reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

W poniedzialek mam wizyte na nfz u gina. Chce zeby mi dal skierowania na badania, bo nie usmiecha mi sie za wszystko placic. Mozna miec tak czesto usg? Jedno dobre, ze grupy krwi nie musze robic bo mam ksiazeczke dawcy krwi. Uf
Usg nie szkodzi a na patologii kobiety ciągle mają je robione. Upewnij się czy książeczka wystarczy bo mi przy pierwszej ciąży nie chcieli uznać więc i tak badałam mimo że na książeczce napisane ja wół i przecież imienna.

reklama
Cześć dziewczyny, ja dziś byłam pierwszy dzień w pracy po zwolnieniu, głowa trochę boli, ale już jestem na bieżąco z Wami. Dziś zaczynam kolejny tydzień z moim Maleństwem:happy: Do usg pozostały 2 tygodnie, oby szybko zleciały.
Ja dziś dostałam wrzeszcie upragniony list z terminem na prenatalne. Jupiii!! :laugh2:Teraz będę odliczać dni do przyszłego czwartku. Nie moge się doczekać. :-)
Nie mogę też uwierzyć w to, że dziś nie mam mdłości. Zupełnie nic... Już zapomniałam jak to jest mieć w ogóle ochote coś zjeść. Zabieram się za obiad. Dziś robię dietetyczną rybkę w kaftanie z sosikiem koperkowym, szpinak i ryżyk. Mniam!! :blink:
Świetnie, że Ci mdłości przechodzą:tak: Tyle się namęczyłaś. Twoja wiadomość nastraja pozytywnie:happy: Oby tak dalej!

Dzisiaj jestem już po wizycie u prywatnej. Dzidzia rośnie, macica ładnie sie powiększa, fasolka ma 22,2 mm i nawet rączki i nóżki już pięknie widać. Karta założona , termin na 17 września.

Pozdrawiam :***************

Gratulacje, cieszę się, że wszystko w porządku:-) Nic, tylko cieszyć się tym pięknym czasem:happy:

w którym tyg wybieracie sie na usg rozpoznania płci? moja znajoma byla u takiego lekarza że jej rozpoznał w 14 tyg wiec jak do niego też pójde ale tak w 15-16 chyba , prenatalne mam u innego w 13tyg

Doświadczenia nie mam w tej kwestii, ale na youtube widziałam rozpoznania w 13 tygodniu. Jak dziecko się dobrze ułoży i jest dobry sprzęt, to widać jest to już wtedy możliwe:happy: Na sierpniówkach chyba niektóre poznawały płeć na prenatalnym, ale niekiedy trzeba czekać dłużej.

Wesolutka nie nie farbować nie zamierzam, ale podciąć koncówki pocieniować. może zmiana fryzury, zdam się na moją fryzjerkę:D Jak wróce zdam efekty:)

Zmobilizowałaś mnie i właśnie się umówiłam na jutro na podcięcie:happy: Daj znać, co tam Ci fryzjer wyczarował:-)

Z dziećmi wszystko ok, miałam dziś robione usg. Małe fikają, wiercą się. Ale nie wiadomo skąd krwawienia,

W szpitalu zostałam rzecz jasna:confused2:
Dobrze, że z dzieciaczkami wszystko w porządku. 3maj się dzielnie, życzę byś jak najszybciej mogła wrócić do domu.

Bigbi a Ty w pracy już powiedziałaś? Nie wyobrażam sobie być w pracy, szybko się męczę i muszę trochę poleżeć a w pracy nie da się. Bycie w domu też mnie nie zadawala, bo raczej do aktywnych ludzi należę, ale cóz robić, organizm trochę się rozregulował i nie ma już tyle siły.
Dziisiaj mi się ciemno w oczach zrobiło jak za szybko wstałam z kanapy. Do tego też trzeba się przyzwyczaić- do powolnego ruszania z miejsca ;-)

Bigbi a Ty w pracy już powiedziałaś? Nie wyobrażam sobie być w pracy, szybko się męczę i muszę trochę poleżeć a w pracy nie da się. Bycie w domu też mnie nie zadawala, bo raczej do aktywnych ludzi należę, ale cóz robić, organizm trochę się rozregulował i nie ma już tyle siły.
Dziisiaj mi się ciemno w oczach zrobiło jak za szybko wstałam z kanapy. Do tego też trzeba się przyzwyczaić- do powolnego ruszania z miejsca ;-)

Mój bezpośredni przełożony wie, ale szefostwo firmy jeszcze nie. Postanowiłam, że się wstrzymam do usg, to będzie 12t2d. Powiem Ci, że tydzień temu pracowało mi się dobrze, ale dziś jak wróciłam, to już tak kolorowo nie było ze względu na to, że brzuch mi od kilku dni wysadza, duszno i słabo mi chwilami było. Pierwsze co zrobiłam po powrocie do domu, to się położyłam. Też należę do aktywnych osób i chciałam pracować, ile się da. No zobaczę, jak będzie dalej. Może osłabiona po chorobie jestem. A mroczki też już zaliczyłam od szybkiego wstania:tak:

Moje odzwyczajone ostatnio od trawienia czegokolwiek jelita też jakoś dziwnie zareagowały na zjedzony w całości i ze smakiem obiad :sorry2:

A co do kręgosłupa to też mnie momentami boli jak diabli. Generalnie nie moge być dłużej w jednej pozycji bo zaraz zaczynam odczuwać dyskomfort.

reklama
Hejka, ja dziś na obiad robiłam tortille ale stwierdziłam że już więcej sama placków nie robię, albo kupię gotowe albo zrobię naleśnikowe, bo mnie nerwica bierze z normalnymi.

Aaa dziś dostałam wiadomość w sprawie pracy, w piątek złożyłam cv do jednej sieci komórkowej jak ostatnio pisałam i już dziś do mnie zadzwonili, mam przynieść swoje wszystkie świadectwa pracy i jutro mam na 10:30 rozmowę, boję się, bo bym chciała tą pracę dostać, grunt to pozytywne myślenie i oby się udało ;-)

Co do samopoczucia to dziś mnie brzuch czasem pobolewa, popołudniu to raczej przez gazy, straszne zaparcia mam, śliwki suszone muszę sobie kupić, a teraz to już standardowe bóle a'la miesiaczkowe chwilowe.

Do góry