reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

A to, ze osoba zarabiajaca 2000 nie powinna miec dzieci, to juz wogole przesada. To wiecie ile dzieci w polsce sie urodzilo, zaloze sie ze conajmniej o polowe! I co wtedy z naszymi emeryturami?

reklama
Catedra, jeżeli nie należysz do naszej grupy wrześniówek, to wybacz, ale forum nie dla ciebie. Idź gdzie indziej podzielić się swoimi mądrościami. Mimo, że uważam jak ty, bo mi tż się nie należy, to dosadnie o tym nie mówię, żeby nikogo nie urazić a ty to zrobiłaś. Cel tego forum jest inny. My cieszymy się ciążą i nie cchemy ci współczuc bo tak ciężko pracujesz. więc poszukaj sobie miejsca na forum dla zapracowanych matek.

to Twoja ocena, że do wrześniówek nie należę ;)
I nie wymagam żadnego współczucia bo kocham swoją pracę. ps. ja również cieszę się :)

A ja uwazam ze takie wywody OBCEJ osoby, ktora tutaj sie niee udziela w naszych LUZNYCH pogaduszkach sa nam tu nie potrzebne. I po co obrazac osoby ktore nie maja ambicji zawodowych, bo wola zajac sie wychowaniem dzieci. Nie sa przez to gorsza kategoria czlowieka. I nie kazdego bylo stac, zeby sie uczyc iles lat, zeby potem moc zarabiac 20 tys. I tez nie jest to gorsza kategoria czlowieka. I nie potrzeba nam tu osoby ktora zionie nienawiscia do ludzi tylko dlatego, ze skoro cos od panstwa sie nalezy, to wyciagaja po to reke. Takie moje zdanie. Forum ma nam sprawiac przyjemnosc, a nie podnosic cisnienie jak post tej PANI!

uważasz, że przynależność do forum od miesiąca czyni Cię mniej obcą niż mnie? ale ja nie zamierzam obrażać ludzi za wybór życiowej drogi ponieważ każdy żyje po swojemu. I mi również wara od tego. Nie oceniaj kogoś przez pryzmat nauki i tego czy było kogoś na coś stać bo rozmawiasz z kobietą, która utrzymuje się sama od 16tego roku życia i urodziła dziecko, które sama wychowywała podczas studiów dziennych. Bez niczyjej pomocy. To Wasze posty w stosunku do osób które raczyły zarabiać więcej zioną nienawiścią. ps. nie zarabiam 20 tys miesięcznie. Nie było mnie stać na naukę ileś tam lat. I na boga... zarobki 20 tys nie zależą od tego ile się człowiek uczył.... pracodawca ma gdzieś papiery....

W tym poście chodziło mi tylko o to aby uzmysłowić pewne mechanizmy... i w mojej ocenie roszczeniową postawę i jad w stosunku do tych którzy zarabiają

A to, ze osoba zarabiajaca 2000 nie powinna miec dzieci, to juz wogole przesada. To wiecie ile dzieci w polsce sie urodzilo, zaloze sie ze conajmniej o polowe! I co wtedy z naszymi emeryturami?

Maddlena, uspokój się, nie wiesz,że niektórzy specjanie chodzą po forch i jątrzą i burzą spokój, bo to sprawia im satysfakcję, że znajdzie się ktoś niby "słabszy" od nich. Zagrywka psychologiczna. WIĘC PROSZĘ NIE PRZEJMUJ SIĘ TYM.

głową muru nie przebiję. Chciałam jedynie uzmysłowić tym które najbardziej krzyczą i chyba najwidoczniej czują się upokorzone siedzeniem w domu skoro postanawiają robić ze mnie samotną matkę jątrząca na forum... że nie mają prawa odbierać praw ludziom którzy je utrzymują.

Zarabiając 2000 zł w dużym mieście niestety ale można jedynie opłacić mieszkanie... w innych częściach kraju życie jest sporo tańsze. Ale przedszkole państwowe dalej kosztuje ok. 500 zł miesięcznie...

czyli jednak kółko wzajemnej adoracji. Jak ktoś przedstawił swój punkt widzenia to trzeba go zignorować... to ja chyba podziękuję za takie "forum". Bo niestety ale zawsze mówię co myślę...

catedra
właśnie kasa powinni dostać zwłaszcza ci którzy mają jej najmniej bo nie chodzi komu sie należy komu nie ale kto jej potrzebuje,
jak mozna pisać że ludzie ubodzy lepiej niech nie mają potomka to absurd!
dziewczyno obudź się zobacz co się dzieje na świecie, dziecko ma prawo być tak samo w biednej jak i bogatej rodzinie,
a państwo biedniejszy powinno pomagać o wiele bardziej niż w tej chwili rodzinne to ochłapy dosłownie wstyd

zresztą pewnie wiesz jak drogie jest życie ,
sorry ja jestm samotną matką i nie pracuje i napewno nie że mi się nie chce

reklama
Do góry