reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Mam mandarynki wreszcie, zachcianka ciążowa spełniona, tonami moge je jeść :-D:-D

obiecane foto, całej rodzinki z jasełek w przedszkolu:
SAM_3261.jpg

candy
ja bym na trochę odpuściła, zostawiła go samemu sobie, zobaczysz co zrobi

Sawi to dobrze że wszystko ok

Załączniki

• SAM_3261.jpg
    SAM_3261.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 73
reklama
no planów nie ma .. chociaż może w swojej głowie..

ja zamówiłam spagetti marinara pyszne owoce morza oczywiście gotowane mniami szybko całe wciągnęłam:sorry2:

czesc Dziewczyny! Nadrobilam wlasnei caly dzien bo dzisiaj wybieralam sie do rodzicow od rana :D
dzisiaj rano zaliczylam pierwszy raz niespodzianke i wspolczuje tym z Was ktore maja to na co dzien, mnie do tej pory tylko mdlosci dopadaly.

Ja juz nie plamie :D co mialo wyleciec to wylecialo :D juz jestem spokojniejsza, dzieki dziewczyny za wsparcie :)
dobrze ze ten stres juz za Toba!

Cześć dziewczyny. Jaki tu spokój. Czy Wy też jesteście ciągle takie głodne ? U mnie szczególnie rano jest jakaś masakra. I tak do pracy biorę troszkę więcej jedzenia ale ciągle burczy mi w brzuchu. Gdybym siedziała w domu zawiasy od lodówki byłyby gorące :D
ahh nawet nie mow... tata sie dzis smial do mamy ze musza zamykac lodowke jak przyjezdzam bo chodze jak odkurzacz :)
Cześć Dziewczyny,Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :-)
Sawi dziś chyba Ty masz swoją? Trzymam kciuki :)
Kusiak - cieszę się, że plamienie ustało. Musisz odpoczywać. Jak najwięcej leżeć.
zuzadar - trzymam kciuki. Czekaj do kolejnego usg. Może ciąża jest młodsza?

U mnie po po wczorajszej wizycie same pozytywne wieści. Mały człowiek ma już ponad 1,5 cm i serce jak dzwon :tak:

Na usg widziałam już główkę rączkę i małą nóżkę :) Wszystko jeszcze takie mocno rozmazane, no ale widać, że jest i się rozwija jak trzeba.
Krwiak się wchłania więc mogę powoli się zacząć ruszać. Na razie mam sprawdzić jak bedzie po małym spacerze a potem może bedę mogła ruszać się bardziej :)

Wczoraj nie dałam rady nic napisać bo po usg spałam cały dzień. Za to dziś full energia - stress minął i cieszę się rosnącym brzuchonem ;-)
Gratulacje serdeczne !:)

Dziewczyny dzięki, załamanie się to jak iśćpo najlżejszej lini oporu :-p to nie dla mnie.Tak aby Wam trochę wyjasnić, a nie opisywać kolejny raz, w zeszłym roku miałam okazję wystąpić w DDTVN i był ze mną wywiad w natemat:

1. Zdrowie z sieci - wideo Dzień Dobry TVN materiał "Zdrowie z internetu" na dole pierwsze
2. "Dr Google uratował mi życie". Niezwykła historia pacjentki, której pomogła diagnoza z internetu | NaTemat.pl
Kasia gratulacje podejscia - takie malopolskie - na szczescie dla Ciebie , bo pewnie wlasnie dzieki temu zyskalas ponad 4 lata :) super, podziwiam i gratuluje cudownej kochajacej rodziny bo widac ze zarowno maz jak i mama poszliby za Toba w ogien :) ps. jestes cala mama :)))
kasica212 aż łezka się w oku kręci jak się ogląda i czyta artykół :tak: dzielna jesteś!
Właśnie myślałam z moim M. żeby otworzyć tylko na te opłaty w zasiłku macierzyńskim, ale jeszcze się waham czy aby ją w ogóle otworzyć, jeszcze szukam pracy, dziś byłam w kolejnym miejscu do którego skierował mnie pośredniak, złożyłam cv ale doświadczenia w bankowości nie mam, także nie liczę że tam się uda, szukam dalej..
bankowosc na okres ciazy to niezbyt dobry pomysl, a poza tym umowa na 3 mce a potem nikt Ci nie przedluzy - chyba ze wlasnie cos na dz gosp wtedy to co innego.

Nie wiecie co może za dużo leukocytów w moczu oznaczać czy to inaczej poprostu białko:/?

.. do mojego przekonywanie nie dociera i znow nie przyjechał do mnie, mam powoli dość namawiania go ://
Candy a moze wprost zapytaj go co on moze Ci dac z racji tego ze jest ojcem Twojego dziecka i powiedz mu o swoich oczekiwaniach , zaznacz ze oczekujesz odpowiedzi z racji szacunku ze nosisz jego dziecko... bo faktycznie wyglada to dosc niepokojaco...

ale napisałyście postów....
nie zaglądałam wczesniej bo sie denerwowałam przed usg

ale wszystko jest wporządku,serduszko bije,wiecej napisze na wizytach
no dobrze bo jak bylam na wizytowym to jeszcze Twojego wpisu nie bylo :) fajnie ze wszysstko dobrze :)
Mam mandarynki wreszcie, zachcianka ciążowa spełniona, tonami moge je jeść :-D:-D
obiecane foto, całej rodzinki z jasełek w przedszkolu:
Zobacz załącznik 611254

candy
ja bym na trochę odpuściła, zostawiła go samemu sobie, zobaczysz co zrobi

Sawi to dobrze że wszystko ok
smialam sie dzisiaj ze u mnei to rzyganko bylo bo nie zjadlam rano pierwszy raz mandarynek :D zaraz po wchlonelam i juz bylo lepiej :)
rodzinka super!!!

no planów nie ma .. chociaż może w swojej głowie..
{/QUOTE]tak jak pisalam moze warto je skonfrontowac zeby sie nie okazalo ze macie inne oczekiwania.

EM ka wiem ze cala mama :D po "dawcy" (tak określam ojca, znam, żyje) mam tylko kolor oczu
Ja miałam problem bo cytrusy, sok, mnie odrzucaja i mam ochote zapoznac sie z kibelkiem. Szukalismy tych "napompowanych" co łatwo zdjąć skóre i wreszcie mam

EM ka wiem ze cala mama :D po "dawcy" (tak określam ojca, znam, żyje) mam tylko kolor oczu
Ja miałam problem bo cytrusy, sok, mnie odrzucaja i mam ochote zapoznac sie z kibelkiem. Szukalismy tych "napompowanych" co łatwo zdjąć skóre i wreszcie mam
aha :)
no mnie na soki odrzucilo ale mandarynki nawet jak nie ma tych napompowanych to wcinam na potege :) co wieczor klade kolo lozka na wypadek nocnej lub wczesno porannej pobudki:) wczoraj zapomnialam...

EMKA pogadam , teraz twierdził ze jak jest chory to chce być sam poprostu że tak ma :cool:
no wiesz facet jak glodny, zmeczony i chory ma swoje akcje to prawda... moze boi sie ze moglibyscie sie zarazac na zmiane...ale rozmowy nie odpuszczaj , choc faktycznie moze lepiej jak mu przejdzie :) wiem cos o tym bo ja z moim to jak z jajkiem choc teraz mi duzo trudniej :) bo hormony daja czadu :)

EMka umowa na okres próbny jak przedłużana do dnia porodu więc taką już lepsza, bankowość mnie teraz też nie odpowiada ale już mi to obojętne, byle coś lapnac.

Kasica super rodzinka :-)

reklama
Do góry