reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Ja chodze prywatnie u nas lekarz na nfz wymyslil mi tysiac chorob i kazal modlic sie zebym w ciazy nie byla bo musze sie zaszczepic za 1200 zl na wirusa hpv jak sie okazalo ciaza jest wirusa nie ma a on powinien udac sie do kolegi psychiatry nigdy wiecej :))

Ja chodzę prywatnie. Jak miałam kartę założoną w 6 tygodniu, jak było serduszko :)
A z tą szyjką, to mi zagwozdkę zrobiłyście...nigdzie nie mam takiej informacji :szok:

Ja chodze prywatnie u nas lekarz na nfz wymyslil mi tysiac chorob i kazal modlic sie zebym w ciazy nie byla bo musze sie zaszczepic za 1200 zl na wirusa hpv jak sie okazalo ciaza jest wirusa nie ma a on powinien udac sie do kolegi psychiatry nigdy wiecej :))

widzę niezły lekarz świr.. masakra.. psychiatra jak najbardziej się kłania...

Ja chodzę prywatnie. Jak miałam kartę założoną w 6 tygodniu, jak było serduszko :)
A z tą szyjką, to mi zagwozdkę zrobiłyście...nigdzie nie mam takiej informacji :szok:

mi pisze w karcie ciazy tak jakby na 2 stronie badanie gonekologiczn i tam mam wpisane :)

Maddalena widocznie oni przy zgłoszeniu przedszkola podali, że młodszymi dziećmi się nie opiekują a że mają to w dokumentach to jest to jeden z warunków przyjęcia
Pewnie tak jest.

Właśnie, żebym nie zapomniała zapytać o kartę ciąży, bo nie dostałam jeszcze. Jak się chodzi na badania pren. to pewnie tego sobie zażyczą... Któraś z was też jeszcze nie dostała kc?
Ode mnie nie wołali karty ciąży na prenatalnych. Wypełniałam tylko taką ankietę: pesel, dane osobowe, termin ostatniej miesiączki, lekarz prowadzący, poprzednie ciąże i to wszystko.
Czasem trafia się na idiotów.

Ja chodzę na NFZ, zawsze do tego samego lekarza, jak już pisałam, kartę ciąży założyli mi dopiero na ostatniej wizycie, tj 9/10 tydz.
A długośc szyjki, nigdy na to nie zwracałam uwagi...Nie mam nic wpisane w karcie.

już jestem:)
u mnie szyjka 2/0/0 i nie wiem co to oznacza może 2 cm :confused:

na obiad wziełam za 15zl na wynos :) 2 danie i zupka pycha

reklama
już jestem:)
u mnie szyjka 2/0/0 i nie wiem co to oznacza może 2 cm :confused:

na obiad wziełam za 15zl na wynos :) 2 danie i zupka pycha

wyczytałam że szyjka ma 2 cm / 0 rozwarcia zewnętrznego / 0 rozwarcia wewnętrznego :)

tak mnie sawi w to wciągła że już wszystko wiem hehe

a na 2 danie co??

My dzisiaj kopytka z serem z córką a m po pracy do dentysty idzie więc dopiero kolację będzie mogł jeść.. więc coś wymyślimy konkretnego :)

Do góry