reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Kasica przypomniałaś mi o Picie. Zawsze składałam w styczniu, ale w tym roku odpuściłam bo stwierdziłam że i tak żadnych odliczeń już nie mam ale podobno jeszcze dziecko mogę odliczyć.

reklama
No najczęściej tak jest, że bicie serduszka polepsza rokowania, ale czasami wchodzą przyczyny genetyczne i nie pozwalają na dalszy rozwój...A Nimfii coś mówili o odklejeniu łożyska, więc nie wiadomo do końca co się stało..

Ja wciąż na swój PIT czekam, aż dziwne, bo zawsze szybko dostawałam(z racji tego, że pracowałam w skarbówce), a w tym roku chyba o mnie zapomnieli:p Ale będę w przyszłym tygodniu dowiadywać się tam o pracę, więc od razu wezmę, bo Mężowy PIT już czeka na rozliczenie:)

Ritta pewnie, jak możesz to korzystaj jeszcze z ulgi, no i w przyszłym roku to już będziesz mogła sobie pełnoprawnie 2 dzieciaczków odliczyć:))

Mój dzisiaj nie kazał robić obiadku, bo prosto po pracy idzie pobiegać to nie będzie jadł, więc mam robotę z głowy:-D

joani tyle km jeździsz do lekarza? powodzenia na wizycie?

ritta można dziecko odliczyć

Ja już wróciłam z pracy, zawiozłam zwolnienie, miałam być tylko chwilkę a zeszło mi 3 godziny:szok:
Pogoda się zrobiła ładna aż chce się spacerować.

Co do obiadów, to mój mąż lubi domowe obiadki, ale on do tego przyzwyczajony, bo teściowa nie pracowała, to zawsze im robiła.

Co do szyjki no ja nawet nie wiem, jak mi mój gin mówi, że jest w porządku to nie dopytuję, uważam, że wie co mówi.
Kurczę nie wiedziałam, że na NFZ można trafiać nie za każdym razem na tego samego lekarza, w sumie to ważne, żeby mieć jednego.

Piszecie o PIT-ach, ja już to mam za sobą i nawet zwrot już dostałam, w 3 dni:tak:

I zmykam robić obiad.

Ritta ale przy dwójce dzieci nawet jak zmienisz stan cywilny to będzie wam przysługiwała ulga:tak: Limity są tylko przy jednym dziecku:)

maltanka ja tez zawsze szybko składałam i szybko miałam zwrot, no może nie w 3 dni ale w 3 tygodnie :) A że dziecko można odliczyć wiedziałam, ale to zależy od zarobków i byłam pewna że się nie łapię ale chyba jednak ... A to tylko dlatego że jestem rozwódką (dla tych co jeszcze nie wiedzą wróciłam do ex męża ale ślubu jeszcze nie wzięliśmy ;)

reklama
Do góry