasłony cieniutkie dla dziewczyn z księżniczkami. W lato zwalam bo więcej słońca w domu, też szybciej się mieszkanie nagrzewa.

Właśnie czytałam jakie wymogi aby dostać sie do oddziału przedszkolnego w naszej rejonowej i przeżyłam szok :szok: boję się że Roksana się nie dostanie, o tyle dobrze, że mam zaklepane miejsce w społecznej to najwyżej tam pójdzie do "0" a już do 1 klasy muszą mi ją przyjąć, taniej niżwp-l a przygotowuje lepiej do szkoły taki oddział. U nas rekrutacja 10.03 do 28.03 wyniki 24.04

Maddlena na majówkach 09 była dziewczyna która urodziła w domu, nie zdążyli do szpitala, mieszka w UK i bardzo długo chodziła z rozwarciem, tam nie przyspieszają porodu póki nie przenoszony :confused:

Anutka witaj ;-) Czasem ciężko nadrobić to fakt, ale przynajmniej się coś dzieje

Dziewczyny wizytujące kciuki mocno zaciśnięte

Sawi tak Zus to zmienia już ponad 2 lata i dalej nic z tym nie zrobili, i nic się nie zapowiada, że to zmienią dlatego chcę zaryzykowaći od marca do maja wpłacić i iść na L4.Na stronie Zus dalej jest 90 dni .A jesli chodzi o pytania do Zus to jest porażka, bo ja się cos pytam a oni co innego i taki magiel.Dlatego chce iść do księgowej , żeby mi to rozpisała i powiedziała co i jak - bezpieczniej.

Kasica212 - wysyłasz dwie córki do przedszkola? , bo ta starsza ma juz chyba obowiązek iść do "0".

Anutka ona teraz chodzi do przedszkola a odział przedszkolny w szkole to "0". Prawidłowo się to zwie Odziałem przedszkolnym przy szkole podstawowej. I jeśli dziecko chodzi do przedszkola to nie musi się przenosić, tyle że ja uważam że tzw. "0" w szkole lepiej przygotowuje do szkoły niż przedszkole. Ale że ciężko widzę dostanie się dorejonówki do "0" to chyba pójdziedo społecznej

Ostatnia edycja:
Jasne dam znać, jutro jak będę miała auto to podjadę do jakieś księgowej.Znalazłam na necie,ale za poradę chce 250zł ( porada, plus wysłanie wniosku z pełnymi przepisami prawnymi) więc sobie daruję, wole iść chyba lepiej u nas, bo więcej jak 50zł mnie nie skasują.

Dobra biorę się za sprzątanie, bo leń dziś u mnie góruje ;)

A propos przedszkola, to u nas nie ma różnicy czy zerówka jest w przedszkolu czy przy szkole, każdy zadanie ma takie samo, przygotować do szkoły. W kwietniu robione są karty oceny i nasz szef od edukacji mocno tego pilnuje i rozlicza. W mniejszym mieście nie mogą sobie pozwolić na nic nierobienie, bo opinia idzie a dzieci coraz mniej i konkurencja jest jak najbardziej na korzyść dziecka.

Ja dzisiaj też po aktywnym weekendzie mam lenia. Poleciałam szybko po chlebek i soczek, bo szamać rano muszę i teraz kanapo witaj. Mam nagrany program, to sobie obejrzę. A na sprzątanie na szczęście jestem umówiona z mężem na popołudnie, więc się tego trzymam i nie występuję przed szereg :-)
Obiadek też gotowy, tylko odgrzać- kochana teściowa :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie kobietki :)
Była może już któraś z Was na warsztatach "Bezpieczny Maluch", czy będę pierwsza? U mnie w mieście są jutro no i oczywiście idę :) Zaczynają się o 17 i trwają do 20.30. Przysłali mi maila przypominającego i napisali w nim, że każdy otrzyma upominki, a nagrodą główną będzie fotelik samochodowy MaxiCosi CabrioFix. Będziemy się starać o niego :) Trzymajcie kciuki :) Oczywiście jak będę już po, to wszystko Wam opowiem, ale myślę, że warto iść. Sprawdźcie czy warsztaty są w Waszych miastach, bo doszło kilka nowych terminów spotkań :) Bezpieczny Maluch

reklama
Witajcie po weekendowo
U mnie te
ż leniwie po weekendzie
Obiad gotowy posprzątane też, pisałyście o planowaniu ciąży. U nas i pierwsza i druga była planowana, (ta 2 to żałuję, że tak późno), ta 2 było na takiej zasadzie, że i tak za pierwszym razem się nie uda, (i miała być planowana na dziewczynkę:-p), a tu proszę:-) także, jak wypadła mi miesiączka na konkretny dzień i nie przyszła, to już tylko czekałam na wizytę u gina, nawet testów nie robiłam.

No i dzisiaj od nie pamiętam kiedy przespałam prawie całą noc, tak to jak nie jakieś głupoty mmi się śnią, budzę się i nie mogę potem zasnąć, to ostatnio zatoki mnie męczą.

Em Ka
o ja dzisiaj też dzień od bułki z nutellą zaczełam

koko trzymam kciuki za wizytę
anusiasymka super, trzymam kciuki daj znać jak tam mieszkanko:tak:

anuka24 witaj:-)

soniafka ja mam ze snami tak samo, też się śmieję, że jestem czarownicą

kasica widzę, że u ciebie też wybór szkoły, my zostawiamy małego jeszcze w przedszkolu tym co jest, czego mówisz, że się nie dostanie, a nie jest tak, że szkoła musi zapewnić miejsce dziecku ze swojego rejonu, u nas tak jest dostaliśmy pismo, ze szkoły z inf. że zostało przewidziane miejsce

rajo daj znać jak po tych warsztatach, ja się zapisałam, ale u mnie to dopiero w kwietniu, podejrzewam że nic nowego się i tak nie dowiem, ale zawsze warto skorzystać

Ostatnia edycja:
Do góry