reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
kasica212 aż łezka się w oku kręci jak się ogląda i czyta artykół :tak: dzielna jesteś!

nexiss a ty zakladasz działaność tak na prawde czy żeby mieć coś płacone, bo ja też chciałąm ale się boje bo wszędzie straszą że teraz zus sie łatwo może kapnąć
Właśnie myślałam z moim M. żeby otworzyć tylko na te opłaty w zasiłku macierzyńskim, ale jeszcze się waham czy aby ją w ogóle otworzyć, jeszcze szukam pracy, dziś byłam w kolejnym miejscu do którego skierował mnie pośredniak, złożyłam cv ale doświadczenia w bankowości nie mam, także nie liczę że tam się uda, szukam dalej..

Wesolutka ja Wam tu pewnie nie pisałam, ale mój lekarz już w niedzielę zadecydował, że zostanę do końca 12tygodnia. Za duże jest ryzyko poronienia.
Będą mi robic USG co tydzień, wszelkie badania, a na początku marca zrobią mi tu w przychodni USG prenatalne i jeżeli wszystko będzie ok mój gin założy mi kartę ciąży i wypisze do domu.

Dzieciaki nie bardzo mogą przychodzić. Dorośli jedynie, ale lekarz powiedział, ze w drodze wyjątku w weekend może mąż maluchy przywieźć na godzinę :tak:

Ale tym razem Nela jest chora więc pewnie z wizyt nici.

Ostatnia edycja:
a_nka ja znam przypadek cholestazy ok 22 tygodnia juz takiej ostrej, ale o wzesniejszych nie slyszalam

Kusiak na filmie jest Samanta, teraz nosi okularki i ma krotkie wlosy, Roksana nie chciala byc jak beda z kamera wiec poszla do przedszkola
Pozniej wrzuce aktualna fotke dziewczyn

No to sobie trochę jeszcze poleżysz... ale przynajmniej w szpitalu człowiek czuje się bardziej bezpieczny, mimo, że nie na swoim łóżku... trzymam kciuki, żebyś jakoś to przetrwała :-)

A_nka no to przyda Ci się dużo cierpliwości, jak masz aż tyle czasu w szpitalu zostać, ale to dla waszego dobra, więc dasz radę:))

Anka ja tez nie slyszalam o tak wczesnej cholestazie. Troche to niebezpieczne no ale zadbaja tam o Ciebie. Moja kolezanka ma 5 dzieci z czego tulko 2 razy cholestaze. I wywolywali jej porody z tego powodu. Mam nadzieje ze to jednak nie to. Moze poprostu watroba ciezej pracuje bo to blizniaki?

Kusiak też tak właśnie teraz myślę. Bo też nigdzie nie słyszałam o cholestazie w 10tygodniu ciąży.

Ja też poród z Nelą miałam wywoływany ale tak jak piszesz u nas też z Dominikiem dziadostwa udało się uniknąć.

Więc może właśnie wątroba jest obciążona podwójną ciążą i to dlatego...

ASPAT mam 69 IU/L
ALAT 73 IU/L

Więc nie dużo podwyższone.

Mam piękne CRP 22,8 mg/l :eek:

Ale ja jestem mało myśląca... To CRP na pewno jest podwyższone przez to gardło co mnie boli.

http://media.wp.pl/kat,1022943,titl...owac-moje-dziecko,wid,16416668,wiadomosc.html
Słyszałyście??

Ostatnia edycja:
reklama
a_nka, ale Cię uziemiło.. współczuję, że tyle czasu spędzisz w szpitalu. Nie martw się bo ważne, że jesteś pod opieką cały czas :) Bliźniaki na pewno bardziej obciążają kobiecy organizm więc musisz być dzielna :)
odnośnie artykułu, nic mnie na tym świecie już nie dziwi ale smutne to, że dzieci tak wcześnie rozpoczynają życie seksualne a edukować w szkołach nie chcą bo rodzice pruderyjni :/

Do góry